مروری بر سفرهای وزیر و مدیران ارشد میراث فرهنگی؛

ایران با شكوه افتتاح ۶۳۵ طرح در ۵ استان

ایران با شكوه افتتاح ۶۳۵ طرح در ۵ استان

رونمایی، افتتاح و شروع بهره برداری از 635 طرح اجرائی در زمینه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مدت 15 روز در پنج استان مازندان، گیلان، خراسان جنوبی، لرستان و فارس گامی استوار برای تجلی شکوه ایران زمین است.



به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، تنوع بخشی به محصولات صنعت توریسم، تصویب سند استراتژیک گردشگری کشور، سند برند ملی گردشگری کشور، نظام جامع آموزش گردشگری و آمار افزایش مراکز اقامتی و زیرساخت های صنعت گردشگری را می توان نقاط روشن از دستاوردهای وزارت میراث فرهنگی در دوران سخت تحریم و کرونا ارزیابی کرد، اما کرونا همچنان چالش اصلی احیا و رونق صنعت گردشگری است.

در حال حاضر کشور نقطه اوج چهارم شیوع ویروس کرونا را تجربه می کند و گردشگری و سفر محدود و برای تعطیلات نیمه خرداد ممنوع شده است؛ از طرفی اماکن فرهنگی تاریخی و موزه ها با اعمال محدودیت های کرونائی بدون بازدید و کم فروغ تر از همیشه به نظر می آیند، بازارهای صنایع دستی بااینکه به کمک فروش اینترنتی، خرده فروشی های جزیی دارند، اما با کاهش فروش و رکود مواجهند؛ آخرین گزارش معاون گردشگری کشور حاکی از آنست که کرونا خسارتی۴۰ هزار میلیارد تومانی روی دست فعالان صنعت گردشگری گذاشته است.

اما در همین دوران سخت با همه مشکلاتی که فعالان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پنجه نرم می کنند، کارگاه های مرمت آثار تاریخی، طرح های کاوش و پژوهش میراث فرهنگی، گسترش زیرساخت های موثر و طرح های اجرائی گردشگری، کارگاه های تولید صنایع دستی تعطیل نشده و فعال می باشند، بطوریکه در ۱۵ روز گذشته، ۶۳۵ طرح اجرائی در زمینه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پنج استان مازندان، گیلان، خراسان جنوبی، لرستان و فارس رونمایی، افتتاح و بهره برداری از آن شروع شده است.



سفر به استان فارس؛ افتتاح ۲۸ طرح

در همین چارچوب اوایل هفته علی اصغر مونسان از سفر به استان فارس و بهره برداری چند مراکز فرهنگی، همچون مرکز فرهنگی سعدی خبر داد، سفری که برای افتتاح ۲۸ طرح استان فارس برنامه ریزی شده بود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: در جریان سفرم به استان فارس ۴طرح میراث فرهنگی و ۲۴پروژه گردشگری راه اندازی شد. طرح های گردشگری با حجم ۷۳۰ میلیاردریال سرمایه گذاری اجرا و برای ۲۵۶ نفر اشتغال زایی شده است.

مونسان معتقد می باشد که «پس از اختتام کرونا، این استان بیش از پیش آماده پذیرایی از توریستهای داخلی و خارجی خواهد بود.»

وزیر میراث فرهنگی همین طور در حساب کاربری خود اینستاگرام نوشت: استان فارس برای قرن ها تمدن های عظیمی چون هخامنشیان را در خود جای داده و ایرانیان از این استان کشورمان بر بخش های وسیعی از جهان حکمرانی کرده اند.

وی اشاره کرد که شهر شیراز نیز به میراث ادبی و تاریخی ایران شهره است و پرورش مفاخر و شعرایی چون سعدی و حافظ. وجود عالمان، فرهیختگان و مفاخر سبب شده تا شیراز به شهر ادب و فرهنگ نیز مشهور شود.

مونسان معتقد است: تنوع آب و هوا و چشم اندازهای جغرافیایی در کنار تمدن های قبل از تاریخ، تاریخی و اسلامی با آثار شاخصی چون تخت جمشید و پاسارگاد، استان فارس را به مقصدی ملی و جهانی برای گردشگران تبدیل نموده است.

«کوچ عشایر و آداب و سنن اقوام مختلف نیز بر این جذابیت ها افزوده و شهرت استان فارس و شیراز را عالم گیر کرده است. تنوع و جذابیت صنایع دستی این استان سبب شده تا شیراز بعنوان شهر جهانی صنایع دستی و شهر آباده بعنوان شهر جهانی منبت انتخاب شوند.»

وزیر میراث فرهنگی فارس را استان باغ های تاریخی و مشهور توصیف کرد و اظهار داشت: از باغ های دلگشا و جهان نما تا باغ های ارم و عفیف آباد و قصرالدشت، هر فردی را به یاد این بیت از حافظ می اندازد: «شیراز و آب رکنی و این باد خوش نسیم / عیبش مکن که خال رخ هفت کشور است»



سفر به گیلان، افتتاح ۴۵۱ طرح

مونسان اواخر هفته پیش (۶خرداد ماه) هم برای افتتاح ۴۵۱ طرح در استان گیلان که با دستور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهوری به بهره برداری رسیده بود به گیلان سفر کرده بود. همزمان با این سفر ۳۳ طرح در استان لرستان و ۴۲ طرح در استان خراسان جنوبی در مجموع 526 طرح به ارزش ۲هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۲۶۹۷ نفر، در قالب برنامه های تدبیر و امید برای جهش تولید به بهره برداری رسید.

مونسان شروع بهره برداری از این طرح ها با حجم سرمایه گذاری های انجام شده را نمایش تصویر ماندگاری از جایگاه وزارت میراث فرهنگی در پروسه توسعه فرهنگی و اقتصادی عنوان نمود.

وی معتقد می باشد «تقویت بنیان های فرهنگی، صیانت از سبک های معماری ایرانی _ اسلامی و بازگشت بناهای تاریخی به چرخه حیات شهری و روستایی و افزایش میزان اشتغال زایی، محرومیت زدایی و توسعه ظرفیت های اقامتی را از اهداف طرح های میراث فرهنگی و گردشگریست.»

مونسان همزمان در حساب کاربری خود در اینستاگرام، از استان گیلان بعنوان گنجینه طبیعت و تاریخ کشور یاد کرد و بر نقش ظرفیت های بی بدیل استان گیلان در توسعه طبیعت گردی نیز تاکید نمود. استان گیلان با دارا بودن منابع طبیعی بی نظیر، رشد قابل توجهی در زیرساخت های گردشگری داشته و امکانات مناسبی را برای جذب گردشگران در مناطق مختلف استان ایجاد کرده است.

وی توضیح داد اکنون در استان گیلان ۲۵۰ طرح با حجم سرمایه گذاری بیش از ۲۸۰۰ میلیارد تومان درحال اجراست که با بهره برداری از این طرح ها، تعداد ۱۱۶۰۰ تخت به ظرفیت اقامتگاهی این استان اضافه می شود.

مونسان اشاره کرد: گیلان یکی از مقاصد مهم گردشگری کشورمان بوده و امیدوارم با شروع به کار این پروژه ها و تداوم طرح ها، اقتصاد گردشگری و صنایع وابسته در این استان بیش از گذشته گسترش یاید.



گفت وگو با چادرشب بافان روستای قاسم آباد

در چارچوب همین سفر مونسان با همراهی پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی به روستای قاسم آباد رفت و از نزدیک با هنرمندان و صنعتگران رشته چادرشب بافی دیدار و گفت و گو کرد.

وزیر میراث فرهنگی در مورد سفر به قاسم آباد در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: این روستا یکی از تاریخی ترین روستاهای استان گیلان است و بعنوان روستای جهانی چادرشب بافی ثبت جهانی شده و از لحاظ توسعه بوم گردی یکی از نقاط شاخص گیلان است.

«یکی از خاصیت های شاخص این روستا که حاصل پشتوانه تاریخی و ریشه های کهن فرهنگی است، رواج چندین رشته صنایع دستی همچون چادرشب بافی، نمدمالی، تولید البسه محلی، چلنگری و بافتنی های سنتی با نقوش و خاصیت های منحصر به فرد است.»



بازدید ازبندر چمخاله و مزرعه گردشگری قوهای لاهیجان

مونسان همین طور در این سفر از بندر گردشگری چمخاله بازدید کرد؛ این بندر برای توسعه گردشگری دریایی از ظرفیت زیادی برخوردارست و باید با همکاری همه دستگاهها زمینه های لازم برای حضور سرمایه گذاران در این بندر به وجود آید.

وزیر میراث فرهنگی همین طور در بازدید از اکولوژ مزرعه گردشگری قوهای لاهیجان بیان کرد: این مجتمع گردشگری با وسعتی بیش از ۴۵ هزار مترمربع، درمیان دامنه کوه های البرز و باغ های سبز چای در شهر لاهیجان، واقع شده و محیط زیبایی را برای علاقه مندان به طبیعت گردی فراهم ساخته است.



تاکید محمودیان بر ظرفیت جهانی حصیربافی فشتکه

پویا محمودیان هم در مسافرت به استان گیلان با حضور در روستای ملی حصیربافی فشتکه شهرستان خمام و دیدار و گفت و گو با هنرمندان این هنر اصیل، بر ظرفیت های جهانی شدن هنر حصیربافی اصرار کرد و اظهار داشت: «با ثبت ملی روستای فشتکه با محوریت هنر سنتی حصیربافی، شاهد تحول مثبت روستا در زمینه های اشتغال، کارآفرینی و اقتصاد محلی بودیم و باتوجه به ظرفیت های موجود، با ثبت جهانی این هنر اصیل گیلان، اساسا شاهد تحول این صنعت در منطقه خواهیم بود.»

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی رشد حوزه صادرات صنایع دستی از سال ۹۳ تا حالا را پیوسته ارزیابی کرد و اظهار داشت: این دو سال اخیر که کشور با شوک شیوع ویروس کرونا مواجه گردید بر این روند تاثیر گذاشت. این رشد نشان دهنده ضریب نفوذ ما در بازارهای بین المللی و همین طور بازیابی جایگاه خویش در زمینه تجارت بین المللی صنایع دستی است که البته هنوز با نقطه مطلوب فاصله بسیار زیاد است.

وی با اعلان اینکه ایران سومین کشور تولید کننده دنیا از لحاظ تنوع در زمینه صنایع دستی و صدر نشین ثبت شهر ها و روستاهای جهانی است اضافه کرد: تمامی اهتمام ما بر اینست که در زمینه تجارت بین المللی صنایع دستی نیز به رتبه های نخست دست یابیم.



سفر معاون میراث فرهنگی به خراسان جنوبی/ افتتاح ۴۲ طرح

محمدحسن طالبیان همزمان با شروع به کار طرح های ملی، به استان خراسان جنوبی سفر کرد و ۴۲ طرح در زمینه میراث فرهنگی این استان شامل مرمت، احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی را با ارتباط تصویری رئیس جمهوری افتتاح نمود.

معاون میراث فرهنگی در آیین افتتاح طرح های استان سیاست اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مشارکت مردم، بخش خصوصی و دستگاهها در حفظ و مرمت بناهای تاریخی همین طور بهره برداری از آنها عنوان نمود و اظهار داشت: در صورت تامین اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی درخواست شده از طرف وزارت میراث فرهنگی ۵۰۰ پروژه ملی این حوزه تا اختتام دولت تدبیر و امید در کشور به بهره برداری می رسد که از این تعداد ۴۹۰ طرح بنای تاریخی و ۱۰ موزه بزرگ است.

به گفته طالبیان «بیش از پنج هزار بنا و مجموعه تاریخی در سالهای اخیر مرمت شده که همراهی مردم دراین زمینه بی نظیر بوده است همین طور در گذشته موزه های خصوصی بسیار اندک بود که حالا به ۱۷۰ موزه رسیده و ۱۳۰ موزه در ۶ سال قبل به راه افتاده است.»

«خراسان جنوبی به علت مردمان خوب و آثار بی نظیری که دارد، سرزمین پر رمز و راز و کشف نشده حتی برای هموطنان است که به علت فاصله زیاد از نقاط مرکزی خیلی شناخته شده نیست. این استان بعنوان مهد تمدن ایرانی اسلامی همیشه شناخته شده بوده و در زمینه میراث فرهنگی کشور کم نظیر است که در زمینه ثبت ملی هم خراسان جنوبی ۹۴۸ اثر در لیست میراث ملی کشور دارد که ۲۱۲ اثر در دولت تدبیر و امید ثبت ملی شده است.»



سفر معاون گردشگری به لرستان / افتتاح ۳۳ طرح

ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی که همزمان با شروع به کار طرح های ملی، به استان لرستان سفر کرده بود اعلام نمود در ۱۵ ماهی که از شیوع ویروس کرونا در کشور می گذرد بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان خسارت به صنعت گردشگری خسارت وارد شده است؛ که البته قسمتی از این خسارت سنگین مربوط به عدم تحقق عملکردها و خسارات وارده به هتل ها و اماکن گردشگریست.

تیموری همین طور به ارائه ۲ بسته حمایتی ویژه دوران کرونا به فعالان و سرمایه گذاران بخش گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت که مقرر است در هفته های پیش رو بسته سوم حمایتی در ستاد ملی کرونا تصویب و پرداخت گردد.

«جایگاه فرهنگی لرستان و برخوداری از تاریخ غنی، آثار و ابنیه باارزش تاریخی، اقلیم متمایز و چهار فصل، جایگاه گردشگری طبیعت گردی استان را متمایز کرده و همین طور آداب و رسوم و خرده فرهنگ های لرستان زبانزد گردشگران است.»

وی همین طور در این سفر ابعاد و مزایای گردشگری کشاورزی را بعنوان یکی از رویکردهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری در کشور تبیین کرد و اظهار داشت: اجرای طرح های گردشگری کشاورزی و مدیریت پایدار، فرصت مستقیمی برای ارائه محصولات گردشگری فراهم نموده است.

در این برنامه ۳۳ طرح میراث فرهنگی و گردشگری لرستان با اعتبار یک هزار و ۳۲۸میلیارد و ۲۵۰میلیون تومان و ظرفیت اشتغال زایی ۵۰۰ نفر با دستور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهوری به بهره برداری شد.



سفر به مازندران؛ افتتاح ۷۸ طرح

مونسان قبل از سفر به گیلان در سفری یکروزه به استان مازنداران داشت، استانی سرسبز که از دیرباز به میهمان نوازی معروف است و با گسترش صنعت گردشگری افق های روشنی را در صنعت گردشگری پیش رو دارد.

«استان سرسبز مازندران بعنوان یکی از استانهای زیبای کشورمان همه ساله میزبان میلیونها مسافر و توریست داخلی و خارجی است. سواحل زیبا و جنگل های سرسبز استان مازندران در کنار کوه ها و طبیعت بکر آن با آب و هوای مطبوع سبب شده تا مازندران همیشه یکی از اصلی ترین مقاصد سفر برای گردشگران باشد.

آداب و رسوم ماندگار مردم مازندران، میهمان نوازی آنها، غذاهای محلی و لذیذ، جاذبه های بکر طبیعی، جاده های خاطره انگیز، تاسیسات گردشگری مناسب، جنگل های سرسبز و سواحل زیبا همه و همه از ظرفیت هایی است که سبب شده تا مازندران همیشه یکی از قطب های اصلی گردشگری در کشور به حساب آید.»

مونسان با اشاره به افتتاح ۷۸ طرح در مسافرت به استان مازندران یاد آورد شد که در دولت یازدهم و دوازدهم توجه جدی به تامین زیرساخت های گردشگری این استان صورت گرفته و باتوجه به موقعیت مطلوب این استان در زمینه طبیعت گردی درباب پشتیبانی از راه اندازی واحدهای بومگردی اقدامات مهمی انجام شده است.



ساری ۲۰۲۲

افتتاح دبیرخانه کمیته گردشگری شهر خلاق ساری ۲۰۲۲ در بوستان ولایت این شهر، یکی از رویدادهایی بود که با حضور وزیر میراث فرهنگی انجام شد؛ ساری ۲۰۲۲ می تواند علاوه مازندران، استانها و مناطق همجوار با دریای خزر و اقوام حاشیه این دریاچه را در عرصه جهانی معرفی نماید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این سفر خواهان جدیت و هماهنگی دستگاه های مرتبط، نمایندگان مجلس و شهرداری ها برای این رویداد شد و گفت «باید مردم شمال کشور خصوصاً شهروندانی مازندرانی باید در جریان این رخداد بین المللی قرار گیرند و همکاری کنند، بااینکه شهر در اختیار شهردار است اما تکلیف دستگاه های دیگر نیز مشخص شود تا با همکاری و انسجام، اتفاق خوبی را رقم بزنیم.


1400/03/14
15:38:13
5.0 / 5
1103
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر