میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته
تلاش عمان برای جذب توریست سلامت، خبرهایی ازبازگشت الواح باقی مانده
به گزارش لذت سفر درخواست ۳۰ هزار ایرانی برای ویزا از اسپانیا، اعلام خبرهای دیگر از بازگشت الواح هخامنشی و تلاش عمانی ها برای جذب توریست سلامت همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، در این هفته بعد از آنكه الواح هخامنشی به ایران آمد، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی از بازگشت آثار دیگر به ایران و خبرهای خوب در این عرصه اطلاع داده بود. اما همچنان جزئیاتی در اینباره منتشر نشده است. طی روزهای اخیر خبری به نقل از روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، در خصوص اینكه «صندوق احیای آثار تاریخی به منظور افزایش مشاركت عمومی، توسعه فضای رقابتی، ارتقای سطح شفافیت و تنویر افكار عمومی در واگذاری های تشكیلات متبوع، لیست ۵۴ بنای آماده واگذاری را اعلام نموده است.» انتشار یافته و در متن آن بیان شد كه این بناهای قابل واگذاری مقرر است توسط معاونت میراث فرهنگی كشور مورد ارزیابی قرار می گیرند تا بعد از آن وارد مرحله واگذاری به بخش خصوصی شود و آگهی مزایده هم به همراه جزئیات واگذاری این بناها بزودی از راه درج در روزنامه های كثیرالانتشار به اطلاع عموم خواهد رسید. در ادامه خبر هم لیستی از بناهای مزبور آمده است، از حمام شیخ بهایی و خانه مغنی در اصفهان تا قلعه محمدخان دشتی در خورموج و از عمارت گلشن در استان بوشهر، تا عمارت حشمت لشگر و آب انبار سرخه در استان سمنان و خانه سوزنگر در دزفول و خانه جلال آل احمد و پروین اعتصامی در تهران و ده ها بنای تاریخی دیگر در سراسر نقاط كشور. در اینباره، محمدحسین دانایی، خواهرزاده زنده یاد جلال آل احمد، مطلبی را در باب انتقاد از واگذاری خانه ای كه محل زندگی پدر جلال بوده نوشت كه كاربری پذیرایی در شان این بنا نیست. صندوق حفظ و احیا هم در پاسخ به آن جوابیه ای منتشر نمود در خصوص اینكه اصلا این خانه هنوز واگذار نشده و درصدد آن هستیم تا با پیشنهادات مناسب كاربری متناسبی را به این بنا بدهیم.
این هفته سفیر اسپانیا در ایران در گفتگویی با مهر بیان كرد: در سال ۲۰۱۸ نزدیك به ۳۰ هزار ایرانی درخواست ویزا كرده اند و ۱۵ هزار اسپانیایی هم به ایران آمدند. ادواردو لوپز بوسكتس سفیر اسپانیا در ایرانگفت: اسپانیایی ها بیشتر از شهرهای اصفهان، شیراز، كاشان و یزد دیدن كرده اند آنها بیشتر با هدف گردشگری به ایران می آیند ولی قبلا بیشتر با هدف تجارت به ایران سفر می كردند. ایشان در ادامه بیان كرد: من از شهرهای مختلفی در ایران بازدید كرده اند مانند عسلویه، شیراز، تبریز، كیش، اصفهان، یزد، مشهد، كاشان. شمال و جنوب و دریای خزر را خوب دیده ام. بسیاری از شهرهای توریستی ایران در یك مسیر قرار دارند. مساله ای كه می تواند در صنعت توریسم این كشور كمك نماید همین مسیر توریستی است كه می تواند مشهد كرمان و سایر شهرهای گردشگری را به یكدیگر متصل كند تا همه در یك مسیر قرار گیرند.
این هفته از نشست معاون صنایع دستی خبر رسید كه دستگاه های اجرایی مبحث ماده ۵ قانون خدمات كشوری موظف اند نسبت به تامین زیرساخت های شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی اقدامات لازم را انجام دهند.
پویا محمودیان، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این جلسه با اشاره به درخشش ایران در زمینه صنایع دستی در بازارها و رویدادهای بین المللی اظهار نمود: «سال ۹۵ سكان داری مركز غرب آسیا به كشور ایران داده شد و به تبع آن دبیرخانه آن در كشور ما راه اندازی شد. ۱۲ كشور آسیایی زیرمجموعه این مركز هستند و ما مسئول صنایع دستی مركز غرب آسیا و نایب رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی شناخته می شویم.»
او اضافه كرد: «در چندسال اخیر مقولاتی تازه در گفتمان شهری خود یافته ایم همچون شهر سلامت، شهر هوشمند، شهر الكترونیك، شهر خلاق و شهر جهانی صنایع دستی كه نشانگر اهمیتی است كه شهرها در جهان از منظر ایفای نقش دارند. ۳۱ استان كشور ما ۳۱ ظرفیت منحصربه فرد صنایع دستی را از مراكز استان تا كوچك ترین تقسیمات استانی به خود اختصاص می دهد. این پراكندگی جغرافیایی صنایع دستی بسیار حائز اهمیت می باشد و همین سبب شده كه با داشتن هشت شهر و دو روستا و در مجموع ۱۰ شهر جهانی در رتبه یك دنیا قرار بگیریم و از چین پیشی بگیریم. این واگذاری رتبه یك به ایران از جانب چین خیلی آسان و راحت نبوده است و آنها به دنبال این هستند كه بتوانند خودشان را باردیگر به سكوی اول برسانند.»
تلاش عمان برای جذب گردشگر چهارمین كنگره بین المللی سلامت كشورهای اسلامی ۱۷ مهرماه در هتل هما تهران برگزار گردید و مقرر است تا آخر روز جمعه (۱۹ مهرماه) ادامه داشته باشد. در این برنامه زكریا سعید القصانی رئیس هیئت مدیره گروه سیرابیس كشور عمان اظهار داشت: پادشاهی عمان درصدد تقویت زیرساخت ها برای رشد و شكوفایی گردشگری سلامت است. ما تا ماه پنجم میلادی یك میلیون و ۴۰۰ هزار توریست خارجی در عمان داشته ایم. یكی از زیرساخت های گردشگری سلامت در حوزه تمدد اعصاب و آرامش است. با عنایت به زیرساخت های عمان و زیرساخت های خاصی كه برای آن به وجود آمده است، گردشگری سلامت نقش زیادی در جذب حداكثری این افراد خواهد داشت.
وی اظهار داشت: همینطور یكی از هتل های بزرگ كشور عمان بزرگترین مركز اسپای جهان را راه اندازی كرده است و در سال ۲۰۱۱ بعنوان دومین مركز سلامت، آرامش و نقاهت در دنیا شناخته شد. همینطور یكی از هتل های عمان كه جزو ۱۰ هتل برتر خاورمیانه بوده می تواند زیرساخت خوبی برای این مورد باشد. در بخش های دیگر درمانی هم دولت پشتیبانی می كند تا زیرساخت های پزشكی در حال رشد را افزایش دهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب