سیمرغ ایران مظهر همگرایی ملل در رویداد اکسپو ۲۰۲۱ شد

سیمرغ ایران مظهر همگرایی ملل در رویداد اکسپو ۲۰۲۱ شد

به گزارش لذت سفر نمایشگاه جهانی اکسپوی دبی بعد از یازده ماه تأخیر، سرانجام در مهرماه ۱۴۰۰ بازگشایی شد و عبدالعلی غنجور قصرالدشتی هنرمند نقاش و مجسمه ساز شیرازی با یک اثر فاخر در این نمایشگاه حضور یافت.


عبدالعلی غنجور قصرالدشتی دوشنبه در گفتگو با ایرنا، اظهار نمود: نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی که به علت همه گیری کرونا عقب افتاده بود، با جلوه هایی از فرهنگ و نوآوری های کشورهای مختلف درحال برگزاری است و جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه حاضر است.
این هنرمند نقاش و مجسمه ساز شیرازی، اضافه کرد: اکسپو از مهم ترین رویدادهای جهانی است که برای نمایش بهترین دستاوردهای کشورهای مختلف در زمینه های متعدد فناوری، نوآوری، هنر و معماری برگزار شده و حدود ۲۰۰ کشور در این رویداد شرکت کرده اند.
وی افزود: من در این نمایشگاه با عرضه یک اثر در چارچوب مجسمه سمبلیک سیمرغ شرکت کردم. این مجسمه هم اکنون بعنوان نماد کشور ایران در ورودی پاویون ایران واقع شده است.
وی در ارتباط با انگیزه اصلی اش از ساخت این مجسمه اظهار داشت: به تازگی به مناسبت بزرگداشت حافظ یک طراحی با نام «هُمای حافظ» انجام دادم که با اقتباس از این طراحی تصمیم گرفتم کار ساخت مجسمه سیمرغ را آغاز کنم.
قصرالدشتی بیان داشت: مجسمه سمبلیک سیمرغ با متریال بُرنز و با وزن ۳۵۰ کیلوگرم و ارتفاع ۲متر ساخته شده است و هدف کلی من از ساخت این نماد، همگرایی ملل برای نجات کره زمین است.
وی عنوان داشت: فرایند سنگین و پیچیده ای را پشت سر گذاشتم تا بتوانم در مدت زمان کمی که تا شروع این رویداد داشتم این اثر را برای رونمایی در این نمایشگاه آماده کنم. در واقع یک کار شش ماهه را در یک ماه به پایان رساندم.
این هنرمند در پاسخ به پرسشی در خصوص این که چرا از مجسمه سیمرغ بعنوان نماد ایران در این نمایشگاه رونمایی شده است، به فلسفه سیمرغ در اساطیر ایران اشاره نمود و اظهار داشت: سیمرغ با فرهنگ کهن ایرانی آمیختگی دارد و در فرهنگ اساطیری ایران «سیمرغ» بعنوان مشهورترین پرنده اسطوره ای تلقی می شود. کمتر فارسی زبانی است که با افسانه سیمرغ آشنا نباشد.
وی افزود: ماجرای سیمرغ در ادبیات به این شکل نقل شده است که هزاران مرغ که مظهر سالکان راه حق هستند در طلب یافتن یک تفکر والا و جلوه ای از کمال، رهسپار مسیری دشوار می شوند که در این راه بعضی از مرغان هرکدام به بهانه ای از ادامه راه صرف نظر می کنند و در نهایت تنها سی مرغ می توانند به مرحله کمال برسند و مرغ واحد را تشکیل دهند.
قصرالدشتی خاطرنشان کرد: در واقع «سیمرغ» همان سی مرغی هستند که موفق شدند ناملایمات و دشواری های مسیر را برای به کمال رسیدن تاب آورند.
وی ادامه داد: در طراحی این مجسمه، چنگال سیمرغ ۶ و بالش هفت شیار دارد که تعداد شیارهای شش و هفت نماد از خیر و شر است. کره زمین در مرکز و بین بال و چنگال قرار دارد و این بدان معناست که کره زمین در میان نیروهای خیر و شر به یک تعادل خاص می رسد.
این مجسمه ساز شیرازی، اظهار داشت: سیمرغ بر مبنای اندیشه والای شرقی حمایتگر کره زمین است و می تواند بشر و کره زمین را به درجه ای از تعالی برساند. همان گونه که پیش تر هم اشاره کردم از این اثر بعنوان نماد ایران رونمایی گردید و این مجسمه همچون نگینی درخشان در نمایشگاه اکسپو بین المللی درخشید.
وی ابراز کرد: مجسمه سیمرغ در این نمایشگاه مورد استقبال بسیاری قرار گرفت و جا دارد از تمام مردم شریف ایران بخصوص شیراز به علت پیام های محبت آمیز و خوبی که برای من ارسال کردند، تشکر و قدردانی ویژه ای داشته باشم. امیدوارم با این کار گامی مثبت و مؤثر برای تعالی فرهنگ و هنر ایران برداشته باشم و این اثر هم بتواند پرچم ایران را همواره بالا نگه دارد.
عبدالعلی قصرالدشتی، زاده مردادماه ۱۳۵۱ هنرمندی از اهالی شیراز است که بیشتر برای مجسمه هایش نام بردار است. او از شاگردان استاد علی اصغر تجویدی است.
قصرالدشتی در سال ۱۳۸۱ برای سفری تحقیقاتی به فرانسه اعزام شد و همین سفر، نقطه عطف تحول هنری او شد؛ بعد از این سفر، دو سال دوره تخصصی هنرهای تجسمی را زیر نظر استادان دانشگاه تهران پشت سر نهاد و پس از آن به دانشگاه هنرهای زیبای تهران گام نهاد و به تحصیل آکادمیک در رشته مجسمه سازی پرداخت. قصرالدشتی باری دیگر به خارج از ایران کوچ کرد و در اروپا به کسب تجربه پرداخت.
طراحی و اجرای آبنمای میدان پارسه، تندیس خواجوی کرمانی، کریمخان زند، ملاصدرا، سردیس حافظ و سعدی، مجسمه سنگی فردوسی، نماد سنگی صخره های مدرن در لوپ پل جهاد صنایع، مجسمه فلزی و مدرن رهایی در چهارراه زمزم، مجسمه میرزای شیرازی در پل معالی آباد، مجسمه کوه نوردان در بزرگراه حسین الهاشمی و مجسمه پرتره استاد عطروش، صندلی خانواده و انتظار و سیمرغ درخت خشک باغ جهان نما از آثار اوست.
مجسمه مختومقلی خان در موزه هنرهای تجسمی ترکمنستان، مجسمه سعدی در نانجینگ چین- اثر استاد عبدالعلی قصرالدشتی، تابلو آفرینش( اکشن پیتینگ) در موزه موناکو، آثاری در امارات متحده عربی، آثار حجمی در لندن و آثار حجمی در آلمان همچون آثار این هنرمند در خارج از کشور هستند و موزه های پارس و باغ جهان نما در شیراز، موزه هنرهای تجسمی ترکمنستان(عشق آباد)، موزه فرهنگی ناسا و موزه شخصی در موناکو آثار استاد عبدالعلی قصرالدشتی را در خود جای داده اند و این هنرمند شیرازی هم اکنون هم با یک اثر فاخر در نمایشگاه جهانی اکسپو ۲۰۲۰ حضور دارد.
اکسپو ۲۰۲۰ با شرکت ۱۹۲ کشور در دبی واقع در کشور امارات متحده عربی درحال برگزاری است. در ابتدا قرار بود نمایشگاه در مهرماه سال گذشته برگزار گردد اما به علت شیوع بیماری کووید۱۹ حدود یک سال به عقب افتاد.

1400/07/14
15:12:23
5.0 / 5
937
تگهای خبر: ثبت , سفر , شركت , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر