مسجد ۹۰۰ ساله شیرازی ها در زنگبار آفریقا

مسجد ۹۰۰ ساله شیرازی ها در زنگبار آفریقا

مسجد «کیزیمکازی» زنگبار بعد از مسجد جامع جزیره کیلوا در تانزانیا، قدیمی ترین مسجد تولید شده توسط شیرازی ها در آفریقا است که هنوز مورد استفاده نمازگزاران قرار می گیرد و هرساله گردشگران خیلی از آن دیدن می کنند.


به گزارش لذت سفر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مرتضی رضوانفر ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه ـ اظهار داشت: طبق کتیبه محراب، مسجد کیزیمکازی در سال ۵۰۰ قمری (بیش از ۹۴۰ سال پیش) تولید شده است.
وی اظهار نمود: برمبنای مشاهده، این نوع طراحی سه پره ای در محراب، بعدها در بعضی مساجد تانزانیا و کنیا، توسط اقوام شیرازی، بلوچ، شوشتری، کازرونی و عُمانی استفاده شده که بعنوان نمونه می توان به مسجد شوشتری ها در زنگبار و یا مسجد بلوچ ها در کائوله اشاره نمود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: دیوید وایتهاوس (۱۹۴۱- ۲۰۱۳ میلادی) عتیقه شناس بریتانیایی که چند فصل کاوش در ایران و آفریقا داشته، کتیبه کوفیِ مسجد کیزیمکازی را مشابه کتیبه های بندر سیراف در ایران می داند.
بگفته رضوانفر، اهالی روستای ماکوندوچی که مسجد کیزیمکازی در نزدیکی آن واقع شده، خودرا شیرازی می دانند و مراسم نوروز (نیروزی) را در مردادماه و حدودا همزمان با مراسم نوروز دریایی (صیادی) در جنوب ایران برگزار می کنند.


این محقق سال ها پیش بمنظور تهیه شناسنامه برای آثار ایرانی در تانزانیا و کنیا به این منطقه سفر کرده و اظهار داشته بود: مسجد کیزیمکازی قدیمی ترین مسجد تولید شده در شرق آفریقا است که قدمت ساخت آن به ۹۳۸ سال قبل بازمی گردد.



1400/05/20
10:13:41
5.0 / 5
987
تگهای خبر: تولید , روستا , سفر , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر