آیا سقف خانه سوگلی ناصرالدین شاه فرو می ریزد؟

آیا سقف خانه سوگلی ناصرالدین شاه فرو می ریزد؟

به گزارش لذت سفر ایران نوشت: سقف خانه «انیس الدوله» سوگلی ناصرالدین شاه، در چهارراه مولوی، طبله كرده و شكم داده است! این خبر را «علی اصغر ملكی» رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران به «ایران» می گوید.


به قول او، خانه انیس الدوله نزدیك به 80 سال است كه در تملك اتحادیه گوشت است. او خواهان روشن شدن تكلیف خانه از جانب وزارت میراث فرهنگی و شهرداری است. علیرغم این «محمدحسن طالبیان» معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور در گفت وگوبا «ایران» می گوید: «وزارتخانه پولی برای تملك آن ندارد اما برنامه ثبت ملی آنرا آغاز كرده است.» طالبیان ثبت ملی را راهی برای جذب سرمایه گذار برای این خانه تاریخی می داند. قبل از اخطار ملكی، «احمد مسجد جامعی» عضو شورای شهر تهران هم از «پیروز حناچی» شهردار تهران خواسته بود تا خانه انیس الدوله را به تملك شهرداری درآورد اما «علی اسماعیل زاده» مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه 11 به «ایران» می گوید: «برای خرید خانه انیس الدوله باید اعتبار آن تأمین شود.»
خانه انیس الدوله یكی از همسران ناصرالدین شاه قاجار به فردی به نام «نادر اصفهانی» واگذار می شود. آن طور كه ملكی، روایت می كند اتحادیه گوشت هم خانه را از این فرد می خرد. اتحادیه به قول ملكی آماده واگذاری ملك به میراث فرهنگی یا شهرداری است. او می گوید: «این خانه به نام اتحادیه سند دارد، شهرداری یا میراث فرهنگی ملك معوض بدهند یا خانه را با قیمت كارشناس رسمی(كارشناس رسمی كه با میراث فرهنگی آشنایی دارد) بخرند.» ملكی با اشاره به تعداد 2500 نفر عضو اتحادیه قصابان می افزاید: «ما باید جوابگوی مردم باشیم.» او می گوید آن روزها كه به قول ملكی به 8 دهه گذشته برمی گردد مردم جمع شدند و پول گذاشتند خانه را خریدند. خانه حالا كاربری اداری دارد. به قول ملكی، میراث فرهنگی سال 81- 80 اعلام می كند كه این خانه جزو میراث فرهنگی است؛ خانه انیس الدوله خانه بزرگی است. ملكی می گوید: «فقط 800 متر زمین دارد.» رفت و آمد مسؤلان شهرداری به قول او به خانه زیاد است. او می گوید: «حتی یك مرتبه مسؤلان شهرداری به آنها می گویند كه خانه را با یك ساختمان تهاتر می كنند.» هیأت مدیره اتحادیه گوشت خانه مورد نظر شهرداری را بازدید می كنند اما وقتی متوجه می شوند كه خانه مصادره ای است پا پس می كشند. او می گوید: «ما نمی خواهیم خانه ای بگیریم كه كسی چشم اش دنبال آن است.»

ملكی تاكید می كند قیمت خانه حتما باید كارشناسی باشد و با ارزش ملك همخوانی داشته باشد. تنها دراین صورت است كه اتحادیه خانه را واگذار می كند. خانه سوگلی ناصرالدین شاه نزدیك به 150 سال قدمت دارد. ملكی نسبت به وضعیت خانه اخطار می دهد. او می گوید: «سقف خانه گرفتار صدمه شده است. سقف اتاق آن هم شكم داده است!» او می گوید: «تا جایی كه در توان اتحادیه بود از ملك مواظبت و مراقبت كردیم.» ملكی انتظار دارد تا شهرداری و میراث فرهنگی وارد ماجرا شوند و اجازه ندهند ملك بیشتر از این صدمه ببیند. سقف خانه چوبی و پی آن خشتی است. همین مسأله حفاظت از این خانه قاجاری را اورژانسی تر می كند. ملكی می گوید: « اگر اداره كل میراث فرهنگی و شهرداری تهران وارد ماجرای حفاظت شوند اتحادیه هم كمك می نماید.» ملكی از نامه نگاری با دو نهاد مذكور درباره خانه خبرمی دهد اما تاكید می كند این مكاتبات نتیجه و عایدی نداشته است.
باوجود تلاشهای خبرنگار «ایران»، معاون اداره كل میراث فرهنگی تهران حاضر به گفتگو درباره خانه نمی گردد اما یكی از كارشناسان آنها به «ایران» می گوید: « تمام اعتباری كه به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای تملك آثار فرهنگی داده اند، یك میلیارد تومان می شود اما قیمت خانه انیس الدوله 50 میلیارد تومان است.» او آب پاكی را روی دست همه می ریزد و می گوید: «اداره كل میراث فرهنگی تهران قادر به خرید خانه انیس الدوله نیست.»
«محمدحسن طالبیان» هم تكلیف همه را روشن می كند و می گوید: «وزارتخانه، خانه انیس الدوله را نمی خرد. اگر بخواهد بخرد باید تمام بناهای تاریخی در كشور را بخرد كه ممكن نیست.» او از آماده سازی پرونده ثبت ملی خانه انیس الدوله خبر می دهد و می گوید: «با ثبت ملی این خانه، برای آن سرمایه گذار پیدا می شود.» به قول طالبیان؛ اعتبار كمی برای تملك در اختیار وزارتخانه قرار دارد كه آنرا برای بناها و محوطه های مشخص خرج می كند. او یكی از این محوطه ها را «ربع رشیدی» تبریز اعلام می كند ومی گوید: «خانه های تاریخی خوشبختانه سرمایه گذار متقاضی دارند.»
علی اسماعیل زاده مسئول روابط عمومی شهرداری منطقه 11 هم درباره خرید خانه انیس الدوله توسط شهرداری می گوید: «چهار كیلومتر از «حصار ناصری» یا «بافت تاریخی» در شهرداری منطقه 11 قرار دارد.» او رویكرد چند سال قبل این شهرداری را حفاظت از خانه های تاریخی پرارزش معرفی می كند و خانه مینایی را شاهد حرف های خودش می گیرد. به قول اسماعیل زاده این خانه با مشاركت سازمان زیباسازی تملك و احیا و بعنوان موزه در اختیار شهروندان قرار دارد. آن طور كه اسماعیل زاده می گوید: «شهرداری منطقه 11 طی سه سال قبل با مشاركت بخش خصوصی 10 خانه تاریخی واجد ارزش معماری را احیا كرده است!» این خانه ها به قول او، همه كاربری فرهنگی و هنری دارند. او رسالت شهرداری منطقه 11 را حفاظت و مراقبت از بافت تاریخی اعلام اما تاكید می كند كه متولی این ماجرا اداره كل میراث فرهنگی تهران است. او تملك خانه انیس الدوله را یكی از برنامه های شهرداری منطقه می داند اما این تملك به قول او یك شرط دارد. اعتبار خرید خانه از سوی شورای شهر به منطقه ابلاغ شود تا شهرداری منطقه نسبت به تملك خانه اقدام نماید. اسماعیل زاده البته تأمین اعتبار مالی را زمانبر می داند. حال باید دید كه سقف خانه انیس الدوله این زمان را تاب می آورد یا فرو می ریزد! 2323

1398/09/27
23:21:12
5.0 / 5
5122
تگهای خبر: تاریخی , ثبت , خرید , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر