كارآفرین گردشگری:

حفظ بناهای تاریخی برای آیندگان لازم است

حفظ بناهای تاریخی برای آیندگان لازم است

به گزارش لذت سفر ایرنا- توان یاب کارآفرین فعال در حوزه گردشگری همدان با تاکید بر حفظ بناهای تاریخی اظهار داشت: این بناها شناسنامه و تصویرگر هویت، فرهنگ و تمدن این استان هستند و باید برای نگهداری از آنها بیش از گذشته کوشش کرد.


«اباسعد شرفخانی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: آثار و بناهای تاریخی، هویت گذشتگان ما هستند و ما باید از این طریق آیندگان و کودکانمان را با فرهنگ، تمدن و نحوه معماری آن دوران آشنا نماییم.
این دانش آموخته رشته مدیریت و برنامه ریزی گردشگری افزود: معماری های جدید و کم توجهی به نگهداری و مرمت آثار و بناهای تاریخی سبب فرسودگی و از بین رفتن خیلی از بناهای تاریخی شده است.
وی اشاره کرد: برای حفظ تعداد قلیل بناهای تاریخی موجود باید ابتدا نگاه و رویکرد مردم خصوصاً کودکان و نوجوانان را نسبت به این بناها تغییر داد تا حس خوب و نگاه مثبت به این آثار داشته باشند در غیر اینصورت این بناها یک به یک فرو ریخته و تخریب می شوند.
این توان یاب کارآفرین جامعه بهزیستی همدان که هم اکنون مشغول به تکمیل طرح «خانه تاریخی شرفخانی» در بافت فرهنگی و گردشگری همدان در محدوده آرامگاه باباطاهر است اظهار داشت: مرمت این طرح از تابستان سال ۹۷ و با دریافت مجوزهای قانونی از سازمان میراث فرهنگی و شهرداری شروع شد و کار مرمت و بازسازی این بنای باقیمانده از دوره قاجار در صورت تامین اعتبار لازم تا آخر سال به بهره برداری می رسد.
شرفخانی افزود: تا حالا ۵۰ میلیون تومان تسهیلات از طرف بهزیستی و ۱۰۰ میلیون تومان دیگر از سایر منابع برای مرمت این طرح تامین شده در حالی که تا حالا برای این طرح ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.


وی با اعلان اینکه میراث فرهنگی حمایت مالی برای اجرای این طرح نداشته است، اضافه کرد: با وجود اینکه این بنا تا چند سال آینده هزینه چندانی برای نگهداری نیاز ندارد اما در صورت بی توجهی احتمال تبدیل شدن آن به مخروبه زیاد است.
این توان یاب کارآفرین همدانی افزود: مقرر است این خانه تاریخی به بخش هایی همچون کافه، رستوران، محل اقامت و بخش صنایع دستی تبدیل گردد.
شرفخانی گفت: ظرفیت موجود این خانه تاریخی سبب می شود که مردم شناخت بیشتری به فرهنگ، آیین، آداب و سنن آن روزگار داشته باشند.
وی اشاره کرد: در قسمتی از این محل تجهیزات و ابزارآلات قدیمی که در گذشته استفاده می شد گردآوری شده است تا برای بازدید گردشگران مهیا شود.
شرفخانی افزود: در صورت عملی شدن طرح و برنامه های پیش بینی شده در بخش بوم گردی، پذیرش، راهنما، اقامت و پذیرایی این مکان می تواند زمینه اشتغال ۱۰ نفر جویای کار را فراهم نمود.



استان همدان بعنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین با حدود یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری، ۲۰ روستای هدف گردشگری و ۳۰ اقامتگاه بومگردی دارد.



منبع:

1399/11/05
22:18:13
0.0 / 5
1031
تگهای خبر: بوم گردی , پایتخت , تاریخی , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر