مدیركل دامپزشكی خوزستان:

صنعت دامداری خوزستان در خطر است

صنعت دامداری خوزستان در خطر است

مدیرکل دامپزشکی خوزستان اظهار داشت: 80 درصد دامداران استان سنتی هستند بنا بر این توانایی پرداخت هزینه های گزاف را برای تامین خوراک دام ندارند.



به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، مصطفی کنار کوهی قبل از ظهر امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار نمود: هم اکنون دامداران خوزستان به سبب خشکسالی و گرانی نهادها با مشکل تغذیه دام ها روبه رو هستند؛ ۸۰ درصد دامداران استان سنتی و بنا بر این توانایی پرداخت هزینه های گزاف را برای تامین خوراک دام ندارند و به سمت تغذیه نامرتبط روی آورده و این مورد اصل دامداری و کیفیت تولید محصولات را تحت شعاع قرار می دهد.
وی با اشاره به این که خشکسالی و تنش آبی برای سال آینده نیز پیش بینی می شود، اضافه کرد: بطورمثال گاومیش نیاز به آب شیرین دارد و زمان بروز تنش آبی برای رسیدن به آب وارد پساب کشاورزی می شود که آلودگی های مختلف و انواع بیماری را دارد که در نتیجه دامداران با تلفات روبه رو می شوند.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان اشاره کرد: تفاله نیشکر هرچند دارای ارزش غذایی بالایی نیست ولی بعنوان خوراک دام برای گاومیش ها استفاده می شد که حالا کمبود آن در خوزستان گزارش شده و گویا در استانهای دیگر نیز از تفاله نیشکر خوزستان استفاده می شود.
کنار کوهی با اشاره به این که در گذشته هزینه حمله کامیون تفاله نیشکر برای دامداران در نهایت ۲۶۰ هزار تومان بوده که حالا به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بالا رفته افزود: وقتی دامداران از تامین خوراک دام عاجز باشند نسبت به فروش دام های مولد خود اقدام می کنند.
وی با اشاره به این که یکی از راهکارهای جبران کمبود خوراک دام علوفه کاری قسمتی از اراضی کشاورزی است، عنوان کرد: گاومیش های خوزستان جزو گونه های اصیل و مقاوم هستند و اگر دامداران این گاومیش ها مورد حمایت قرار نگیرند آینده نگران کننده ای برای آنها پیش بینی می شود.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به این که مناطق سمت حمیدیه و شهرهای پس از آن و حوضه کرخه وضعیت مطلوبی ندارند و خشکسالی در سال آینده مشکلاتی را برای آنها به وجود می آورد، افزود: سال قبل برای جبران تنش آبی حوضچه های مصنوعی برای گاومیش ها راه اندازی شد که کمک خیلی خوبی به دامداران بود و امیدواریم که در سال آینده نیز این کار تکرار شود.
کنار کوهی با اشاره به این که حداقل کار ممکن برای مساعدت با دامداران سنتی استان این است که تفاله های نیشکر را برای مصرف آنها در همین استان اختصاص داد، تصریح کرد: برای تب برفکی و PPR نهاده های بهداشتی لازم تامین شده و انجام هشت میلیون نوبت ثبت واکسیناسیون رکورد خوبی برای استان بود.
وی با اشاره اجرای طرح تشدید نظارت های دامپزشکی در روزهای نوروز و ماه رمضان اشاره کرد: این طرح کشوری از ۱۴ اسفند برای بازرسی از اصناف و اماکنی که نسبت به عرضه فرآورده های خام دامی اقدام می کنند، شروع شده و تا ۱۶ اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد؛ ۱۳۹ نفر در قالب ۲۷ گروه سیار و سه گروه ثابت با حضور نیروهای مرتبط همچون کارشناس بهداشتی، دامپزشکی و ناظر شرعی بصورت شبانه روزی بازدیدها را انجام می دهند.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان اظهار داشت: به همه شهروندان این استان برای برخورد با کشتار بدون مجوز اطمینان می دهیم ولی از آنها نیز انتظار داریم که از این مراکز هیچ نوع خریدی نداشته باشند؛ با عرضه کنندگان گوشت های غیربهداشتی برخورد می نماییم ولی شهروندان هم باید بدانند که خریداری اینگونه اقلام موجب بروز بیماری می شود.
کنار کوهی با اشاره به تشکیل ۱۴۷ پرونده و شکایت قضائی مربوط به کشتار بدون مجوز دام در یک سال اخیر خبر داد: ۲۷ هزار واحد تولید و عرضه فرآورده های خام دامی دارای پروانه در استان خوزستان وجود دارد که در دو روز اخیر با انجام یک هزار و ۱۵۰ مورد بازرسی از این اماکن دو واحد پلمب، چهار واحد به مراجع قضائی معرفی و ۵۰۰ کیلوگرم فرآورده فصل قابل مصرف نیز جمع آوری شده است.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل ماهی شب عید نیز بیان کرد: مردم باید ماهی را از مراکز مجاز دارای پروانه خریداری و به خاطر امکان انتقال برخی بیماریها در صورت مردن ماهی آنرا بصورت بهداشتی دفن و یا پس از اتمام تعطیلات عید نوروز در صورت زنده بودن از رهاسازی آن در طبیعت، اماکن، برکه ها و رودخانه ها خودداری کنند؛ همین طور برای تعویض آب این ماهی اصلاً از دست استفاده نکرده و با توری آنرا جابه جا کنند.

1400/12/17
21:48:15
5.0 / 5
454
تگهای خبر: پزشك , تعطیلات , تولید , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر