دبیر مركز رصد و مدیریت آسیب های اجتماعی تهران خبر داد

تغییر رویه زباله گردهای تهران و استفاده از خودروی مسقف

تغییر رویه زباله گردهای تهران و استفاده از خودروی مسقف

به گزارش لذت سفر، دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت صدمه های اجتماعی کلانشهر تهران از تغییر رویه زباله گردهای تهران و استفاده از خودروی مسقف از جانب آنان اطلاع داد.


عبدالمجید رحمانی در گفت و گو با ایسنا، در مورد ساماندهی زباله گردها در شهر تهران با اعلان اینکه یکی از ماموریت های راه اندازی قرارگاه اجتماعی و مرکز رصد، رسیدگی به وضعیت زباله گردها در پایتخت است، اظهار داشت: مراکز جمع آوری بدون مجوز پسماند به کلونی بروز و ظهور انواع و اقسام صدمه های اجتماعی مانند به پاتوق معتادان، به کارگیری کودکان، توزیع مواد مخدر و... تبدیل گشته اند و به همین دلیل برخورد با پدیده شوم زباله گردی به یکی از سرفصل های شهرداری تهران در قرارگاه اجتماعی بدل شده است.

تغییر رویه زباله گردهای تهران و استفاده از خودروی مسقف

وی نخستین گام برای ساماندهی زباله گردها را همکاری شهرداری با دستگاه قضا باتوجه به قوانینی که بازدارندگی و برخورد لازم با زباله گرد و... را نداشت، مطرح کرد و اضافه کرد: یکی از معاونین دادستان تهران حکمی را به شهرداری تهران دادند که برمبنای آن به یگان حفاظت شهرداری تهران این اجازه را دادند که اگر زباله گرد یا خودروی حمل زباله بدون مجوز را مشاهده نمودند با هماهنگی پلیس راهور خودرو با بار زباله توقیف شود که این اختیار دادستانی به یگان حفاظت شهرداری سبب شد تا در یک زمانی فعالیت زباله گردها کم شده بود؛ اما پس از مدتی این زباله گردها مدل کار خودرا تغییر دادند؛ بگونه ای که از خودروی مسقف و سرپوشیده استفاده می نمایند.
رحمانی در ادامه به اقدام سازمان مدیریت پسماند شهرداری در قراردادهای خود با پیمانکاران و ممنوعیت استفاده از اتباع بدون مجوز و خردسالان اشاره نمود و اظهار داشت: طبق این تاکید در قراردهای شهرداری با پیمانکاران، در صورت تخلف استفاده از اتباع بدون مجوز و کودکان، برخورد قانونی با پیمانکار صورت می گیرد.

بررسی ها نشان داده که اغلب خردسالان کارو خیابان سطح شهر تهران از اتباع هستند و لازم است که اداره اتباع هم وارد شود؛ اما تا حالا ۳۰۰۰ کودک کار ساماندهی شدند ودقت داشته باشید که این خردسالان سیار هستند و همین مساله ساماندهی آنها را گرفتار مشکلاتی می کند.



ابلاغ شیوه نامه جدید مدیریت پسماند در انتظار ابلاغ سازمان شهرداری ها

وی با اعلان اینکه زباله گردی تهدید ضد سلامت اجتماعی است؛ اما به این جنبه کمتر توجه می شود و از جنبه بهداشت عمومی آزار دهنده است، اظهار داشت: در بازدیدهای ما از مراکز جمع آوری بدون مجوز زباله مشخص شد که اکثرا در این مراکز از اتباع بدون مجوز استفاده می شود که این کارگران بدون مجوز می توانند زمینه ساز صدمه های دیگر باشند که لازم است پلیس و اداره اتباع دراین خصوص اقدام نماید.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت صدمه های اجتماعی کلانشهر تهران با تکیه بر این که تعدادی از قوانین بازدارندگی لازم را ندارد و با آنکه هم و غم مدیران امر، حل این صدمه اجتماعی است؛ اما هنوز از نظر قانونی باید کاری متفاوت انجام داد، افزود: دقت داشته باشید که قانون مدیریت پسماند متعلق به سال ۸۳ است و باید شیوه نامه اجرائی برای آن نوشته می شد؛ اما ۲۰ سال است که این شیوه نامه نوشته نشده و نهایتاً بتازگی این شیوه نامه نهایی شده و منتظر ابلاغ سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور هستیم که در این شیوه نامه تکالیف دستگاهها روشن تر شود و هرچقدر این تکالیف روشن تر باشد می توان اقدامات خوبی رقم زد و مفاهیمی همچون زباله، مالکیت زباله ها در سطل، بازیافت و.... هم مشخص شده است.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان داده است که اغلب خردسالان کارو خیابان سطح شهر از اتباع هستند و لازم است که اداره اتباع هم وارد شود؛ البته تا حالا ۳۰۰۰ کودک کار در تهران ساماندهی شدند و با توجه به این که این خردسالان سیار هستند، همین مساله ساماندهی آنها را گرفتار مشکلاتی می کند.
به یگان حفاظت شهرداری تهران این اجازه را دادند که اگر زباله گرد یا خودروی حمل زباله بدون مجوز را مشاهده نمودند با هماهنگی پلیس راهور خودرو با بار زباله توقیف شود که این اختیار را دادستانی به یگان حفاظت شهرداری داده که در یک زمانی فعالیت زباله گردها کم شده بود؛ اما پس از مدتی زباله گردها مدل کار خودرا تغییر دادند؛ بگونه ای که از خودروی مسقف و سرپوشیده استفاده می نمایند.

ثبت آرزوهای خردسالان کار در سامانه لبخند


ساماندهی ۳۰۰۰ کودک کار در تهران

رحمانی در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به خردسالان کار و خیابان در تهران اظهار داشت: در آغاز فعالیت قرارگاه اجتماعی تفاهمی بین مرجع ملی حقوق کودک وزارت دادگستری، فراجا، بهزیستی و... برای ساماندهی این خردسالان امضاء شد تا بصورت پایلوت این ساماندهی صورت گیرد که در موضوع ساماندهی خردسالان کار، دستگاه اصلی سازمان بهزیستی تعیین شد و فراجا و اداره اتباع و دستگاه قضا هم با پشتیبانی شهرداری تهران حدود ۹ ماه است که ساماندهی خردسالان کار در وضعیت خیابان را در دستور کار خود قرار داده اند.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت صدمه های اجتماعی کلانشهر تهران محور طرح ساماندهی خردسالان کار را «خانواده محوری» دانست و اضافه کرد: بر این اساس مددکاران آموزش دیده سازمان بهزیستی بوسیله کودک سر چهارراه با خانواده ارتباط گرفته و پس از آن نوع اقامت مجاز یا بدون مجوز خانواده ها که اغلب از اتباع هستند، مشخص می شود و بعد از آن برمبنای قانون با این خانواده ها رفتار می شود که حدود ۳۰۰۰ نفر کودک ذیل این طرح قرارگاه اجتماعی و مرکز رصد شهرداری تهران شناسایی شدند.
وی با تکیه بر این که این طرح باید در یکی از جلسات قرارگاه بررسی و نقاط قوت و ضعف آن مشخص شود تا بتوانیم با سرعت بیشتری ساماندهی خردسالان کار را دنبال نماییم، اظهار داشت: با اتکا به این تکنیک، بدنبال احصا روش های حمایتی از خانواده های این خردسالان هستیم که در همین جهت هم سامانه لبخند توسط مرکز رصد در مورد خردسالان کار فعال شده که گروههای مردم نهاد در این عرصه، اطلاعات خردسالان را در این سامانه بارگذاری کنند تا متناسب با شغل و آرزویی که اعلام می کنند برنامه ریزی تحصیلی و مهارت افزایی برای آنها داشته باشیم.

معرفی شعبه ای در دادسرا برای رسیدگی به جرایم متکدیان

رحمانی در مورد اقدامات انجام شده در عرصه متکدیان در سطح شهر تهران هم با تکیه بر این که برمبنای قانون، ساماندهی این افراد با شهرداری تهران است؛ اما قوانین موجود بازدارندگی لازم را ندارد، اضافه کرد: اواخر سال قبل در عرصه خردسالان کار دستور قضایی صادر شد که برمبنای آن با متکدیانی که با سو استفاده از خردسالان فعالیت می نمایند باید برخورد قضایی شود و بتازگی هم یک شعبه در دادسرا برای رسیدگی به جرایم متکدیان به قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران معرفی شده است؛ چونکه شناسایی متکدی حرفه ای نیاز به زیرساخت هایی دارد که باید با هماهنگی سایر دستگاهها و زیر نظر دستگاه قضا، اقدامات لازم صورت گیرد و اگر این متکدیان نیازمند واقعی هستند هم زمینه برای اشتغال و حمایت آنها وجود دارد.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت صدمه های اجتماعی کلانشهر تهران در مورد ورود قرارگاه اجتماعی به موضوع حاشیه نشینی بیان کرد: مبنی بر حکم هیأت وزیران، اولویت های کوتاه مدت همچون ساماندهی تکدی گری، معتادان متجاهر و خردسالان کار که ظاهر شهر را برهم می زنند، در اولویت اول بود و اولویت های طولانی مدت هم به پیگیری مفاسد اجتماعی و حاشیه نشینی دسته بندی شدند و لازم بود برای جمع بندی این دو موضوع با سایر دستگاهها جلساتی برگزار نماییم.
وی ادامه داد: در موضوع حاشیه نشینی تجربیات سازمان نوسازی شهرداری تهران، قرارگاه تحول مردمی، قرارگاه محلات کم برخوردار ۲۰۲۰ و تجربیات محلات محروم از طرف سپاه و بسیج جمع شد و در دستورکار چند هفته آتی قرارگاه اجتماعی شهر تهران است و در عرصه مفاسد اخلاقی هم نظرات دستگاه های اصلی دریافت شده و باید جلسات کارشناسی بیشتری دراین خصوص اجرا شود.



1403/09/09
11:15:20
5.0 / 5
102
تگهای خبر: آموزش , برنامه , پایتخت , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر