گردشگری کشاورزی فرصتی برای افزایش درآمد روستاییان کهگیلویه و بویراحمد

گردشگری کشاورزی فرصتی برای افزایش درآمد روستاییان کهگیلویه و بویراحمد

لذت سفر: ایرنا- گردشگری کشاورزی ظرفیتی برای افزایش درآمد روستاییان کشاورز، دامدار و فعالان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد و کسب تجربه های نو در ایرانگردی است.


براساس راهبردهای توسعه گردشگری کشاورزی که سالهای اخیر در کشورمان مرسوم شده، بهره برداران حوزه کشاورزی خصوصاً در بخش های باغداری و دامپروری می توانند با اخد پروانه بهره برداری زمینه جذب گردشگران برای تماشا و کسب تجربه تولید محصول را فراهم نموده و در کنار آن با راه اندازی زیرساخت های اقامتی بستر ایجاد شغل های جدید را نیز ایجاد کنند.
به عنوان مثال مزرعه پرورش ماهی را در نظر بگیرید که با انجام هزینه ای اندک می تواند امکان گرفتن ماهی در استخر از طرف توریست و پخت یا کباب آنرا فراهم آورد در کنار این مزرعه یک سرمایه گذار نیز با راه اندازی زیرساخت های اقامتی ضمن اشتغالزایی بستر فروش تولیدات مزرعه و سوغات محلی روستا را فراهم می آورد.
اگر بطورمثال یک باغدار، با تولیدکنندگان مرغ محلی و گل در یک روستا با هم تعامل کند با راه اندازی یک واحد اقامتی در باغ، توریست می تواند ضمن درست کردن غذا، چیدن و خریدن میوه در همان باغ هم اقامت کند که این می شود یک تیر و چند نشان تجربه به یادماندنی برای مسافر، رونق فروش محصولات تولیدی بهره برداران و ایجاد چند فرصت شغلی جدید.
استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن آداب و رسومی زیبا در هنگام برداشت محصول خصوصاً زمزمه شعرهای محلی، غذاهای بومی و ۱۴ روستای نمونه گردشگری ظرفیت تبدیل به قطب گردشگری کشاورزی را دارد.
در این سرزمین رویایی وجود کوهساران، طبیعت بکر، هوای پاک، آبشار و چشمه سارها در کنار تنوع تولید محصولات کشاورزی خاص نظیر پسته کوهی، گل های زینتی، بلوط، پرورش کرم ابریشم و مزارع کشت زعفران مستعد توسعه گردشگری کشاورزی است.
توجه به توسعه گردشگری کشاورزی با همراهی ظرفیت های طبیعی و مردمانی میهمان نواز، ضرب آهنگی آرام و دل نشین زندگی در روستاهایی مانند مارین، کریک، کلگه امیرشیخی واقعا می تواند تجربه های به یادماندنی برای گردشگران باشد.
چوپانی گله گاو، گوسفند در مراتع و چمنزارها، پرورش احشام، دوشیدن شیر، درست کردن کشک، برداشت و پاک کردن زعفران، چیدن میوه های جنگلی و پخت نان محلی تداعی خاطره شیرین رویاهای دوران کودکی برای برخی شهرنشین ها و آرامش روحی آنان خواهد بود.
گردشگری کشاورزی می تواند تجربه ای همگون با محیط زیست که علاوه بر کاهش استرس و فشارهای روحی زندگی شهرنشینی، درآمدزایی پایدار با حفظ شیوه زندگی سنتی را برای اهالی مناطق روستایی به همراه داشته باشد.
اگروتوریسم نوعی گردشگریست که در آن، میهمانان با خانوارهای روستایی و کشاورزان زندگی کرده و علاوه بر آموزش نحوه کارهای کشاورزی و زندگی در کشتزارها و مناطق کشاورزی، در کار سنتی کشاورزی نیز مشارکت می کنند.
ایجاد اولین واحد گردشگری کشاورزی در دهدشت
معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: اولین واحد خدماتی گردشگری کشاورزی استان در شهر دهدشت پروانه بهره برداری دریافت کرده است.
محمد حسین زاده افزود: این طرح که در زمینی به مساحت ۱۷ هزار متر مجوز فعالیت گرفته در یک باغ تولید انواع میوه شامل مرکبات، انجیر و انگور ایجاد می شود که افزون بر ایجاد ۳۰ فرصت مستقیم شغلی موجب جذب گردشگران نیز خواهد شد.
طرح های پیش بینی شده در سایر شهرستان ها
حسین زاده اشاره کرد: گردشگری کشاورزی با تصویب چهار طرح در شهرستان های بویراحمد، دنا و گچساران تقویت می شود.
وی عنوان کرد: بر طبق تصمیم کارگروه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد، سرمایه گذاران این طرح ها ابتدا پروانه بهره برداری دریافت کرده، سپس تسهیلات بانکی ارزان برای ایجاد زیرساخت های گردشگری به آنها اعطا می شود.
حسین زاده بیان کرد: گردشگری کشاورزی اولویت اصلی میراث فرهنگی برای توسعه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است.
او با اشاره به اهمیت رونق گردشگری کشاورزی در توسعه اقتصادی روستاها اشاره کرد: از سرمایه گذاران برای ایجاد گسترش زیرساخت های گردشگری کشاورزی در مزارع، باغ ها دامپروری ها گلخانه های محل پرورش گل و گیاه و مراکز پرورش طیور حمایت ویژه می شود.
حسین زاده بیان کرد: معرفی واحدهای گردشگری کشاورزی به مسافران تورهای گردشگری از دیگر برنامه های حمایتی برای رونق این شاخه نوپای گردشگری در استان است.
او تصریح کرد: برگزاری جشنواره های محلی برداشت انگور، سیب، برنج و لیمو در شهرستان های استان نیز برای رونق گردشگری کشاورزی بعد از مهار ویروس کرونا برنامه ریزی شده است.
حسین زاده با اشاره به موفقیت کشورهای توسعه یافته در کسب درآمد بوسیله گردشگری کشاورزی خصوصاً محصولاتی مانند گل رز به سبب زیبایی های بصری و بوی مطبوع آن، ابرازامیدواری کرد: با بهره برداری از اینطور طرح ها به درآمدزا شدن این صنعت در مرکز استان کمک می شود.
او افزود: شالیزارهای برنج، مزارع پرورش ماهی، مزارع کشت زعفران، مناطق پرورش کرم ابریشم، مزارع پرورش شترمرغ همچون بخش هایی است که با ایجاد اقامتگاه های بوم گردی مقصدی برای گردشگران خواهد بود.
معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: گردشگری کشاورزی همچون ظرفیت های فراموش شده توسعه اقتصادی استان است که رونق آن نیازمند شناسایی، تدوین طرح جامع و فراهم کردن زیرساخت هاست.
سایر برنامه های توسعه گردشگری
به گفته حسین زاده توسعه گردشگری روستایی ایجاد کمپ های عشایری، توسعه بومگردی با هدف رونق اقتصادی در روستاها و جلوگیری از مهاجرت اولویت های گردشگری امسال است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز اظهار داشت: ۳۴ میلیاردریال اعتبار به تکمیل اردوگاه های گردشگری بی بی حکیمه، آبشار کمر دوغ، موگرمون و تنگ ماغر اختصاص یافته است.
مجید صفایی با اشاره به این که این طرح ها جزو پروژه های جهش تولید حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد شمرده می شود گفت: پیمانکار تکمیل زیرساخت های رفاهی گردشگری مناطق مذکور بعد از تعیین مراحل مناقصه انتخاب و اکنون عملیات اجرائی پروژه ها در دست اقدام است.
وی اشاره کرد: از این مقدار بودجه ۱۳میلیارد ریال به تکمیل زیرساخت های اردوگاه گردشگری بی بی حکیمه شامل اصلاح ورودی، توسعه روشنایی و نوسازی تجهیزاتی مانند روشویی ها تخصیص یافته است.
صفایی بیان کرد: همین طور هشت میلیاردریال اعتبار برای اردوگاه گردشگری موگرمون، هفت میلیاردریال به آبشار کمردوغ و ۶ میلیاردریال نیز برای ساماندهی ورودی و تکمیل اردوگاه تنگ ماغر اختصاص یافته است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد: باتوجه به اهمیت مناطق گردشگری محل اجرای این طرح ها در مناطق مختلف استان تکمیل این طرح ها می تواند نقش اثرگذاری در رونق گردشگری مناطق مذکور داشته باشد.
صفایی عنوان کرد: پارینه بیش از یکهزار میلیاردریال اعتبار به ۹ طرح گردشگری جهش تولید این استان اختصاص یافت که امید می رود اعتبار پیش بینی شده برای دیگر طرح های مذکور به زودی تخصیص یابد.
وی اضافه کرد: با اجرای این طرح های بزرگ سرمایه گذاری کهگیلویه و بویراحمد در زمینه گردشگری برای ۵۵۲ نفر شغل ایجاد می شود.
وی با یادآوری این که چهار اولویت توسعه این استان در برنامه آمایش سرزمین شامل آب، کشاورزی، گردشگری و صنایع نفت و گاز تعیین شده است ابراز امیدواری کرد که چشم انداز گردشگری استان روشن و امیدبخش باشد.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهارفصل، مکان های تاریخی، خاصیت های مردم شناسی و آداب و رسوم مختلف بعنوان یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور شمرده می شود.
بر اساس آمارهای موجود تا قبل از انتشار ویروس کرونا کهگیلویه و بویراحمد سالانه پذیرای بیش از سه میلیون نفر توریست بوده است.



منبع:

1400/05/25
13:56:26
5.0 / 5
987
تگهای خبر: آموزش , برنامه , بوم گردی , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر