برنامه پاكسازی غارها در دوران كرونا
انجمن غار و غارشناسی در آستانه روز ملی غار پاك با بیان این كه عملیات پاكسازی غارها با رعایت پروتكل های بهداشتی توسط غارشناسان و غارنوردان در دوم مهرماه صورت خواهد گرفت، باتوجه به همه گیری ویروس كرونا در كشور و حساس بودن محیط غار، از مردم درخواست نمود از ورود به این اماكن صرف نظر كنند.
به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، روش پیمایش غارها و غارنوردی بعد از شیوع ویروس کرونا به سبب حساس بودن و بسته بودن محیط غار، با اصلاحاتی همراه شده است. انجمن غار و غارشناسی با تاکید بر این که پاکسازی غارها بعنوان آخرین زیستگاه دست نخورده بشر و خاکریز نسبتا بکر و اکوسیستم حساس طبیعت را نباید فراموش کرد، اینک شیوه نامه پاکسازی غارها را در شرایطی که همه کشور درگیر ویروس کرونا است، تغییر داده و به علاقه مندان غار و محیط زیست سفارش کرده است: برای قطع کردن زنجیره انتقال ویروس بین خود و غارزیان بهتر است از ورود به غارها تا حد امکان صرف نظر شود.
این انجمن همین طور پیشنهاد کرده است: برنامه روز پاکسازی را می توان با رعایت پروتکل های لازم، به آموزش و فرهنگ سازی عمومی اختصاص داد.
ضمن رعایت استفاده از ابراز محافظت شخصی (PPI) (personal Protective Equipment) لازم است از اجرای برنامه هایی با جمعیت زیاد پرهیز شود. (خارج از غار حداکثر تا ۱۵ نفر و در صورت لزوم ورود به غار حداکثر ۳ نفر.)
باتوجه به تاکید متخصصان زیست شناسی و تایید نشدن دلیل علمی برای ارتباط این بیماری با جانوران غارزی خصوصا خفاش لازم است نگرانی و ترس موجود از این بابت را با اقشار مردم خصوصا جامعه محلی در بین گذاشت. تاکید مزایای وجود غارزیان خصوصاً خفاش ها برای حفظ محیط زیست که بوسیله آنها به ما آفت کُش هایی غیرشیمایی دسترسی داریم، فایده آنها برای گرده افشانی و تکثیر ده ها گونه گیاه و میوه جات... را بیشتر می کند.
در صورت حضور متخصصان و یا کارشناسان رشته هایی مانند زیست شناسی، زمین شناسی و رشته های در رابطه با محیط زیست در هر استان می توان ضمن دعوت از آنها برنامه را به صورت کارگارهی در شهر یا محل نزدیک به دهانه غار مورد نظر برگزار کرد.
آموزش نحوه بازدید امن از غارها در زمان غیرپاندمی می تواند در برنامه کارگاه لحاظ شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب