۴۸ و هشت دهم درجه، بالاترین دمای تاریخ اروپا

۴۸ و هشت دهم درجه، بالاترین دمای تاریخ اروپا

لذت سفر: آژانس هواشناسی سازمان ملل روز گذشته (سه شنبه) اعلام نمود دمای 48.8 درجه سانتیگراد که دو سال پیش در جزیره «سیسیل» ایتالیا ثبت گردید، گرم ترین دمایی است که تا حالا در اروپا به ثبت رسیده است.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، سازمان جهانی هواشناسی (WMO) اعلام نمود این دما در ۱۱ اوت ۲۰۲۱ ثبت شده است. در آن زمان این قاره با گرمای شدید دست و پنجه نرم می کرد.
پیش از این رکورد بالاترین دما ۴۸ درجه سانتی گراد بود که در تاریخ ۱۰ ژوئیه ۱۹۷۷ میلادی در اروپا به ثبت رسید.
همین طور به گزارش شینهوا و بگفته کارشناسان، امکان دارد در آینده نیز دماهای بالاتری در اروپا به ثبت برسد.

هشدار سازمان ملل درباره ی احتمال رکوردشکنی گرما در ۲۰۲۴
سازمان ملل متحد هشدار داد سالجاری میلادی (۲۰۲۴) تحت تاثیر پدیده ال نینو، امکان دارد گرم تر از سال ۲۰۲۳ باشد که در این صورت، رکورد گرم ترین سال زمین باردیگر خواهد شکست.
در همین ارتباط، سازمان ملل متحد خواهان کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه ای برای مبارزه با تغییرات آب وهوایی شد.
ال نینو یکی از چرخه های مشهور آب وهوایی است که هر دو تا هفت سال موجب ایجاد ناهنجاری های بزرگ در آب وهوای سراسر کره زمین می شود.
سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل متحد اعلام نمود که میان ماه های ژوئن تا دسامبر، رکوردهای دمایی ماهانه جدیدی ثبت می شود و به دلیل گرم شدن پدیده هوای ال نینو این الگو احتمالاً ادامه می یابد. اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا پیش بینی کرده است که احتمال دارد سال ۲۰۲۴ گرم تر از سال ۲۰۲۳ باشد و ۹۹ درصد اطمینان دارد که سال ۲۰۲۴ جزو پنج رتبه اول گرم ترین سالهای ثبت شده در تاریخ زمین خواهد بود.
آژانس آب و هوای سازمان ملل متحد اعلام نمود ژوئیه و اوت سال قبل گرم ترین ماه های ثبت شده در تاریخ زمین بود و رسما تایید نمود که سال ۲۰۲۳ با اختلاف زیادی گرم ترین سال ثبت شده بوده است. این نهاد اعلام نمود در سال ۲۰۲۳ میانگین سالانه دمای جهان ۱.۴۵ درجه سانتی گراد بیش از دمای پیش از صنعتی شدن (۱۸۵۰-۱۹۰۰) بوده است.
الگوی آب و هوایی طبیعی که بطور معمول با افزایش گرما در سراسر جهان همراه می باشد، بطور معمول دمای کره زمین را در سال بعدی بالا می برد. با عنایت به این که ال نینو در اوجش بطور معمول بیشترین تاثیر را بر دمای جهان دارد، سال ۲۰۲۴ امکان دارد حتی گرم تر از سال قبل باشد.
در سال ۲۰۲۳، دمای جو زمین ۱.۱۸ درجه سانتی گراد بیش از میانگین این دما در قرن بیستم و ۰.۱۵ درجه سانتی گراد بیش از سال ۲۰۱۶ میلادی بود. بر طبق این گزارش، قطب شمال، شمال آمریکای شمالی، آسیای مرکزی، اقیانوس اطلس شمالی و شرق استوایی اقیانوس آرام گرم تر از میانگین دما بودند.
«سائولو»، دبیر کل آژانس آب وهوای سازمان ملل اظهار داشت که تغییرات آب وهوایی حالا بزرگ ترین چالشی است که بشر با آن مواجه می باشد. بر طبق این گزارش، در ماه نوامبر ۲۰۲۲، غلظت سه گاز گلخانه ای اصلی که موجب افزایش دما می شوند، یعنی دی اکسید کربن و متان و اکسید نیتروژن، بسیار زیاد بود. داده های اولیه نشان داده است که میزان این گازها در سال ۲۰۲۳ همچنان رو به افزایش بوده است.
به گزارش ایندیپندنت، از طرفی، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن اشاره به این که فعالیت بشر دارد زمین را می سوزاند، اظهار داشت: ۲۰۲۳ فقط پیش نمایش آینده ای فاجعه بار بود که اگر حالا کاری برای بهبود آن نکنیم در انتظار ما خواهد بود.
در همین حال، مرکز رصد تغییرات اقلیمی کوپرنیک هفته پیش اعلام نمود سال ۲۰۲۳ گرم ترین سال کره زمین از زمان ثبت این داده ها در جهان بوده و بی شک عواقب آن برای بدن انسان کشنده است.

افزایش دمای بی سابقه و غیرمعمول می تواند موجب علائمی چون سردرد، سرگیجه و حالت تهوع شود. از طرفی پشه های ناقل بیماری هم بعد از باران های سیل آسا و سیل های ویرانگر بیشتر تکثیر می شوند. در عین حال هوای آلوده که گرما می تواند اثرات آنرا تشدید کند، موجب تنگی نفس و بیماری های تنفسی می شود. در چنین شرایطی، اوضاع اضطراری بهداشتی که با تغییرات آب و هوایی همراه می باشد، جوامع را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می دهد.
کریسمس بدون برف
کریسمس امسال برای بیشتر آمریکایی ها و اروپایی ها بدون بارش برف سپری شد و در بعضی نقاط جهان نیز حجم بارش برف زمستانی کمتر از حد معمول بود.
به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، در حالیکه بارش چشم گیر برف در کشورهایی همچون سوئد، فنلاند، روسیه و چند کشور اروپاییِ دیگر گزارش شده و دمای هوا نیز بسیار کاسته شده اما بسیاری دیگر از نقاط جهان همچون برخی شهرهای اروپا و آمریکا که هر سال در این فصل با حجم قابل توجهی از برف و سرمای زمستانی مواجه می شدند، امسال بارش برف کمتر از حد معمول را شاهد بوده اند.
بدین سان سال نو میلادی در حالی شروع شده که برخی شهرهای دنیا در فصل زمستان هنوز ظاهر پاییزی خودرا حفظ نموده اند.
در چندین شهر ایالات متحده نیز تا قبل از شروع سال نو میلادی، بارش برف کمتر از حد معمول بوده و حتی خیلی از برنامه های ورزشی و تفریحگاه های زمستانی مانند اسکی که وابسته به برف هستند، تعطیل شدند.
بلومبرگ در مقاله ای در اینباره نوشت: بیایید خودمان را گول نزنیم، واقعیت این است که «برف» درحال تبدیل گشته به پدیده طبیعی ای است که به زودی به تاریخ خواهد پیوست.
طوفان ها ادامه خواهند داشت اما در بلندمدت، زمستان های گرم تر با بارش برف کمتر در پیش است که نتایج شدیدی همچون کمبود آب و از دست رفتن فعالیتهای اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
همین طور به نوشته «تایم»، در نیویورک نیز شواهد اقلیمی نشان داده است که این شهر مانند برخی دیگر از شهرهای ایالات متحده، تقریباً دو سال بدون برف را پشت سر گذاشته است.
دمای بالا در دراز مدت چه صدمه ای به سلامت می زند؟
دکتر «کریستوفر تدسکی»، مدیر آمادگی اورژانس در دانشگاه کلمبیا اینطور توضیح می دهد: فکر می کنم قرار گرفتن در معرض فشار گرما در مقیاس فردی در بازه زمانی خاص، مفید می باشد اما اگر این شدت دما ادامه دارشود، بدن قادر به مقابله با آن نخواهد بود. این شدت و مدت گرما، خطراتی برای بدن شما بوجود می آورد که نمی تواند از پس آنها برآید.
همین طور اثرات جانبی دیگری هم در پی این گرما ایجاد می شود؛ مانند دود حریق. ادامه حریق در کانادا و کالیفرنیا به مشکل نه چندان تازه ای در این مناطق تبدیل گشته است. استشاق گازهای خطرناک و دود و ذرات ناشی از آتش، عواقب ناخوشایندی برای سلامت دارد و در دراز مدت بسیار مضر است.

تدسکی اظهار داشت: البته ما هنوز بطور کامل تاثیر بلندمدت ذرات ناشی از دود حریق را بررسی نکرده ایم. آنها به عمق ریه ها نفوذ می کنند، احتمالاً موجب التهاب بیشتر می شوند و امکان دارد عامل بیماری های مزمن بیشتری شوند. ترکیب این ذرات با گرمای هوا، واقعا خطرآفرین است.
گرما و خشکسالی - که با تغییرات اقلیمی مرتبط می باشد - شرایط اصلی برای فصل حریق شدید هستند و انتظار می رود با گرم تر شدن زمین، اوضاع از این هم بدتر شود. سازمان منابع طبیعی کانادا هشدار داده است که تغییرات آب و هوایی میزان مساحت مناطق سوخته را تا پایان این قرن دو برابر خواهد نمود.
تدسکی در ادامه اضافه کرد: من به بچه هایی فکر می کنم که در معرض کیفیت پایین هوا قرار می گیرند و این امر خطر مبتلاشدن به آسم در آنها را زیاد می کند. اگر به نرخ آسم و به شاخص گرما و دسترسی به فضاهای سبز نگاهی بیاندازید، متوجه ارتباط واضح بین آنها می شوید.
زمستان های گرم تر و بهارهای زودهنگام که به فصل حریق های جنگلی منجر می شود، به حشرات ناقل بیماری مانند پشه ها و کنه ها هم فرصت رشد بیشتری می دهند. بیماری های گزارش شده ناشی از نیش پشه، کنه و کک، بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۹ میلادی از دو برابر هم بیشتر شده است. در این میان نباید از رشد قارچ ها نیز غافل شویم.
مشکلات بهداشتی بی شماری که ناشی از گرمای شدید می باشد، مشکل دیگری را تشدید می کند که سال ها با انتقاد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت روبه رو بوده و آن هم کمبود کارکنان کادر بهداشت و درمان است.




منبع:

1402/11/11
13:47:12
5.0 / 5
235
تگهای خبر: برنامه , پزشك , ثبت , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر