طلایی:

سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی

سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی

به گزارش لذت سفر، مدیرعامل صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی اظهار داشت: سال قبل بخش خصوصی ۳۶۰ میلیارد تومان در امر احیای بناها سرمایه گذاری کردند.



به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، نشست مدیرعامل صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی در رابطه با عملکرد یکساله این صندوق قبل از ظهر دوشنبه در عمارت مسعودیه برگزار گردید. در این جلسه، شهاب طلایی مدیرعامل صندوق اظهار داشت: امیدواریم روز جهانی بافت ها و بناها تاریخی در تقویم رسمی کشور درج شود و بتوانیم مانند هفته میراث فرهنگی هفته بناها و بافت ها را هم داشته باشیم. هسته اولیه شکل گیری صندوق بحث میراث فرهنگی و احیای بناهای تاریخی بوده است در سال ۹۶ مبحث صنایع دستی هم در شرح وظایف صندوق قرار گرفت. سال قبل یکی از بهترین سالهای صندوق بود. چون بالاترین سطح همکاری را با معاونت میراث داشته ایم.
وی اظهار داشت: عدم همکاری و تعارض با حوزه میدانی و ستادی وزارت خانه سبب شده بود که در ۱۷ سال قبل صندوق احیا، عملکرد خوبی نداشته باشد که ما آنرا برطرف کردیم.
وی اظهار داشت: ۱۷۶ بنای تاریخی به مزایده گذاشته و ۴۷ بنا برای احیا و مرمت به بخش خصوصی واگذار شد. سال جاری هم حدود ۱۰۰ بنای تاریخی از راه مشارکت مردم واگذار می شود. سال قبل مردم ۳۶۰ میلیارد تومان در امر احیای بناها سرمایه گذاری کردند.
طلایی اظهار داشت: ۲۵ سفر استانی به ۱۸ استان پارسال انجام شد چون معتقد هستیم از تهران نمی شود به صورت تهرانیزه مشکلات را برطرف کرد چون هر استان مشکلات خویش را دارد و با استان دیگر متفاوت می باشد. بنابراین برای شفافیت و مشارکت ها، مزایده ها را در استان ها برگزار کردیم. مراسم مزایده سال قبل در سه استان برگزار شد و سال جاری هم هر استانی درخواست بدهد صورت می گیرد. قبلاً واگذاری بیشتر از ۳۰ بنا به هر علتی متوقف شده بود ولی حالا تعیین تکلیف شدند. شهریور سال قبل ما روی صندوق مطالعه کرده بودیم چون در مرکز پژوهش های مجلس هم بودم و می دانستم که صندوق چه مشکلاتی دارد.
وی اضافه کرد: یکی از اقدامات تعیین تکلیف شهرداری ها بود که به آنها ابلاغ گردید مبحث تعیین کاربری بناها از شمول مالیات شهرداری ها معاف خواهد بود در این خصوص وزارت کشور کمک کرد. تا کنون هیچکدام از کارمندان صندوق کد شناسه بعنوان کارمند نداشتند پیش زمینه آن بود که ساختار صندوق تدوین شود و به تأیید هیأت امنا برسد هم اکنون کارها انجام شده است. همینطور در جهت افزایش حقوق و دستمزد اصلاحاتی انجام شد کسانی که در حوزه میراث کار می کنند برای هویت کشور فعال می باشند و ما باید برای حقوق این افراد اقدام نماییم سال قبل تغییراتی در سطح پرداختها انجام شد.
مدیرعامل صندوق احیا اظهار داشت: بخشنامه ای پارسال گرفتیم که برپایه آن صندوق احیا، تنها مرجع واگذاری بناهای تاریخی ارائه شد. چون ما مدلهای واگذاری و چالش هایی در این حوزه داشتیم. سال جاری ۱۸۶ بنای روستایی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تعیین تکلیف می شوند تا مردم بتوانند در احیای آنها مشارکت کنند. صندوق بنا دارد سال جاری از پیمانکاران و شرکتهای مرمتی ارزیابی کند تا واگذاری ها از انحصار طلبی بیرون بیاید. همینطور بنا داریم جامعه بهره برداران بناهای تاریخی مانند جامعه هتلداران یا آژانس داران ایجاد شود. سال جاری می خواهیم هر ماه برای بناهای تاریخی مراسم افتتاح داشته باشیم و موج احیا و مرمت خودش را نشان دهد.
وی افزود: بحث ارزش گذاری املاک تاریخی یکی از اشکالات ما است. خیلی از املاک ثبت ملی شده اند و مردم نمی دانند که ارزش ملک آنها چقدر هست. ما بنیه کارشناسی که بتوانیم با قاطعیت اعلام نماییم که ملک چقدر ارزش دارد را نداریم. ما بنای تاریخی زیادی در صندوق داریم اما ارزش آنها را نمی دانیم ولی حتما دارایی ما بیشتر از صندوق های دیگر است. باید به سمت ارزش گذاری بناهای تاریخی برویم.
طبق مصوبه هیأت وزیران ۳۰۰ بنا در مالکیت صندوق احیاست.
این مقام مسئول اظهار داشت: دستگاههای دولتی ۲۷۰۰ بنای تاریخی دارند ماده ۱۰۰ برنامه ششم دستگاه ها را مکلف کرده که بناها را از بودجه خودشان مرمت کنند وزیر میراث فرهنگی دو نامه به دستگاه ها ارسال کرد تا اقدام نمایند اما در عمل می بینیم نتیجه مثبتی نداشته است بنابراین می خواهیم با دستگاه ها وارد تعامل شویم و با حفظ مالکیت دستگاه ها، صندوق هم وارد شود. در همین راستا یکی از دستگاه ها مجموعه ای از املاک خویش را واگذار می کند و در هفته میراث فرهنگی از آن رونمایی می شود.
وی در رابطه با واگذاری مبحث صنایع دستی به فعالیتهای صندوق هم اظهار داشت: صنایع دستی به فعالیتهای صندوق اضافه شده است منابعی پیشبینی شده به جهت اینکه صندوق با جذب آن موانع بتواند کاری کند اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.
وی با اشاره به اینکه صندوق به امر مرمت هم ورود پیدا خواهد نمود اظهار داشت: ۵۰ بنا در اختیار ادارات کل استانی هست فعلا بنا نداریم که با خانواده خود در بدنه وزارت میراث فرهنگی گرفتار چالش شویم.
طلایی اظهار داشت: ۳۴ کاروانسرا در مصوبات قبلی دولت به صندوق واگذار شده است بعضی از کاروانسراها هستند که چند بار در مزایده ثبت کردند ولی استقبالی برای سرمایه گذاری در آنها انجام نشد. اصولاً ثبت جهانی شدن یک کاروانسرا به معنای این نیست که برای سرمایه گذاری در آن هم استقبال شود چون بعضی از آنها امکانات اولیه هم برای سرمایه گذاری ندارند. با این حال
۵ کاروانسرا در ۵ نقطه به بخش خصوصی واگذار می شود.


منبع:

1403/02/05
12:05:44
5.0 / 5
122
تگهای خبر: برنامه , تاریخی , ثبت , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر