رئیس سازمان حفظ نباتات كشور اعلام كرد؛

شرایط جدید برای عرضه و صادرات محصولات کشاورزی از اسفند

شرایط جدید برای عرضه و صادرات محصولات کشاورزی از اسفند

رییس سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: از اسفندماه، هیچ محصول تولیدی و صادراتی همچون سبزی و صیفی و دیگر تولیدات کشاورزی بدون تاییدیه سامانه سماک امکان عرضه و صادرات را نخواهد داشت.


به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، شاهپور علایی مقدم در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر درحال برگزاری است، از راه اندازی سامانه سماک با هدف نظارت بر تولید و صادرات محصولات کشاورزی آگاهی داد. رییس سازمان حفظ نباتات کشور اشاره کرد: تمام روند کاشت، داشت و برداشت محصول، انباری داری، بسته بندی، لیبل زنی تا صادرات محصولات کشاورزی تحت نظر این سامانه صورت می گیرد که سامانه های وزارت بهداشت نیز به آن متصل شده است. علایی مقدم با اعلان اینکه از اسفند امسال استفاده از این سامانه ملاک کار قرار می گیرد اضافه کرد: هیچ محصول تولیدی و صادراتی همچون سبزی و صیفی و دیگر تولیدات کشاورزی بدون تاییدیه این سامانه امکان عرضه و صادرات را نخواهد داشت. رییس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به این که سامانه سماک ابتدا محصولات صادراتی را تحت پوشش خواهد داشت اظهار داشت: در مرحله بعدی محصولات کشاورزی که در داخل کشور مصرف می شود بمنظور ارتقا سلامت تحت پوشش این سامانه قرار خواهند گرفت. وی درباره آخرین وضعیت صادرات فلفل دلمه ای به روسیه توضیح داد که هم اکنون صادرات همچنان متوقف است و ما ۵ جلسه وبیناری را با طرف روسی دراین زمینه برگزار کردیم و علاوه بر این که هیئتی از ایران نیز به این کشور سفر و مسئله را بررسی نموده است. علایی مقدم افزود: ما در کشور ۴ سم را استفاده می کردیم که مورد تأیید اتحادیه اروپا بوده اما روس ها از آن استفاده نمی کردند. همین طور ۷ سمی را که در کشور روسیه استفاده می شود ما استفاده نمی نماییم. بدین سبب دراین زمینه گرفتار یک عدم تطبیق بودیم. رییس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در نهایت قرار بر این شد که روس ها از مراکز تولیدی ایران بازدید کنند که دراین زمینه بیش از ۳۲ گلخانه را به آنها معرفی کرده ایم و مقرر است که از ۱۷ بهمن ماه به بعد هیئت روسی به ایران بیایید. علایی مقدم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تولید حدود ۳۸۰ هزار تن کیوی در کشور اظهار داشت: حدود ۱۷۰ هزار تن از این مقدار (معادل ۵۰ درصد) صادر می شود که ۳۲ هزار تن آن به هند است و امسال نیز تا حالا ۲۷ هزار تن صادرات کیوی به این کشور انجام شده است. وی درباره مشکلات به وجود آمده برای صادرات کیوی به هند افزود: هندی ها می گویند باید تمام اطلاعات مربوط به تولید، دسته بندی، سرخانه ها، سموم مصرفی و … در اختیار ما قرار بگیرد و طی جلساتی که با آنها داشتیم به این توافق رسیدیم که اطلاعات را در اختیار طرف هندی قرار دهیم و به همین دلیل آمار مربوط به ۳ سال قبل در ۱۷۲ صفحه تدوین و برای آنها ارسال شد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: روز گذشته نیز هندی ها اعلام نمودند که سه ابهام دیگر برای آنها وجود دارد و از ما درخواست نمودند که اطلاعات مربوط به این سه مورد را در اختیارشان قرار دهیم که ما به زودی این کار را خواهیم کرد و پس از آن صادرات کیوی به هند از سر گرفته می شود.فروش سم در کلینیک های گیاه پزشکی ممنوع شدرئیس سازمان حفظ نباتات در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از رشد قارچ گونه فروشگاه های سم فروشی در کشور اظهار داشت: عدم نظارت سازمان نظام مهندسی یکی از با اهمیت ترین دلیلهای افزایش قارچ گونه وبدون ضابطه فروشگاه های سم فروشی است. وی با اعلان اینکه نسخه نویسی و علم و دانش و تخصص قربانی اقتصاد سم فروش شده است، اضافه کرد: بعنوان مثال ما در استانی مانند مازندران ۱۲۰۰ مرکز سم فروشی داریم. چه ضرورتی دارد که چنین اتفاقی بیفتد؟علایی مقدم اصرار کرد تمام تلاش ما این است که هر گیاه پزشکی بتواند در هر دفتری برای کشاورز نسخه نویسی کند. متأسفانه ما تمام کشاورزان را به کلینیک های گیاه پزشکی وصل کرده ایم و گاهی کشاورز مسیر بسیار طولانی را برای رسیدن به این کلینیک ها طی می کند اما گیاه پزشک آنجا حضور ندارد ضمن این که هم اکنون عمده این کلینیک های گیاه پزشکی خودشان مبادرت به فروش سم می کنند که چنین حقی را ندارند. وی با اشاره به این که فروش سم در کلینیک های گیاه پزشکی ممنوعست و در صورت انجام چنین کار با این کلینیک ها به شدت برخورد می شود اظهار داشت: این دستورالعمل از فردا اجرائی می شود ضمن این که ما از رؤسای جهاد کشاورزی استانها و از بازرسی جهاد کشاورزی در استانهای مختلف از سازمان نظام مهندسی و نظام صنفی کشاورزی می خواهیم که دراین زمینه به ما کمک نماید.بازنگری در قانون حفظ نباتات/ لزوم اصلاح بودجه علایی مقدم با اعلان اینکه قانون حفظ نباتات مربوط به سال ۴۶ است اظهار داشت: باتوجه به تغییر ماهیت آفات، بیماریها و سموم و مقررات بین المللی لازم است که این قانون مورد بازبینی قرار بگیرد و تغییر کند. این مقام مسئول با اشاره به لزوم افزایش بودجه سازمان حفظ نباتات و با اعلان اینکه هم اکنون لایحه بودجه در مجلس قرار دارد خطاب به نمایندگان اظهار داشت: اگر می خواهید سلامت محصولات کشاورزی ارتقا یابد و توسعه صادرات داشته باشیم باید بودجه لازم برای این کار اختصاص داده شود. در غیر این صورت رویه همان رویه قبلی خواهد بود و ما همچنان با عدم انطباق سموم و بازگشت محصولات کشاورزی مواجه می شویم. رییس سازمان حفظ نباتات کشور اشاره کرد: برای ارتقا سلامت محصولات کشاورزی به یک برنامه ۵ ساله نیاز داریم و برای سال اول این برنامه شش هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است ضمن این که این اعتبار را می توان از محل هایی چون دریافت عوارض صادراتی تامین کرد و بار مالی برای دولت ندارد. وی همین طور با اشاره به مبارزه با آفت ملخ صحرایی اظهار داشت: باتوجه به شرایط اقلیمی کشورهای مبدا همچون عمان احتمال یورش مجدد ملخ ها به ایران وجود دارد و وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه درخواست ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با آفت ملخ صحرایی را کرده است که تا حالا فقط ۱۰ میلیارد تومان آن در اختیار ما قرار گرفته و این هشدار را می دهیم که اگر اعتبار تامین نشود با هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی به کشور مواجه خواهیم بود.

1400/11/14
13:10:53
5.0 / 5
532
تگهای خبر: برنامه , پزشك , تولید , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر