مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان:

حدود ۷۵۰۰ هنرمند صنایع دستی در لرستان مجوز فعالیت رسمی دارند

حدود ۷۵۰۰ هنرمند صنایع دستی در لرستان مجوز فعالیت رسمی دارند

به گزارش لذت سفر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اعلان اینکه حدود 7500 هنرمند صنایع دستی در این استان مجوز فعالیت رسمی دارند، اظهار داشت: مجموع شاغلان رسمی و مشاغل خانگی در بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی حدود 30 هزار نفر است.



به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، چهاردهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران با شعار سفرهای ایمن و مسئولانه از روز سه شنبه پنجم اسفند ۹۹ در محل دائمی نمایشگاه ها با حضور فعالان صنعت گردشگری و هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی در تهران راه اندازی شد و در این نمایشگاه حدود ۱۶۰ شرکت فعال در حوزه گردشگری حضور دارند سه سالن به حوزه گردشگری و یک سالن به صنایع دستی و هنرهای سنتی اختصاص دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: حدود ۷۵۰۰ هنرمند صنایع دستی استان لرستان دارای مجوز رسمی فعالیت هستند که با در نظر گرفتن مشاغل خانگی و افرادی که به صورت پاره وقت در این بخش فعالیت می نمایند، مجموع شاغلان در این عرصه به ۳۰ هزار نفر می رسد.

سید امین قاسمی اظهار داشت: باتوجه به ظرفیت اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در صنایع دستی، حدود ۸۰ هزار نفر در بخش های مختلف در این عرصه شاغل و یا به این حوزه مرتبط هستند که البته با اشاره به شرایط سختی که کرونا برای صنعت گردشگری و صنایع دستی ایجاد کرد و برمبنای برآوردها بیش از یکهزار شغل مربوط به صنایع دستی و گردشگری در این استان از دست رفته است.

۱۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذار در بخش گردشگری لرستان در دولت دوازدهم

وی اظهار داشت: بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای تاسیسات گردشگری در دولت دوازدهم در استان لرستان سرمایه گذاری شده است که تعدادی از این طرح به بهره برداری رسیده اند، برخی آنها نیز در حال تکمیل و پیشرفت هستند که پیش از اختتام دولت تدبیر و امید به بهره برداری خواهند رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا منجر به محدودیت سفر و کاهش توریست و خالی شدن هتل های استان شد، دفاتر خدمات گردشگری تعطیل و کارمندان آنها بیکار شدند، راهنمایان گردشگری عموما یا خانه نشین شدند و یا تغییر شغل داده اند که در مجموع برمبنای برآوردها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به سرمایه گذاران و فعالان بخش گردشگری و صنایع دستی وارد شده است.

وی اشاره کرد: با حمایت وزیر میراث فرهنگی و برمبنای مصوبات دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بازپرداخت بدهی های بانکی فعالان گردشگری و صنایع دستی امهال شد و متقاضیانی که در سامانه های مختلف ثبت نام کردند از تسهیلات ویژه کرونا بهره مند شدند.

قاسمی اظهار داشت: همین طور از برخی هنرمندان و صنعتگران و فعالان بخش خصوصی که در اماکن متعلق به وزارت میراث فرهنگی فعالیت می کردند و امسال با توجه باتوجه به شرایط کرونا و تعطیلی ها درآمد و توان پرداخت اجاره بها را نداشتند، با تدابیر و شیوه های مختلف حمایت کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی اظهار داشت: در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران با تعداد کمی از هنرمندان در رشته قلم زنی روی ورشو و ورشو سازی، مشبک سازی با چوب گردو، گوهرتراشی و زیورآلات و جواهرات سنتی شرکت کردیم. امیدواریم همه گیری و بحران کرونا به زودی در جهان و کشور اختتام یابد و بازار صنایع دستی و هنرهای سنتی لرستان و کشور مجدد پر رونق شود و باردیگر شاهد حضور توریستهای داخلی و خارجی در لرستان باشیم.

بروجرد شهر ملی ورشوسازی

قاسمی همین طور درباره رونمایی از سماور و ظروف ورشوسازی با قدمت حدود ۸۰ ساله که در غرفه استان لرستان در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران اظهار داشت: حرفه ورشوسازی در دوره قاجار و پهلوی در بعضی شهرهای ایران رواج داشته و امروزه نیز کارگاه های تولید ورشو به صورت محدود در بروجرد فعال می باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان اظهار داشت: تاریخچه ورشوسازی در استان لرستان به قرن نوزدهم برمی گردد که وسایل پذیرایی چای از روسیه به ایران آمد. آن زمان چلنگران بروجردی که با ابزارآلات فلزی سروکار داشتند به سمت ورشوسازی روی آوردند و به مرور استادان بنامی در بروجرد مطرح شدند.

وی با اعلان اینکه سال قبل (۱۳۹۸) بروجرد بعنوان شهر ملی ورشو ثبت ملی شده، اظهار داشت: هنر صنعت ورشوسازی بیش از یک قرن در این شهر قدمت دارد، هنرمندان بسیار ماهری در بخش ورشوسازی و قلم زنی روی ورشو در این شهر فعالیت می کردند که این هنر به طریق استاد شاگردی در این شهر حفظ شده و تعدادی از این آثار در جهیزیه و اسباب زندگی مادربزرگان در خانواده های بروجردی دیده می شود.

قاسمی اضافه کرد: ورشو ورق آلیاژ فلزی است و بیش از یک قرن پیش در ورشو لهستان تولید می شده است و عموما کاربرد نظامی و صنعتی هم داشته است. برمبنای مستندات از اوایل دوره پهلوی اول که این فلز به ایران وارد شد با ورق های آن ظروف آشپزخانه و وسایل فلزی مورد نیاز در خانه را می ساختند و هنرمندان ایرانی با ذوق و سلیقه خود روی آن قلم زنی می کردند.

وی درباره قدمت سماور ورشوسازی رونمایی شده در نمایشگاه تهران اظهار داشت: قدمت این سماور و تجهیرات و ظروف کنار آن شامل آفتابه و لگن به دهه ۲۰ هجری شمسی حدود (۷۵سال) پیش باز می گردد، اما چون در سال ۱۳۳۴ وقف و یا اهدا شده روی آن مهر و امضا سازنده آن در این سال ثبت شده است. این سماور از همان دوران نسل به نسل حفاظت شده که در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران رونمایی و به معرض نمایش گذاشته شده است.

چهاردهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران با شعار سفرهای ایمن و مسئولانه از روز سه شنبه پنجم اسفند ۹۹ راه اندازی شد و امروز(جمعه) هشتم اسفند ماه اختتام می یابد.





منبع:

1399/12/09
22:38:02
0.0 / 5
1063
تگهای خبر: توریست , تولید , ثبت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر