رأی منع تعقیب برای متعرضان به حریم چغازنبیل!

رأی منع تعقیب برای متعرضان به حریم چغازنبیل!

خوزستان مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه از شكل گیری گارد ویژه در حریم چغازنبیل بمنظور رصد انجام كارهای ساخت وساز احتمالی متولیان كارخانه قند آگاهی داد و اظهار داشت: اینكه دادگاه رأی منع تعقیب را صادر كرده است به معنای اجازه انجام فعالیت در این منطقه نیست چونكه هنوز مجوزهای لازم از طرف میراث فرهنگی صادر نشده است.



به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا و بر طبق اعلام اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، عاطفه رشنویی با بیان این که صدور مجوزهای ساخت کارخانه از طرف وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به سال ۹۷ بازمی گردد، یادآوری کرد: اواخر سال ۹۷ بود که استعلامی در خصوص انجام ساخت وساز در اراضی ملی که در حریم درجه ۱ و ۲ چغازنبیل قرار دارد به دست پایگاه میراث جهانی چغازنبیل رسید.

او افزود: در این استعلام عنوان شده بود که مقرر است قسمتی از این اراضی در قالب اجاره به یکی از شرکتها برای راه اندازی کارخانه داده شود که بطور مشخص در همان تاریخ، پایگاه میراث جهانی چغازنبیل با تاکید بر آن که این منطقه در حریم درجه یک میراث جهانی قرار دارد، عنوان نمود که نباید در این منطقه کارخانه ساخته یا اراضی واگذار شوند؛ چونکه حریم حفاظتی است.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه در ادامه عنوان کرد: با این وجود، متأسفانه در اوایل سال ۹۸ بهر دلیلی که از آن اطلاع نداریم سند حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی بدون توجه به استعلام از پایگاه میراث جهانی چغازنبیل به نام شرکت و یک شخص صادر شد؛ حتی اگرچه در نامه سال ۹۷ عنوان شده بود مقرر است این اراضی اجاره داده شوند اما در سال ۹۸ شاهد صدور سند به نام شخص بودیم.

او اضافه کرد: در نهایت نیز شاهد حضور گروهی از افراد برای تسطیح کردن این منطقه بودیم که در آن زمان پایگاه میراث جهانی چغازنبیل جلوی فعالیت این افراد را گرفت و با همکاری مسئولان حقوقی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان شکایتی را تنظیم و به دستگاه قضا ارائه کرد چونکه تعرض به حریم صورت گرفته بود.

رشنویی اظهار داشت: با وجود آن که دو بار شکایت انجام شد اما اخیرا شاهد صدور حکمی از طرف دادگاه در خصوص منع تعقیب بودیم و گویا با حکم صادر شده این تصور برای متولیان کارخانه قند به وجود آمده که باتوجه به رأی دادگاه می توانند کار خودرا آغاز کنند؛ در صورتیکه ضابطه حریم درجه یک و درجه دو پایگاه میراث جهانی چغازنبیل تغییر نکرده است.

او تاکید کرد: راه اندازی هر گونه کارخانه در حریم درجه یک آثار میراث فرهنگی ممنوع است؛ همین طور تسطیح، ریگلاژ و خاکبرداری ممنوع است؛ تبدیل کشت سنتی به صنعتی هم ممنوع می باشد. در واقع این سه بند که در حریم درجه یک چغازنبیل ذکر شده اند به آسانی راه اندازی کارخانه و ایجاد مزرعه چغندر را زیر سوال می برند.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه تصریح کرد: مسئولان کارخانه قند در سال ۹۷ و ۹۸ با وجود تذکرات موجود درصدد تسطیح بخش هایی از حریم درجه یک چغازنبیل برآمدند و با دیوارهای پیش ساخته بتنی اطراف زمین را حصارکشی کردند؛ در صورتیکه تمام این موارد از مرحله واگذاری زمین به اشخاص گرفته و صدور موافقت اصولی برای ساخت کارخانه بدون درنظر گرفتن ضوابط میراث فرهنگی و تسطیح و ساخت سازه غیرقانونی بوده است.

او اضافه کرد: حالا هم اگر مالکان کارخانه قند بخواهند با شعار اشتغال زایی و بالا بردن تولید ملی به عرصه و حریم میراث جهانی تعرض کنند باز هم غیرقانونی خواهد بود. چرا باید با شعار تولید و اشتغال زایی، مردم و میراث فرهنگی را روبروی یکدیگر قرار دهند؟ میراث فرهنگی منافاتی با تولید و اشتغال زایی ندارد اما همه باید به قوانین احترام بگذاریم. میراث فرهنگی متعلق به همه مردم ایران است و باید آنرا حفظ کرد.

رشنویی اشاره کرد: اگر پیش از واگذاری اراضی حریم درجه یک و ۲ چغازنبیل و حتی جانمایی کارخانه قند با میراث فرهنگی در این خصوص مشورت می شد، بطور قطع حریم درجه یک و ۲ چغازنبیل و هفت تپه برای آنها مشخص و نقطه دیگری برای جانمایی این کارخانه معرفی می شد. مگر ما چند محوطه مانند شوش و چغازنبیل در ایران داریم که به آسانی اراضی ملی را به اشخاص می بخشیم؟

هرچند مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه از حضور فرد یا اشخاص خاص پشت پرده این واگذاری ناآگاه است اما معتقد است: گاه پای سودجویان اقتصادی که سال ها است با شعار اشتغال زایی و رفع موانع تولید و تولید ملی از شرایط موجود استفاده می نمایند، در بین است؛ مسئولان نیز هربار هیجان زده می شوند که در دوره مدیریت آنها کارخانه افتتاح شود، بدین جهت بدون در نظر گرفتن استعلام های خاص و ضوابط موجود در قانون درصدد صدور مجوز برمی آیند و اراضی ملی را می بخشند که همین موضوع سبب می شود تا شاهد ارائه وام های کلان به افراد خاص و ماجراهای دیگری باشیم که طی این سال ها با آن دست و پنجه نرم کرده ایم.

او با تاکید بر آن که ضوابط حریم درجه یک چغازنبیل علاوه بر مصوبات ملی در یونسکو نیز به ثبت رسیده است، اشاره کرد: با انجام ساخت و ساز در حریم درجه یک و دو میراث جهانی چغازنبیل بیم آن می رود که نقض ضوابط بین المللی اتفاق بیفتد و نگرانی هایی در این خصوص به وجود آورد. حالا گارد ویژه برای رصد انجام فعالیت ها در این محدوده شکل گرفته و به محض دیدن نخستین تحرکات در منطقه گزارش های لازم را ارائه می دهند تا بتوانیم بوسیله مسئولان محلی پیگیری های لازم را انجام دهیم.




1399/08/16
13:54:59
5.0 / 5
1614
تگهای خبر: برند , تولید , ثبت , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر