دستاوردهای بیمه ای تامین اجتماعی به مناسبت پیروزی انقلاب تشریح شد

افزایش ۲ میلیون نفری بیمه شدگان اختیاری تامین اجتماعی

افزایش ۲ میلیون نفری بیمه شدگان اختیاری تامین اجتماعی

لذت سفر: با اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی، از سال 1400 تا آذر ماه سال جاری در مجموع 2 میلیون قرارداد جدید بیمه ای با ماهیت اختیاری منعقد شده است. در طول این مدت 7 گروه جدید از اقشار فاقد پوشش بیمه ای در قالب توافقی تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گرفتند. همین طور 7709 نفر از قالیبافان و شاغلان صنایع دستی واجد شرایط بیمه شدند و اینطور علاوه بر گسترش چتر حمایتی تامین اجتماعی، منابع مالی پایدار حاصل از افزایش این تعداد بیمه شده جدید، سبب تقویت منابع سازمان تامین اجتماعی و تقلیل قسمتی از چالش ناترازی منابع و مصارف در این صندوق بازنشستگی شده است.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، مهدی شکوری مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به مناسبت دهه مبارک فجر و چهل وپنجمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، ضمن تبریک و گرامیداشت این ایام؛ توسعه پوشش بیمه های اجتماعی در بین اقشار مختلف مردم را از دستاوردهای نظام مقدس اسلامی در عرصه اجتماعی معرفی نمود و اظهار داشت: عموما ًسنگ بنا و مشروعیت اجتماعی دولت ها در گرو پیاده سازی مقوله عدالت اجتماعی است که این مهم به عنوان یکی از اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی ایران در اسناد و قوانین بالادستی کشور تبیین شده است.
وی ادامه داد: تحقق آرمان عدالت اجتماعی در سالهای بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در عرصه بیمه های اجتماعی تجلی بیشتری داشته است. اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نخستین راهبرد کلان در عرصه تامین اجتماعی است. در حقیقت برخورداری آحاد جامعه از حمایت های بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت، درمان و دیگر حمایت های اجتماعی مندرج در اصل ۲۹ قانون اساسی و تاکید مجدد این مساله در سیاست های کلی تامین اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تبلور اهمیت و اهتمام نظام مقدس جمهوری اسلامی به توسعه پوشش بیمه ای تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: در بیش از چهار دهه گذشته، باتوجه به فعالیت ها و اقدامات گسترده در این عرصه، شاهد توسعه کمی و کیفی در پوشش بیمه ای و خدمات به بیمه شدگان بوده ایم. ضریب پوشش بیمه های اجتماعی در بین جمعیت کشور در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، بسیار پایین و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت بود که امروز به حدود ۷۳ درصد رسیده است.
شکوری با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی هم اکنون حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از پوشش بیمه های اجتماعی در کشور را محقق کرده است، اظهار داشت: در دولت مردمی سیزدهم نیز موضوع افزایش پوشش بیمه ای در سازمان تامین اجتماعی با جدیت دنبال شده و در ضمن حدود دو سال و نیم اخیر در دوره مدیریت جدید سازمان تامین اجتماعی، رشد و توسعه کمی و کیفی پوشش بیمه ای با هدف شناسایی افراد و گروههای فاقد بیمه و طراحی و تدوین برنامه ها و انواع قالب های بیمه ای جدید برای جذب افراد موصوف به عنوان یکی از برنامه های تحولی اصلی این سازمان دنبال شده است؛ موضوعی که علاوه بر تکلیف حاکمیتی مقرر در اصل ۲۹ قانون اساسی در سیاست های کلی تامین اجتماعی ابلاغی از طرف مقام معظم رهبری نیز مورد توجه و تاکید قرار گرفته و به عنوان یکی از پیش نیازهای عدالت اجتماعی شناسایی شده است. در دهه های اخیر با وجود توسعه چتر بیمه ای به آحاد جامعه، همچنان بخشهایی از جامعه هستند که فاقد پوشش بیمه اجتماعی بوده و باید شناسایی شده و با کمک دولت و همراهی سازمان تامین اجتماعی تحت پوشش قرار گیرند.
وی ادامه داد: افزایش حجم تعهدات و ناترازی منابع و مصارف، در آغاز فعالیت دولت سیزدهم به عنوان یکی از چالش های عمده در سازمان تامین اجتماعی مطرح بود. با وجود پوشش بیمه ای بیش از ۵۳ درصد جامعه و ارائه خدمات به بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مستمری بگیر و ۱۶ میلیون بیمه شده، برای ایفای تعهدات قانونی خود در مقابل بیمه شدگان و مستمری بگیران در سالهای اخیر، کوشش های فراوانی از طرف سازمان تامین اجتماعی انجام شده است. یکی از این اقدامات مهم حفظ ضریب پشتیبانی در حد قابل قبول و خلق منابع جدید و پایدار بوده تا بتواند در مدیریت چالش ناترازی منابع و مصارف به سازمان کمک نماید و این امر با توسعه پوشش بیمه ای امکان پذیراست. به این واسطه، گسترش چتر بیمه ای در همه ابعاد مورد توجه سازمان قرار گرفت و علاوه بر اینکه گسترش کارهای بازرسی در عرصه کارگاه های کشفی، منجر به جذب بیمه شدگان جدید در بخش بیمه الزامی شد، طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی نیز طراحی و اجرا شد و شمول پوشش بیمه به اقشاری چون زنان خانه دار و نیز دانشجویان تسهیل شد.
شکوری همین طور اظهار داشت: با طراحی و اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی، در سال ۱۴۰۱ بصورت تقریبی حدود یک میلیون بیمه شده جدید در قالب بیمه زنان خانه دار، دانشجویان و حرَف و مشاغل آزاد به جمع افراد تحت پوشش تامین اجتماعی افزوده شد و امسال نیز هدف گذاری جذب یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را داریم که تا پایان آذرماه حدود ۷۴۰ هزار نفر جذب بیمه شده جدید محقق شده است. در مجموع از سال ۱۴۰۰ تا آذر امسال، در این طرح بیش از ۲ میلیون قرارداد جدید با پرداخت حق بیمه در قالب بیمه زنان خانه دار، دانشجویان و صاحبان حرف و مشاغل آزاد منعقد شده و افزایش قابل توجه تعداد بیمه شدگان جدید، کمک کرده است تا چالش ناترازی منابع و مصارف تاحد زیادی مدیریت شود.

وی با اشاره به اینکه راهبرد افزایش بیمه شدگان و توسعه پوشش بیمه ای در آینده نیز با جدیت بیشتر و با هدف گسترش پوشش بیمه ای به همه افراد فاقد بیمه در دستور کار سازمان تامین اجتماعی است، اظهار داشت: در دوره مدیریت جدید سازمان تامین اجتماعی علاوه بر طرح بیمه اجتماعی فراگیر خانواده، اقدامات بسیار مهم دیگری در عرصه رشد تعداد بیمه شدگان در ابعاد مختلف رقم خورده است. در این ارتباط با بازبینی مقررات پوشش بیمه ای کارفرمایان، این امکان فراهم شده که بخش مهمی از جامعه کارفرمایان حقوقی با انتخاب دستمزد مورد درخواست و تمایل خود و پرداخت حق بیمه متناسب با آن، از مزایای قانونی پوشش بیمه ای برخوردار شوند.
شکوری افزود: بیمه ورزشکاران، مربیان ورزشی و فعالان عرصه ورزش و شاغلان میادین و غرفه های میوه و تره بار مورد توجه قرار گرفت و در مجموع هم اکنون بیش از ۳۲ گروه مشمول بیمه های توافقی هستند که توافق با ۷ گروه از آنان در دو سال اخیر انجام شده است. اخیراً نیز بر طبق تفاهم با صندوق اعتباری هنر این امکان برقرار شد که هنرمندان، روزنامه نگاران و نویسندگان نیز در قالب بیمه توافقی به جمع بیمه پردازان تامین اجتماعی بپیوندند. بیمه توافقی مذکور در حقیقت بر طبق جدول و سازوکار تعیین شده که حق انتخاب دستمزد بالاتری را در اختیار هنرمندان مشمول قرار می دهد تا از مزایای بهتر و جامع تری بهره مند شوند.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: توسعه پوشش بیمه به کسب وکارهای مجازی و بیمه شاغلان پلت فرم های این حوزه بصورت جدی در دستور کار تامین اجتماعی قرار دارد. در این ارتباط جلسات و نشست های مشترکی با اداره کل ذیربط معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، متولیان حوزه اصناف، همکاران بخش حقوقی تامین اجتماعی و دیگر بخش های مرتبط برگزار شده است. در این جلسات چگونگی تشویق و تشویق شاغلان اینگونه مشاغل جهت استفاده از پوشش بیمه ای دنبال می شود. البته خوشبختانه ظرفیتهای قانونی خوبی در این خصوص وجود دارد و به این واسطه بدنبال ایجاد سازوکار توسعه پوشش بیمه ای از این طریق برای شاغلان مورد نظر هستیم.
وی افزود: در کنار رشد تعداد بیمه شدگان، ارتقای کیفیت ارائه خدمات به جامعه بیمه شدگان نیز همیشه در دستور کار قرار داشته است. در حوزه ارائه حمایت های قانونی در عرصه بیمه بیکاری در ۹ ماهه اول امسال جمعاً حدود ۱۰ هزار میلیاد تومان برای حدود ۱۷۰ هزار نفر مشمول پرداخت شده که معادل ۱۲۰۰ میلیارد تومان پرداختی در این زمینه در هر ماه است. همین طور امسال افزایش ۵۰ درصدی تعرفه لوازم کمک پزشکی مانند سمعک، عینک، لنز، دندان مصنوعی و دیگر موارد انجام شد. در این زمینه از سال ۱۴۰۰ تا ۹ ماهه سال جاری بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان کمک هزینه به بیمه شدگان پرداخت شده است. در طول این مدت علاوه بر این بیش از ۵۳۰۰ میلیارد تومان غرامت دستمزد ایام بیماری به بیمه شدگان مشمول و نیز ۱۴۰۰ میلیارد تومان کمک هزینه ازدواج به عنوان هدیه تامین اجتماعی به افراد مشمول پرداخت شده است. در عرصه کمک هزینه کفن و دفن نیز در مدت اشاره شده بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان به خانواده بیمه شدگان متوفی پرداخت شده است.
شکوری در مورد اقدامات انجام شده در اجرای قانون جوانی جمعیت در عرصه بیمه ای نیز اظهار داشت: در سالهای اخیر شاهد افزایش پرداختی کمک هزینه حاملگی از ۶ ماه به ۹ ماه بوده ایم که صرف نظر از عدم اختصاص منابعی که دراین زمینه به سازمان تامین اجتماعی تعهد شده بود، در فاصله سالهای ۱۴۰۰ تا پایان ۹ ماهه امسال بیش از ۴ هزار میلیارد تومان درباب مابه التفاوت سه ماه اشاره شده پرداخت انجام شده است و این امکان نیز فراهم گشته است که بیمه شدگان در مرخصی زایمان، بطور ماهانه کمک هزینه مذکور را دریافت نمایند.



1402/11/16
17:52:28
5.0 / 5
281
تگهای خبر: برنامه , پزشك , خدمات , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر