به میزبانی خراسان شمالی انجام می شود؛
برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران
لذت سفر: به گزارش لذت سفر، خراسان شمالی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه از برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در شهر درق اطلاع داد.
وحید محمودی در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به این که شهر درق یکی از مهم ترین مناطق ایران در تولید سمنو است، اظهار نمود: در همین راستا کارگاه های بزرگ و کارگاه های خانگی در این منطقه بوجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره در تاریخ ۴ اسفند ماه در این شهر برگزار می شود، اظهار داشت: قرار بر اینست تا طی این روز ۱۶ دیگ سمنو تهیه شود.
به قول محمودی، هر دیگ سمنو گنجایش پخت ۱۵۰ کیلوگرم از این محصول را دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن ۳ تن سمنوی دیگر هم از قبل آماده شده که در این روز به متقاضیان فروخته خواهد شد.
این مسئول افزود: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری هم برگزار می شود که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی همچون این برنامه ها خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن طی این روز بازی های بومی و محلی هم برگزار می گردد و رقص آئینی هم برای پرشور کردن جشنواره اجرا می گردد.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه ضمن اشاره به این که در این شهر، ۲۰۳ کارگاه تولیدی سمنو وجود دارد، اظهار داشت: از این تعداد، ۲۰۰ کارگاه خانگی است و ۳ کارگاه هم بزرگ که هر روز حدود ۶ دیگ بارگذاری می کنند.
وی ادامه داد: البته میزان تولید سمنو در ۳ کارگاه خانگی هم در طول روز بالا است.
محمودی با اشاره به اینکه برای سمنوی شهر درق برندسازی انجام شده است، افزود: هم اکنون این محصول با برند در استان، خارج استان و خارج از کشور به فروش رفته و صادر می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آلمان همچون کشورهایی هستند که این محصول به آنها صادر می شود و مقدار قابل توجهی هم به جزیره کیش ارسال می شود.
وی تصریح کرد: سمنویی که به خارج کشور صادر می شود، با غلظت بالایی در اندازه شکلات طبخ می شود تا در مدت ۲۰ روز فاسد نشود.
قابل ذکر است شهر درق قطب تولید سمنو در کشور است و سمنوی این شهر به علت به کار بردن شیوه های خاص در پخت و پز و برگزاری مراسم شادی هنگام پخت این غذای سنتی، زبانزد خاص و عام است.
بکاربردن شیوه های خاص در پخت و پز این غذا سبب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین مساله سبب شده تا این غذا در لیست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.
در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه ی گندم و آرد سبوس دار استفاده می شود که به هنگام پخت آن، دیگ های بزرگی بر روی آتش قرار داده می شود که بوی خوش دودی که از چوب بلوط و گردو فضا را پر کرده، خود به تنهایی می تواند به برگزاری این مراسم جذابیت بخشد.
منبع: لذت سفر
از این مطلب لذت سفر خوشتان آمد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان لذت سفر در مورد این مطلب