از کشف اسکلت 3200 ساله یک زن تا ماجرای سرقت از موزه شاه نعمت الله
لذت سفر: به گزارش لذت سفر، اعلام برترین های موزه داری، سرقت از موزه شاه نعمت الله ولی کرمان، کشف اسکلت ۳۲۰۰ ساله یک زن و برگزاری جشن بوم گردی ها همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
گروه جامعه؛ در این هفته که هم زمان با گرامی داشت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه ها بود، برترین های حوزه موزه داری، راهنمائی موزه ها، حفاظت و مرمت آثار و یگان حفاظت میراث معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند. آیین بزرگداشت هفته میراث فرهنگی با حضور علی دارابی، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و تعدادی از مدیران و فعالان این حوزه برگزار شد و موزه دارانی که از نگاه وزارت میراث فرهنگی برترین بوده اند مورد تقدیر قرار گرفتند. غیر از این مراسم هم ایکوم ایران هم برای قدردانی از موزه داران برتر برنامه ای اجرا کرد که برپایه شاخصهای تعریف شده، از موزه داران گوناگونی تقدیر به عمل آمد.
سرمایه گذاران گردشگری از پرداخت عوارض تغییر کاربری معاف شدند
رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: سرمایه گذاران گردشگری از پرداخت عوارض تغییر کاربری معاف شدند. علی اصغر شالبافیان، رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اصلاح جدول پیوست بند (ز) ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها در هیات وزیران اطلاع داد و اظهار داشت: مطالبه قریب به یک دهه ای سرمایه گذاران گردشگری پاسخ داده شد. علی اصغر شالبافیان با بیان این خبر اضافه کرد: برپایه این اصلاحیه، مجموعه ای از تأسیسات گردشگری از پرداخت عوارض تغییر کاربری معاف شده اند که شامل هتل ها، مراکز آب درمانی، مجتمع های گردشگری، مراکز گردشگری ساحلی و دریایی، مراکز سرگرمی و تفریحی، مراکز گردشگری سلامت، دهکده های سلامت و واحدهای بوم گردی است. وی خاطرنشان کرد: به دنبال پیگیری های تخصصی و حقوقی وزارت میراث فرهنگی، عبارت "استخرهای آب گرم و آب های معدنی" به "مراکز آب درمانی" و عبارت "بوم گردی واقع در بافت های کالبدی روستایی (در اراضی درجه ۳ و بیشتر) " به "بوم گردی (در اراضی درجه ۴ و بیشتر) " تغییر پیدا کرد تا مسیر بهره مندی از معافیت های قانونی برای این واحدها تسهیل شود.
کشف اسکلت ۳۲۰۰ ساله یک زن
اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در منطقه شهنه پشت بابل کشف شد. حسن فاضلی دانشیار گروه دیرینه شناسی دانشگاه تهران اظهار داشت: اسکلت سه هزار و ۲۰۰ ساله یک زن در منطقه شهنه پشت روستای کامیکلا از توابع بخش بندپی غربی بابل کشف و به موزه این شهرستان منتقل شده است. وی اظهار نمود: گروه باستان شناسان کاوش خویش را در ۲ منطقه «قلعه بن» و «شهنه پشت» در سال ۱۳۹۷ آغاز و تا سال ۱۳۹۹ ادامه دادند که حاصل این اکتشاف کشف ۱۶ ترانشه از گورستان مورد کشف بود که به سبب پژوهش برروی تدفین انجام شد. وی ادامه داد: این محوطه باستانی یکی از غنی ترین گورستان های عصر آهن ایران به شمار رفته و به لحاظ وسعت در همه منطقه شمال ایران خیلی کم نظیر است. فاضلی افزود: همینطور از دیگر موفقیت این کاوشگران کشف ۶۱ اسکلت انسان بود که ۳۱ مورد در ارتباط با کاوش علمی باستان شناسان بوده و مابقی از بقایای انسانی بوده که از حفاری های غیرمجاز به دست آمد که غالباً همه از عصر آهن است.
برنامه ای جامع برای افزایش موزه ها و توسعه گردشگری در کشور تدوین شد
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: سهم هر استان در افزایش تعداد موزه ها و جذب توریست خارجی به شکل دقیق مشخص شده و بودجه ها بشکل هدفمند تخصیص پیدا می کند. علی دارابی اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی از بهمن ماه سال قبل تا اردیبهشت ماه سال جاری، برنامه جامع خویش را برای هفتمین برنامه توسعه کشور تدوین کرده که بر اساس آن، وظایف و اهداف هر یک از پنج معاونت این وزارت خانه در سطح ملی و استانی به شکل دقیق مشخص شده است. وی ادامه داد: در این چارچوب، پنج مدرسه تخصصی، چند شرکت وابسته و ۱۲ اداره کل جدید طراحی شده و سند عملکرد یک ساله بر مبنای شاخصهای توسعه ای تدوین شده است.
آغاز عملیات مرمت خانه موزه آیت الله طالقانی
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران آخرین وضعیت پروژه مرمت خانه موزه های آیت الله طالقانی و فروغ فرخزاد را شرح داد. سیدمحمد ناظم رضوی مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ضمن اشاره به نقش پررنگ و با اهمیت خانه موزه های مشاهیر در هویت بخشی و ارزش معماری محلات و شهر تهران، آنها را حامل میراث فرهنگی و اجتماعی شهر دانست و اظهار داشت: رسالت این خانه موزه ها هویت بخشی به محله و پایداری اجتماعی است و حفظ آن مهم ترین خصوصیت توسعه در یک شهر و محل زندگی است. این بناها درک بهتری از شخصیت هایی که در آن زیسته اند به ما می دهد و لزوماً موزه ها برای توریست صرف به وجود نمی آیند و نقش آنها حفظ میراث فرهنگی و انتقال آن به نسل های آینده است. ازاین رو جلسات راهبردی با حضور محسن سعادتی سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان تهران، اسکندر مختاری مشاور کمیته راهبردی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و مهندسین مشاور برگزار گردید.
کارگروه احیای بافت های تاریخی شکل گیرد
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ذیل شورایعالی شهرسازی و معماری کارگروهی به منظور احیای بافت های تاریخی شکل گیرد. نشست تخصصی مشترک معاونت میراث فرهنگی و معاونت شهرسازی و معماری به منظور بررسی «فرصت های انتقال حق توسعه در احیای بافت های تاریخی» با حضور علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی، غلامرضا کاظمیان دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، تعدادی از چهره های برجسته و پیشکسوت میراث فرهنگی و معماری در سالن نوروز برگزار گردید. علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی، با تبریک «هفته میراث فرهنگی» این نشست را نقطه شروع برگزاری سلسله نشست هایی با هدف حل مسایل مشترک میراث فرهنگی و توسعه شهری دانست و اضافه کرد: گاهی طرح مساله و سوال مهم تر از پاسخی است که مطرح می شود. میراث فرهنگی باید خود به شکل داوطلبانه وارد مباحث و پرسش های جامعه شود و برای چالش های پیش رو راهکار پیدا کند.
واردات ۲۰۰ قلم کالای تخصصی گردشگری به کشور
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از واردات ۲۰۰ قلم کالای تخصصی گردشگری با تعرفه صفر درصد گمرکی همچون خودرو های گردشگری و کروز، به کشور اطلاع داد. نشست تخصصی فعالان دفاتر خدمات گردشگری و مسافرتی کشور با حضور سیدرضا صالحی امیری، در سالن فجر این وزارت خانه برگزار گردید. سیدرضا صالحی امیری در این جلسه از تدوین و دریافت مجموعه ای جامع از آیین نامه های پشتیبان برنامه هفتم توسعه در حوزه گردشگری اطلاع داد و اظهار داشت: تمام آیین نامه های موردنیاز برای تحقق اهداف این برنامه دریافت شده و این موفقیت، بنیان های حقوقی و اجرایی موردنیاز برای یک جهش در صنعت توریسم را فراهم نموده است. وی ضمن اشاره به فراهم شدن بسته ای کم نظیر از مشوق های اقتصادی و قانونی برای تسهیل سرمایه گذاری در گردشگری، اضافه کرد: تعرفه های برق و گاز تأسیسات گردشگری به یک چهارم کاسته شده و مجوز راه اندازی مجتمع های گردشگری ترکیبی صادر گردیده است. همینطور تسهیلات ویژه ای برای سرمایه گذاران این بخش درنظر گرفته شده است.
تدوین اطلس فرونشست آثار باستانی
نشست تخصصی تغییرات اقلیمی در میراث فرهنگی برگزار شد و در این جلسه، توجه به منابع آب های زیرزمینی، اصلاح الگوی کشت و تدوین اطلس فرونشست آثار باستانی کشور بررسی گردید. نشست تغییرات اقلیمی میراث فرهنگی با دبیری امین الله کمالی در پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار گردید. مهدی زارع استاد تمام پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در این جلسه، با ابراز نگرانی از گسترش فرونشست زمین در کشور اظهار داشت: این پدیده نه تنها میراث فرهنگی پرارزش ایران را تهدید می کند، بلکه می تواند بر تحریک گسل های فعال هم تاثیر گذار باشد. زارع ضمن اشاره به وضعیت بحرانی در منطقه مرودشت استان فارس عنوان کرد: در مجاورت محوطه باستانی نقش رستم به سبب کشاورزی و دامپروری گسترده و تداوم کشت برنج و ذرت، برداشت آب از منابع زیرزمینی به میزان بسیار زیاد ادامه دارد. این امر باعث فرونشست هایی به فاصله ۱۰ متری نقش رستم و ۳۰۰ تا ۵۰۰ متری تخت جمشید شده است که به شکل شکاف های عظیم قابل مشاهده هستند.
از دستگیری مظنون اصلی سرقت از موزه شاه نعمت الله تا بازگشت اموال
بنابر اعلام دفتر مرکزی حراست سازمان اوقاف و امور خیریه، مظنون اصلی سرقت از موزه شاه نعمت الله ولی شناسایی و دستگیر شده است. همینطور اموال مسروقه به موزه بازگشت. اموال تاریخی و نسخ خطی مسروقه که پیش از این از موزه به سرقت رفته بود، بعد از پیگیری های قضایی و امنیتی، کشف و به موزه بازگردانده شده اند. پیش تر دادستان عمومی و انقلاب ماهان اعلام نموده بود که پرونده این سرقت به شکل ویژه و با اولویت در دستگاه قضایی و نهادهای انتظامی و اطلاعاتی درحال رسیدگی است و تابحال سه نفر شامل مدیر مجموعه و دو نگهبان بازداشت شده اند. در همین حال، سازمان اوقاف بعنوان متولی مجموعه تاریخی شاه نعمت الله ولی، ضمن تقدیر از تلاش نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی، بر ضرورت تقویت تجهیزات حفاظتی و نظارتی در اماکن تاریخی تأکیدکرد.
جشن بوم گردی ها در کرمان
نخستین جشن ملی بوم گردی ها در کرمان با حضور ۶۰۰ مدیر بوم گردی در ایران برگزار شد در این جشن وزیر میراث فرهنگی حضور پیدا کرد. انتقال تجربه بوم گردی و مراسم افتتاحیه و آشنایی بوم گردی ها با جاذبه های گردشگری استان همچون برنامه های این جشن است.
منبع: لذت سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب