در گزارش لذت سفر بیان شد؛

تعطیلی كارگاههای تولیدی با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان صنایع دستی

تعطیلی كارگاههای تولیدی با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان صنایع دستی

لذت سفر: یك پژوهشگر صنایع دستی اظهار داشت: حذف معاف مالیاتی هنرمندان صنایع دستی نه تنها كارگاههای تولیدی را تعطیل می كند بلكه همانند سال 85 كه سازمان صنایع دستی منحل شد، ضربه مهلكی به این هنر وارد می شود.



حجت مرادخانی پژوهشگر صنایع دستی درباره معافیت مالیاتی هنرمندان از طرف دولت به خبرنگار مهر اظهار داشت: دفتر پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی كشور پیش نویس لایحه اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی كشور را به وجود آورده و بعضی از بندها و حوزه هایی كه مشمول معافیت مالیاتی بود را حذف كرده است. یكی از این موارد ماده ۱۴۲ قانون مالیات های مستقیم هست كه می گوید درآمد كارگاههای فرش دستباف و صنایع دستی و شركت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف هستند.
وی افزود: این بند در پیش نویس حذف گردیده است یعنی اینكه اگر به تصویب نهایی برسد تمام این حوزه مشمول مالیات می شود این اقدام ضربه مهلكی بر پیكره صنایع دستی و فرش به خصوص كارگاههای صنایع دستی است. حتما اگر این اتفاق بیفتد كارگاههایی كه در نواحی روستایی كشور هستند، تعطیل می شوند و تولیدات بسیاری از كارگاهها نیز محدود خواهد شد احساس می كنم پیشنهاد حذف ماده ۴۲ بدون مطالعه بوده و كسی به تبعات آن فكر نكرده است.
مرادخانی بیان كرد: در صورت حذف این بند حداقل یك دهم جمعیت كشورمان با چالش معیشتی مواجه می شود این اتفاق مانند اتفاقی است كه یك شبه در سال ۸۵ سازمان صنایع دستی منحل و تبعات حقوقی و اقتصادی وتجاری به این حوزه تحمیل شد و تا امروز هم این مشكلات ادامه دارد. امیدواریم تمركز در حوزه های دیگر باشد و این ماده را به حالت اولیه برگردانند.
این پژوهشگر هنر اضافه كرد: دولت تركیه صنعت طلا و جواهر خودرا با حمایت حقوقی و تشویق های مختلف و معافیت از مالیات رونق داده است و الان در رقابت با ایتالیا سهم چشمگیری از بازار اروپا را در اختیار دارد و در این راه اشتغال زیادی هم بوجود آورده است. وزارت نساجی هم با سرمایه گذاری ۳ میلیار دلاری در سال ۲۰۱۶، زمینه پایداری برای رشد نساجی سنتی به وجود آورده است این شرایط در كشورهای آسیای جنوب شرقی مانند فیلیپین، تایلند و اندونزی نیز حاكم است.
این مدرس هنر افزود: در صحبت های مسئولان همیشه گفته می شود ایران و هند و چین سه قدرت بزرگ صنایع دستی هستند. در صورتیكه طبق آخرین گزارش رسمی آنكتاد (كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) كه امسال درباره اقتصاد خلاق دنیا منتشر شد؛ كشور هند در سال ۲۰۱۴ بیشتر از ۲۰ میلیارد دلار صادرات صنایع خلاق داشته است چین هم رقمی نجومی بیشتر از ۱۹۱ میلیارد دلار را در سال ۲۰۱۴ در بخش صادرات صنایع خلاق داشت. در صورتیكه متاسفانه به سبب نبود آمار مشخص از ایران، عدد صفر در جداول مربوط به صادرات صنایع خلاق ایران ثبت شده است. با توجه به این فاصله ها و شرایط موجود، دولت بجای حمایت، در نظر دارد تا معافیت مالیاتی را حذف كند.
مرادخانی بیان كرد: در كشورهای اسلامی، مالزی با رویكردهای حمایتی، صادرات صنایع خلاق خودرا از مرز ۹.۵ میلیارد دلار عبور داده و تركیه نیز صادراتش از ۸ میلیارد دلار در سال۲۰۱۴ عبور كرده است. كشور بحرین هم كه وسعتش از جزیره قشم كمتر است، صادرات صنایع خلاقش از مجموع صادرات فرش و صنایع دستی ایران بیشتر شده است. در چنین شرایطی باید حمایت های اصولی را بجای اقدامات بازدارنده افزایش دهیم. منتها با اقدامات شتابزده صرفا شرایط سخت فعلی را برای فعالان صنایع دستی و همه صنایع خلاق ایران دشوار می نماییم.


منبع:

1398/09/20
21:18:28
5.0 / 5
5097
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر