پژوهشگر و مدرس پرنده نگری:

پرنده نگرهای حرفه ای هدفمند سفر می كنند

پرنده نگرهای حرفه ای هدفمند سفر می كنند

به گزارش لذت سفر پژوهشگر و مدرس پرنده نگری اظهار داشت: پرنده نگرهای حرفه ای بدون هدف سفر نمی روند؛ آنها می دانند برای تماشای چه نوع پرنده ای، چه زمانی و دقیقا کجا باید بروند و بر مبنای اطلاعات و تجربه برای دیدن پرنده مورد نظر خود ساعتهای طولانی در یک محدوده کوچک به انتظار می نشینند.



به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، پرنده نگری (Bird watching) از شاخه های طبعیت گردی و بوم گردی است و با پرنده شناسی متفاوت می باشد. یک پرنده نگر وقتی در طبیعت حاضر می شود، بدون هیچ گونه تصرف و دخالت در زندگی طبیعی پرندگان تنها به تماشای آنها می پردازد، اما یک پرنده شناس بر اساس تحقیق علمی از نزدیک به بررسی ژنتیک، عادات و رفتار گونه های مختلف پرندگان می پردازد.

پرنده نگری لذت مشاهده پرندگان، بدون تماس و لمس پرنده ها در زیست گاه های طبیعی آنهاست؛ در این شیوه، مخاطبان به رصد پرندگان پرداخته و از تماشای آنها لذت می برند. امروزه پرنده نگری پرطرفدارترین شاخه گردشگری مبتنی بر طبیعت در جهان است که علاوه بر جذب توریست و جلب توجه اقشار مختلف جامعه در حفاظت از زیستگاه های طبیعی پرندگان نقش مهمی ایفا می کند.

طبیعت گردی اصول و قواعدی بر مدار احترام به منابع طبیعی، حیات وحش و محیط زیست دارد و آداب پرنده نگری علاوه بر همه اینها تاکید دارد گردشگری که وارد طبیعت می شود نباید به لانه پرندگان نزدیک شود، نباید به تخم پرنده دست بزند، نباید در تغذیه آنها دخالت کند، نباید از ایجاد صدا برای جذب پرنده استفاده نماید و یا آرامش آنها را به هم بزند.

در حال حاضر پرنده نگری حتی بعنوان یک صنعت در بیشتر کشورهای جهان رونق پیدا کرده و افراد برای گذران اوقات فراغت به تماشای پرندگان می روند و اگر حرفه ای تر باشند از آنها عکاسی هم می کنند، بر همین مبنا در خیلی از کلان شهرها و هرچند شاید از محیط زیست گیاهی و جانوری هم دور باشند، اما اماکن مدیریت شده برای تفرج و تماشای پرندگان و بهره گیری از ظرفیت بالقوه آنها در تحقیقات، آموزش و گذران اوقات فراغت، راه اندازی می کنند.

شهر تهران بعنوان یک کلان شهر از تنوع زیستی بسیار غنی برخوردار است، باغ ها، بوستان های جنگلی، مناطق کوهستانی شمال تهران، تپه های سوهانک، تلو و پارک پردیسان در داخل شهر و رود دره ها، اصلی ترین زیستگاه های گونه های مختلف گیاهی و جانوری پایتخت بخصوص پرندگان هستند. منطقه حفاظت شده جاجرود، پارک های ملی سرخه حصار و خجیر و تالاب های مصنوعی شهری مانند دریاچه شهدای خلیج فارس (چیتگر) هم از عرصه های جاذب پرندگان محسوب می شوند که از سال قبل سایت های پرنده نگری توسط شهرداری تهران در این منطقه از غرب تهران بوجود آمده است.

به نظر می رسد آشنایی شهروندان با انواع گونه های پرندگان بومی و مهاجر و نحوه زیست آنها از قبیل زیستگاه، آشیان گزینی، تغذیه، زادآوری و بیان اهمیت و ارزش زیست محیطی پرندگان و نقش آنها در اکوسیستم های شهری و مهم تر از همه آرامش روحی و روانی ناشی از مشاهده پرندگان در شهری شلوغ و آلوده علاوه بر آن که می تواند مفرح و آرامش بخش باشد، می تواند منجر به رونق پرنده نگری و گردشگری در طبیعت شود.
دریاچه چیتگر محلی برای پرنده نگری در غرب تهران


منبع:

1400/03/31
10:10:37
5.0 / 5
1128
تگهای خبر: آموزش , برند , بوم گردی , پایتخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر