آغاز عملیات مرمت ۱۱ خانه تاریخی در شیراز
به گزارش لذت سفر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس باتاکید بر اهمیت ترویج و پشتیبانی از هنرهای سنتی و میراث فرهنگی استان اظهار داشت: مرمت ۱۱ خانه تاریخی میراثی در شیراز در دستور کار است.
به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، محمدرضا ضیایی بامداد سه شنبه در مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی و روز ملی فرش دستباف، ضمن اشاره به اهمیت این حوزه در استان فارس اظهار داشت: صنایع دستی بعنوان میراث کهن، ریشه در تاریخ و فرهنگ ما دارد و استان فارس با ۲۰۰ هزار فعال در این حوزه، اهمیت بالای ی در تولید و ترویج آن ایفا می کند.
وی ضمن اشاره به نامگذاری ۲۰ خرداد بعنوان روز جهانی صنایع دستی به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۰، این مورد را افتخاری برای کشور دانست و افزود: این نامگذاری مسئولیت ما را در حفظ و توسعه این هنر دوچندان می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس همینطور از فعالیت ۸۹ رشته شاخص صنایع دستی در استان فارس اطلاع داد و اضافه کرد: کسب عناوین جهانی برای شهر های شیراز (شهر جهانی صنایع دستی)، آباده (شهر جهانی منبت) و شهر های ملی مانند فیروزآباد (شهر دست بافته های داری)، خشت (حصیر بافی) و روستای کندازی (جوال دوزی) یک موفقیت بزرگ است.
ضیایی از سفر معاون صنایع دستی کشور به شیراز در انتها هفته جاری اطلاع داد و اظهار داشت: در این سفر، دو اثر دیگر از استان فارس، حسن آباد اقلید (قالیبافی) و میمند (شیشه گری) نشان ملی دریافت خواهند کرد.
وی همینطور به اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی همچون اعطای ۵۰ مدرک درجه هنری، ۴۰۰ مهر اصالت ملی و ۲۰ مهر اصالت بین المللی یونسکو به آثار شاخص استان اشاره نمود و از تداوم حمایت های بیمه ای و اعتباری از هنرمندان این عرصه اطلاع داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس در قسمت دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به بازدید از بافت تاریخی شیراز، از برنامه ریزی برای مرمت ۱۱ خانه تاریخی و تبدیل آنها به کارگاه صنایع دستی با همکاری شهرداری اطلاع داد و این اقدام را گامی مهم برای پشتیبانی از هنرمندان و رونق گردشگری در بافت تاریخی شیراز دانست.
ضیایی در انتها ضمن اشاره به کاهش اعتبارات تبصره ۱۸ در حوزه صنایع دستی، خواهان توزیع عادلانه این اعتبارات در سطح کشور شد و از کوشش برای افزایش منابع اعتباری از راه سایر ردیف های بودجه اطلاع داد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب