ساخت و ساز در حریم کاخ گلستان بخاطر یک مرکز تجاری
به گزارش لذت سفر، ساخت و ساز در مرکز تجاری در حریم کاخ گلستان، بر خلاف و در نقضِ دستور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از سر گرفته شد.
به گزارش لذت سفر به نقل از خبر آنلاین، درحالی که سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمعه ۲۳ آبان ماه دستور توقف ساخت و ساز در دو پروژه مرکز تجاری در حریم کاخ گلستان را صادر کرده بود، اما فعالین میراث فرهنگی امروز (چهارشنبه ۲۸ آبان ماه) به ایسنا اطلاع دادند که ساخت و ساز در یکی از این پروژه ها (مروی سنتر یا خان عالی) از سرگرفته شده است.
ایسنا در خبری نوشت: این درحالی است که مرتضی ادیب زاده، معاون میراث فرهنگی استان تهران به ایسنا گفته بود «با شهرداری مکاتبه کرده ایم و کار متوقف شده است.»
صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز جمعه در بازدیدی که از محدوده کاخ گلستان و دو پروژه ای که با مجوز میراث فرهنگی در حال ساخت بودند، دستور توقف این پروژه ها را داده و اظهار داشته بود: «بنا بر این شد با شهرداری بلا فاصله هماهنگی شود که دستور توقف صادر شود و از جانب دادگستری هم این اقدام پیگیری شود.»
او همین طور از تشکیل کمیته ای ویژه جهت بررسی مبحث به ریاست دارابی معاون میراث فرهنگی و با حضور طلوعی، مدیرکل استان تهران، کردونی، مدیرکل حوزه وزارتی و بیت اللهی و طالبیان از اعضای شورای راهبردی وزارتخانه و دیگر مدیران ذیربط برای تصمیم گیری در این خصوص اطلاع داده بود که پیگیری های ایسنا نشان داده است این کمیته هنوز تشکیل نشده است.
صالحی امیری تأکید کرده بود: «ضوابط و اسناد بالادستی لازم الاجرا هستند و هیچ کس حق تخطی از ضوابط عرصه و حریم را ندارد و وزارت میراث فرهنگی اجازه نخواهد داد سودجویان به اهداف خود برسند. همراه با افکار عمومی در مقابل سودجویان خواهیم بود. همینطور از شهرداری تهران درخواست دارم نسبت به تخلفات در عرصه بناها و بافت های تاریخی حساسیت بیشتری داشته باشند، هرچند شهرداری همواره با ما همراه بوده است.»
مجموعه کاخ گلستان به عنوان تنها اثر شهر تهران در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. همچنین، در غرب این مجموعه ارزشمند، بافت تاریخی محله عودلاجان به مساحت ۱۴۹ هکتار، بواسطه اصالت و یکپارچگی بافت و تعدد ابنیه ارزشمند، در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۴ به عنوان میراث ملی شناخته می شود. از همین رو، کارزاری برای صیانت از این مجموعه در ایام گذشته و همزمان با افشا شدن مجوز ساخت و ساز در حریم کاخ گلستان، تشکیل شد که تاکنون بیشتر از ۴۲۰۰ امضا برای آن جمع شده است.
پلاکی که حالا ساخت و ساز در آن در حال انجام است، نه فقط در حریم میراث جهانی کاخ گلستان واقع شده که در حریم قنات [۷۰۰ ساله] «مهرگرد» و در فاصله کمتر از ۲۵ متر از آن قرار دارد و طبق مستندات تاریخی، میدانگاه شمس العماره پیشتر مظهر این قنات بوده و آب آن در دسترس شهروندان بوده است. مطالعات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در سال ۱۴۰۳ هم این محدوده را به عنوان پهنه بسیار پرخطر در مقابل فرونشست معرفی کرده است.
از این مطلب لذت سفر خوشتان آمد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان لذت سفر در مورد این مطلب