تسهیلات كرونا، مرهمی بر زخم لطمه دیدگان گردشگری قزوین

تسهیلات كرونا، مرهمی بر زخم لطمه دیدگان گردشگری قزوین

لذت سفر: تسهیلات کرونا را بااینکه نمی توان درمانگر و راه حل قطعی حل مشکلات واحدهای گردشگری در این روزهای سخت دانست اما می توان به آن به دیده مرهم زخم، ماندگاری امید و کمک برای سرپاماندن فعالان این صنعت در استان قزوین نگریست.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایرنا، همه به اینکه بخش گردشگری در دنیا بیشترین خسارت و تأثیر منفی را از انتشار کرونا متحمل شده، اذعان دارند، گردشگری کشورمان همچون استان قزوین هم از این خسارت و صدمه در امان نبوده اند.
با وجود خسارت های قابل توجه کرونا به تاسیسات گردشگری، عشق و علاقه فعالان این بخش به همراه حمایت های دولت سبب شده تا خیلی از این واحدها در مقابل هجوم بی محابای کرونا سرپا بمانند و به امید آینده و بازگشت رونق به کسب و کارشان به انتظار بنشینند.
استان قزوین دارای نزدیک به ۲۵۰ واحد تاسیسات گردشگری همچون ۱۰۳ مجتمع خدماتی و پذیرایی و ۹۰ واحد اقامتگاهی و ۴۸ دفتر خدمات مسافرتی است که انتشار کرونا به تمامی آنها خسارت های قابل توجهی را وارد ساخته است.
اگرچه تسهیلات یاد شده بدون شک نمی تواند جبران کننده همه خسارات وارد شده به بخش گردشگری ناشی از انتشار کرونا باشد با این وجود می تواند در این دوران سخت و طاقت فرسا مرهمی روی زخم فعالان این حوزه بوده و بخشی از مشکلات آنها را مرتفع کند.
تسهیلات کمکی کرونا به بخش گردشگری در چارچوب بسته حمایتی دولت از این حوزه به متقاضیان پرداخت می شود.
بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، تسهیلات جبران خسارات دوران کرونا برای هتل ها بر حسب ستاره و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان، و هتل آپارتمان ها، متل ها و میهمان پذیرها به تفکیک درجه و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان و برای اقامتگاه های بومگردی و سنتی برپایه تعداد اتاق، مساحت و درجه واحد بومگردی بین ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان از تسهیلات کرونایی برخوردار می شوند.
این تسهیلات برای دفاتر خدمات مسافرتی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، شرکتهای حمل و نقل گردشگری ۸۰ میلیون تومان و موسسات آموزش گردشگری ۶۰ میلیون تومان و برای راهنمایان گردشگری هم ۲۰ میلیون تومان تعیین شده است.

تسهیلات کرونا باآنکه درمان نیست اما مرهم است
رئیس جامعه حرفه ای هتل داران قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر لزوم افزایش میزان تسهیلات کرونا تصریح کرد و اظهار داشت: وام های ارائه شده مقداری از مشکلات تاسیسات گردشگری را مرتفع کرده اما با عنایت به حجم بالای خسارات وارد شده به این بخش و تداوم کرونا، رقم تسهیلات باید افزایش یابد.
کریم نوروزی اضافه کرد: در کنار لزوم افزایش سقف و میزان تسهیلات، باید نرخ سود این وام ها هم کاهش پیدا کند چون که واحدهای گردشگری در شرایط کنونی درآمد خاصی ندارند و در آینده در بازپرداخت تسهیلات خود به مشکل برمی خورند.
رئیس جامعه حرفه ای هتل داران قزوین اظهار داشت: نرخ سود تسهیلات کرونا به فعالان گردشگری باید به چهار و یا حداکثر هشت درصد کاهش پیدا کند تا در کمک به جبران خسارات وارده به این بخش اثرگذارتر باشد.
این فعال صنعت توریسم اضافه کرد: مدت زمان تنفس برای بازدپرداخت تسهیلات کرونا به تاسیسات گردشگری هم یک سال تعیین شده که به علت تداوم کرونا این زمان باید افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه بانک ها سخت گیری زیادی در پرداخت تسهیلات کرونا دارند و این مورد سبب شده تا برخی متقاضیان از درخواست خود پشیمان شوند، اضافه کرد: بعنوان نمونه خودم برای یکی از همکارانم که صاحب میهمان پذیر است ضامن شدم و بنده را بعنوان رئیس جامعه هتل داران استان چندین بار برای رفتن به بانک خواستند به صورتی که به رئیس بانک مربوطه گفتم اگر برای پرداخت ۴۰ میلیون تومان وام اینقدر سخت گیری می کنید من خودم این مبلغ را به همکارم بعنوان قرض پرداخت می کنم.
نوروزی اظهار داشت: تسهیلات پرداختی نقش مرهم را دارد و می تواند مشکلات واحدهای گردشگری را به شکل موقت مرتفع کند اما در شرایط موجود باید فکر اساسی برای درمان کرد چون که تداوم کرونا و تعطیلی کسب و کارهای گردشگری، کمر تاسیسات گردشگری را خم کرده و فعالان این صنعت از دولت انتظار حمایت ها و پشتیبانی های بیشتری را دارند.

پرداخت تسهیلات کرونا به ۱۱۴ واحد گردشگری استان قزوین
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از پرداخت ۱۳۲ میلیارد ریال تسهیلات کمکی کرونا به تاسیسات گردشگری متقاضی در این استان و صنعتگران صنایع دستی اطلاع داد و اظهار داشت: ۸۶ میلیارد ریال این میزان تسهیلات به ۱۱۴ فعال صدمه دیده از کرونا صنعت توریسم استان که صاحب تاسیساتی همچون هتل و اقامتگاه بوم گردی و مجتمع های پذیرایی و بین راهی هستند، پرداخت شده است.
علیرضا خزائلی اظهار داشت: به منظور پشتیبانی از تولیدکنندگان صنایع دستی و فعالان این عرصه از مجموع ۳۲۵ پرونده متقاضی دریافت تسهیلات این حوزه از ۲۹۴ پرونده با اشتغال ۴۷۵ نفر حمایت شده و ۴۶ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی به متقاضیان پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: نرخ سود تسهیلات پرداختی به فعالان گردشگری استان قزوین که برای کمک به جبران خسارات کرونا بوده، ۱۲ درصد است که با عنایت به شرایط اقتصادی موجود در جامعه قابل قبول است باآنکه تقاضای فعالان این حوزه و صاحبان تاسیسات گردشگری اختصاص تسهیلات با نرخ های سود پایین تر است.
این مسوول اظهار داشت: در مجموع تابحال ۱۶۸ تن از فعالان صنعت توریسم در استان قزوین متقاضی دریافت تسهیلات کمکی کرونا شده اند و به همین مقدار پرونده در بانکهای عامل تشکیل و به ۱۱۴ پرونده یا متقاضی که مدارک خویش را تکمیل کرده اند، تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین خاطرنشان کرد: مجتمع های خدماتی رفاهی و پذیرایی بین جاده ای، سفره خانه ها، هتل ها و اقامتگاه های بوم گردی، دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری دریافت کنندگان تسهیلات کمک به جبران خسارات کرونا در بخش گردشگری استان را می سازند.
وی عنوان کرد: در صورت تکمیل مدارک درخواستی، مانعی از جانب بانک ها برای پرداخت تسهیلات یاد شده وجود ندارد و در صورت وجود هرگونه مشکل و یا مانع متقاضیان می توانند موارد را برای پیگیری با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین در بین بگذارند.

تسهیلات کرونا، فعالان گردشگری را به آینده امیدوار کرده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: پرداخت تسهیلات کرونا به کسب و کارها و واحدهای گردشگری، فعالان این صنعت را با وجود روزهای سختی که در آن قرار داریم، به آینده امیدوار کرده است.
عیسی قبادی اضافه کرد: بدون شک با وجود اتخاذ سیاست کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی یکی از طریق های جایگزین برای درآمدزایی در کشور، تقویت صنعت توریسم است و مطمین هستیم شرایط فعلی موقتی بوده و شاهد بازگشت رونق به کسب و کارهای گردشگری و تقویت این حوزه در کشور خواهیم بود.
وی افزود: مصوبات و دستورالعمل های هیات دولت و ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا همچون در زمینه پرداخت تسهیلات کمکی به بخش گردشگری در حکم قانون بوده و همه بانک ها مکلف به اجرای آن هستند.
این مسوول اظهار داشت: به بانک ها تاکید شده که برای پرداخت تسهیلات کرونا به بنگاه های اقتصادی همچون تاسیسات گردشگری سخت گیری نداشته باشند و منابع مالی مورد درخواست متقاضیان را در صورت تکمیل پرونده ها و مدارک به سرعت پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات به فعالان گردشگری استان قزوین محدود به ایام کرونایی نبوده است، اضافه کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم حدود ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مالی به فعالان و سرمایه گذاران این حوزه که متقاضی دریافت وام بوده اند، پرداخت شده است.



منبع:

1400/01/26
22:24:35
5.0 / 5
1146
تگهای خبر: آپارتمان , آموزش , بوم گردی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر