موزه در جنگ با كرونا تا كوشك دار شدن تهران

موزه در جنگ با كرونا تا كوشك دار شدن تهران

پایگاه تجمیعی واکسیناسیون کووید ۱۹ با همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران توسط شبکه بهداشت و درمان شمیرانات در محل ورودی این مجموعه مستقر شد؛ خبر دیگر اینکه تهرانی ها می توانند در اراضی عباس آباد جلوه ای از هنر ایرانی را نظاره کنند.


از سال پیش برخی موزه های جهان به مراکز تزریق واکسن کرونا تبدیل شدند؛ در انگلیس، موزه علوم لندن و موزه بلک کانتری شهر دادلی میزبان گروه های تزریق واکسن کرونا بود. پیشتر، موزه پزشکی تاکری در شهر لیدز هم از ماه دسامبر (آذر ۹۹) با تبدیل به پایگاه واکسن کرونا در برنامه واکسیناسیون انگلیس مشارکت کرده بود.
در ایتالیا هم موزه هنرهای معاصر کاستلو دی ریولی در حومه شهر تورین نخستین نگارخانه ایتالیایی بود که از آن بعنوان پایگاه تزریق واکسن کرونا استفاده شد.
طرح تبدیل موزه علوم لندن به مرکز واکسیناسیون گسترده ضد کرونا، ایده مشترک سرویس ملی بهداشت انگلیس معروف به NHS و مقامات محلی منطقه سلطنتی کنزینگتون و چلسی است. راسل استایلز مدیر موقت بهداشت عمومی این منطقه روز ۱۳ ژانویه (۲۴ دی) طی جلسه برخطی که درباره پایگاه های محلی واکسیناسیون برگزار شد، اعلام نمود موزه علوم لندن از ماه فوریه (دهه دوم بهمن تا دهه اول اسفند ۹۹) به برنامه واکسیناسیون گسترده در انگلیس ملحق شد.
با گسترش واکسیناسیون در ایران هم موزه ها دست به کار شدند و کاخ موزه نیاوران محلی برای واکسیناسیون در منطقه شمال تهران شده است.
استقرار پایگاه واکسیناسیون کرونا در کاخ نیاوران
پایگاه تجمیعی واکسیناسیون کووید ۱۹ با همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران توسط شبکه بهداشت و درمان شمیرانات در محل ورودی این مجموعه مستقر شد. با عنایت به تعطیلی موزه ها در شرایط کنونی، مجموعه نیاوران بر آن شد تا با در اختیار قرار دادن بخشی از فضای این مجموعه به مرکز بهداشت و درمان شمیرانات جهت راه اندازی پایگاه تجمیعی واکسیناسیون کووید ۱۹، در جهت نقش اجتماعی خود بعنوان موزه گام مؤثری بردارد.
این امر با پیگیری معاونت فرهنگی مجموعه نیاوران با هدف همکاری در جلوگیری از گسترش این بیماری و تحقق کارکرد اجتماعی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران بعنوان موزه صورت گرفته است.
بر طبق این گزارش، این پایگاه جهت خدمات رسانی به شهروندان در محل ورودی مجموعه نیاوران مستقر گردیده و تزریق دوز اول و دوم واکسن با عنایت به اولویت بندی و زمان بندی واکسیناسیون در کشور با رعایت شرایط و تمهیدات لازم در حال انجام می باشد.
مجموعه کوشک باغ هنر با آموزش و ترویج صنایع مستظرفه به ماندگاری هنر ایرانی کمک می کند
پیروز حناچی شهردار تهران در مراسم بهره برداری از کوشک باغ هنر اضافه کرد: با انگیزه کشف ریشه معماری ایرانی اسلامی، به بررسی ریشه معماری پرداختیم. معماری دوران اسلامی تداوم معماری گذشته را در خود دارد فقط با این تفاوت که در دوران اسلامی ظرافت و زیبایی بیشتری به کار می رود.
حناچی اظهارداشت: بسیاری معماری دوران اسلامی ایران را یک مصداق می بینند یا با شکل خاصی مانند بناهایی که گنبد دارد یا مشابه مساجد است.
افزایش تخت های اقامتی ارزانقیمت مهم ترین نیاز گردشگری قم است
علیرضا ارجمندی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم اظهار داشت: برای توسعه گردشگری و ماندگاری مسافر در استان به افزایش تعداد تخت های اقامتی ارزانقیمت نیاز است.
ارجمندی در بازدید از خانه مسافر مجمع اسلامی محبین خاندان (ع)، اظهار نمود: اگر ماندگاری اقامت زائرین و گردشگران در استان افزایش پیدا کند، تقویت بنیان اقتصادی قم را به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم افزود: قم محور مواصلاتی استانهای مختلف است ازاین رو باید با ایجاد مجتمع های گردشگری، مراکز تفریحی، سرگرمی و ایجاد اماکن اقامتی رسمی برای افزایش ماندگاری مسافران تلاش نماییم.
ارجمندی اضافه کرد: مطالعات آمایش سرزمین گردشگری استان، توسعه صنعت توریسم مذهبی را نشان داده است بنابراین باید با برنامه ریزی از توان بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری بخصوص ایجاد مراکز اقامتی بهره برد.
«شهر گردشگر» تحول بزرگی در صنعت توریسم ایجاد می کند
علی رضا مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: باید بر روی مبحث «شهر گردشگر» کار جدی صورت گیرد تا تمام مردم کشور حداقل از مراکز استان ها و درجه شهرهای توریست آگاهی پیدا کنند، اگر این مورد عملیاتی شود، تحول بزرگی در صنعت توریسم کشور اتفاق می افتد.
مونسان اظهار داشت: انصافا اقدامات خوبی طی سه سال گذشته انجام شد، شرکتی با گردش مالی ۴۰۰ میلیون تومانی به سرعت توانسته درآمدهای خویش را افزایش و هزینه ها را کم کند و از شرکت زیان ده تبدیل به شرکت سودده شود. انجام چنین کاری دشوار می باشد با عنایت به این که شرکت مشمول اصل ۴۴ بوده و محدودیت هایی داشته است، به این علت نمی توانسته کار جدی انجام دهد چونکه سرمایه گذاری ها محدود و یک ساله بوده، این محدودیت ها منجر به زیان ده شدن شرکت ها می شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی اقدامات خوبی را در زمینه املاک آغاز کرده است، به امید خدا با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. هیات مدیره شرکت باید روی املاک شرکت که در مکان های خوب کشور قرار دارد، تمرکز داشته باشند.
تسهیل واگذاری مأموریت ها به تشکل های حرفه ای در سایه اصلاح یک قانون
هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی اظهار داشت: لایحه اصلاح قانون «حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی فرهنگی» همکاری صندوق را در برون سپاری برخی مأموریت های غیرانتفاعی به تشکل های حرفه ای و تخصصی تسهیل کرد.
وی ضمن اشاره به تصویب لایحه اصلاح قانون پشتیبانی از مرمت و احیای بافت های تاریخی فرهنگی در دولت اظهار داشت: در این لایحه وزارت میراث فرهنگی می تواند برای پشتیبانی از سازمان های مردم نهاد فعال و تشکل های حرفه ای و تخصصی در حوزه میراث فرهنگی و طبیعی، املاک در اختیار همچون فضاهای مناسب در آثار تاریخی را کوتاه مدت در اختیار این تشکل ها قرار دهد.
طبق اساسنامه مهم ترین مأموریت صندوق، تعیین و اعطای کاربری و بهره برداری خردمندانه از بناهای تاریخی و بعنوان حلقه واسط میان بخش دولتی و بخش خصوصی ایفای نقش می کند تا ین بناها را به بخش خصوصی واگذار کند؛ در نهایت در سال ۱۳۸۹ آئین نامه انتقال مالکیت آثار قابل احیا تصویب و اجرایی شد که تکالیف خوبی از فرآیند مرمت و واگذاری تا پشتیبانی از مالکان بناها و بافت های تاریخی در این آئین نامه آمده است.
خانه "متین دفتری" تهران جهت حفظ تبدیل به فروشگاه پارچه شد
ابوالفتح شادمهری مدیر بافت تاریخی شهرداری تهران از احیا و نوسازی خانه متین دفتری (از نخست وزیران دوره پهلوی اول) با همکاری شهرداری اطلاع داد و اظهار داشت: در توافق با مالک این اثر و هم با تجاری کردن ملک و اختصاص برند فروش پارچه، این بنا از معرض تخریب حفظ شد.
شادمهری ضمن اشاره به این که هدف حفظ بناهای واجد ارزش و ثبتی در سطح پایتخت است، اظهار داشت: حدود ۳۰۰ بنای ثبتی و حدود ۲ هزار و ۲۰۰ بنای واجد ارزش در سطح پایتخت موجود است.
مدیر بافت تاریخی شهرداری تهران به خانه احمد متین دفتری هم اشاره نمود و اظهار داشت: مالک این اثر ۲ مرتبه با عنایت به ثبتی بودن خانه توانست از راه رای دیوان عدالت اداری، این اثر فاخر را از لیست ملی خارج کند که با صحبت پیرامونی معاونت معماری و شهرسازی، شهرداری منطقه ۱۱ و مدیریت بافت تاریخی با مالک و پیشنهاد تجاری کردن زیر زمین، طبقه همکف (۲طبقه) و همینطور با عنایت به فعالیتش در صنف فروش پارچه و برند سازی در این محل این اثر حفظ شد.
وی با اشاره به اینکه با تغییر کاربری میتوان از تخریب بناهای تاریخی و پرارزش جلوگیری نماییم، اظهار داشت: هم اینک این بنای تاریخی توسط مالک درحال نوسازی و بازسازی است.
شادمهری افزود: در این راستا هم برای حفظ بناهای تاریخی چند اثر در خیابان جاویدی(خیابان سرچشمه)، منطقه ۱۱ و تقاطع خیابان موسوی و ایرانشهر هم با تغییر کاربری شامل مسافرخانه، سفره خانه، مجتمع های مهندسی تبدیل گشته است که می تواند به حفظ و توریست پذیر بودن آنان کمک کرد.
ورودی گردشگران در دولت دوازدهم دو برابر شد
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم استمرار پشتیبانی از فعالان گردشگری و پیگیری بیشتر از پیش اجرای بسته های حمایتی تصریح کرد و اظهار داشت که آمار های نشان داده است که حوزه گردشگری در دولت دوازدهم رشد۲ برابری داشته است.
تیموری اظهار داشت: این حوزه در چهار سال قبل عملکرد بسیار خوبی داشته بگونه ای که رئیس جمهوری و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عملکرد حوزه گردشگری در دولت دوازدهم را قابل تقدیر عنوان نمود.
او اضافه کرد: تعداد گردشگران ورودی در دولت دوازدهم دو برابر شد، ضمن اینکه تعداد تخت های اقامتی و هم تاسیسات گردشگری رشد دو برابری داشته است و دستاوردهای بی نظیری در این عرصه داشته ایم و اقدامات بسیار بسیار خوبی انجام شده است.
تیموری در ادامه بر حمایت همه جانبه از فعالان بخش گردشگری اشاره نمود و افزود: انتشار کرونا سبب شد تا شاهد صدمه هایی در حوزه گردشگری باشیم؛ با این وجود حمایت ها از فعالان بخش های مختلف ادامه یافت و امید داریم با واکسیناسیون کامل شاهد رونق مجدد گردشگری و سفر در کشور باشیم.
تزریق ۷ هزارمیلیارد تومان به گردشگری و صنایع دستی
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تزریق هفت هزارمیلیارد تومانی جدا از بودجه مصوب، به دو حوزه گردشگری و صنایع دستی اطلاع داد.
مونسان ضمن اشاره به این که هرآنچه در توانمان بود را طی این مدت چهارساله انجام دادیم، اضافه کرد: در سخت ترین شرایط کشور به بهترین شکل ممکن اوضاع را اداره کردیم و حوزه وزارت خانه ما که عمدتا جدی گرفته نمی شد را تا سطحی بالا آوردیم که امروز در دولت نقش آفرین هستیم. ریل گذاری خوبی در وزارت خانه صورت گرفته است. در ابتدا برنامه ای وجود نداشت و اقدامات در جهت یک هدف مشخص انجام نمی شد، اما امروز با هم افزایی و اقدامات صورت گرفته مسیر آینده مشخص شده است.
مونسان همینطور به ایجاد حساب اقماری گردشگری و اهمیت آن اشاره نمود و اضافه کرد: طی یک سال و نیم گذشته داده های در ارتباط با گردشگری جمع آوری و وارد فاز اجرایی شده ایم که تا آخر سال جاری حساب های اقماری عرضه و نقش گردشگری در اقتصاد کشور مشخص خواهد شد.
او اظهار داشت: طی این مدت با وجود فشارهای اقتصادی دولت به غیر از بودجه مصوب دولتی، توانستیم ۳ هزارمیلیارد تومان از صندوق توسعه ملی، هزار میلیارد تومان از محل اشتغال روستایی، ۱۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در ارتباط با کرونا همینطور حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان از راه سایر منابع و بانک ها به این دو حوزه تزریق نماییم که برگ زرینی برای وزارت خانه به حساب می آید.
راه اندازی واحد املاک و مستغلات شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی
خشایار نیکزادفر مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی در ادامه بیان نمود: برنامه ریزی و توسعه زیرساخت های صنعت توریسم از قبیل مراکز اقامتی، اردوگاه گردشگری (کمپینگ) و حمام های آب معدنی، مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی، مناطق نمونه گردشگری، مجتمع های سیاحتی و تفریحی، تأسیسات و تجهزات جابه جایی توریست بر اساس سیاست های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اجرای طرح ها و پروژه ها از راه عقد قرارداد با پیمانکاران و مشاوران صلاحیت دار و تهیه بسته های سرمایه گذاری در زیرساخت های گردشگری و واگذاری آن به سرمایه گذاران برای اجرا همچون مبحث فعالیت، وظایف و اختیارات این شرکت است.
او در مورد اصول قانون برنامه ششم توسعه و سند چشم انداز ۱۴۰۴ و سند استراتژیک توسعه گردشگری کشور اظهار داشت: این اصول شامل توانمندسازی بخش خصوصی بعنوان محرک رشد اقتصادی و کاهش تصدی گری دولت، ایجاد زیرساخت های مورد نیاز گردشگری و استفاده از ظرفیت مشارکت بخش خصوصی در جهت افزایش رقابت پذیری گردشگری، تقویت و تسهیل حضور فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با بهبود تصویر ذهنی از ایران در سطح بین المللی از راه حضور در نمایشگاه های گردشگری و… است.
نیکزادفر ضمن اشاره به اقدامات ویژه انجام شده در شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهان گردی، خاطرنشان کرد: دریافت تنفس موقت شرکت از شمول اصل ۴۴ قانون اساسی از آغاز سال ۱۴۰۰، افزایش سرمایه شرکت و خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت (انحلال شرکت)، سودآور شدن شرکت در ترازهای مالی سال ۱۳۹۹ و ایجاد و راه اندازی واحد املاک و مستغلات شرکت در جهت احصا و دریافت اسناد مالکیت همچون این اقدامات است.
برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در صورت صدور مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا
عبدالحسین کفیری مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از برنامه ریزی ها برای برگزاری سی وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی اطلاع داد.
کفیری با بیان خبر برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در صورت صدور مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا، اضافه کرد: برنامه ریزی های لازم برای برگزاری این رویداد مهم انجام شده و در صورت صدور مجوز از جانب ستاد ملی مقابله با کرونا، سال جاری شاهد برگزاری این نمایشگاه خواهیم بود.
وی اضافه کرد: انتشار کرونا سبب شد تا سال قبل نمایشگاه ملی صنایع دستی برگزار نشود، اما با عنایت به اهمیت حوزه صنایع دستی و به منظور حمایت هرچه بیشتر از هنرمندان و فعالان این حوزه، در نظر داریم سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی را سال جاری برگزار نماییم.
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اضافه کرد: بر مبنای برنامه ریزی های انجام شده، همزمان با برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه فرش دستباف، از یکم الی هفتم شهریور سال جاری، سی وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی هم در محل دائمی نمایشگاه های بین­ المللی تهران برگزار می شود.
دولت دوازدهم به صنایع دستی توجه ویژه داشته است
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه همیشه به صنایع دستی توجه ویژه داشته ایم، تصریح کرد: اقدام های ما بگونه ای بوده که عدالت را در این بخش رعایت کرده ایم.
جلسه عرضه گزارش عملکرد معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیرکل دفتر حوزه وزارتی و امور بین الملل، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و مدیران این معاونت عصر امروز چهارشنبه در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
مونسان در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، مدیران و کارمندان این معاونت برای اقدام های انجام شده طی چهار سال گذشته اظهار داشت: با عنایت به حجم مخاطب بسیار بالایی که در حوزه صنایع دستی وجود دارد و توزیع جغرافیایی زیادی که در کشور پهناوری مانند ایران داریم، کار کردن در این عرصه را سخت می کند. آموزش همه افراد علاقه مند و ترویج رشته های صنایع دستی، تولید و پایش محصولات صنایع دستی کار سختی است که خوشبختانه معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی به خوبی از عهده آن برآمده است.



منبع:

1400/05/04
10:34:06
5.0 / 5
1020
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , برنامه , برند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر