مدیركل حمایت از تولید صنایع دستی كشور:

حذف شرط تمدید كارت مهارت فنی، پشتیبانی از تولیدصنایع دستی است

حذف شرط تمدید كارت مهارت فنی، پشتیبانی از تولیدصنایع دستی است

به گزارش لذت سفر مدیرکل پشتیبانی از تولید صنایع دستی کشور اظهار داشت: اصلاح بخشنامه اجرائی قانون بیمه های اجتماعی قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار و حذف شرط تمدید کارت مهارت فنی برای بیمه هنرمندان صنایع دستی برای پشتیبانی و مانع زدایی از تولید صنایع دستی است.



به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، هیات دولت در جلسه عصر روز یکشنبه (۱۹اردیبهشت) با اصلاح بخشنامه اجرائی قانون بیمه های اجتماعی قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار موافقت نمود.

این مصوبه به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به سبب مصوبه هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار، با اصلاح بخشنامه اجرائی قانون بیمه های اجتماعی قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار بود و بر طبق این اصلاحیه، شرط تمدید مدرک کارت مهارت فنی از لیست مدارک درخواستی سازمان تامین اجتماعی حذف شد.

علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم شب گذشته در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: تسهیل فعالیت هنرمندان صنایع دستی، همیشه از دغدغه های ما در وزارت میراث فرهنگی بوده است.
مونسان با ابراز خرسندی اعلام نمود: با تلاش همکارانم در معاونت صنایع دستی و حسن توجه هیئت وزیران، از این پس برای استمرار ⁧‫بیمه هنرمندان‬⁩ صنایع دستی نیازی به آزمون مجدد مهارت سنجی نخواهد بود.



فرهاد فلاح در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: سال ۱۳۸۸ قانون بیمه های اجتماعی قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار تصویب گردید. البته این قانون برای صنعتگران منفرد بود که کارفرما نداشتند، دولت بعنوان کارفرما پذیرفت که ۲۰ درصد سهم کارفرما را پرداخت کند و ۷ درصد هم خود صنعتگر پرداخت کند، ۳ درصد بیمه بیکاری هم که معنا نداشت برای اینکه این صنعتگران کارفرما ندارند که اخراج شوند و مزایای بیمه بیکاری داشته باشند.

مدیرکل پشتیبانی از تولید صنایع دستی کشور اضافه کرد: در بخشنامه اجرائی درج شده بود افرادی که تمایل دارند مشمول این نوع بیمه (شناسه دار) شوند باید از دستگاه های مجری و متولی صنایع دستی و مرکز ملی فرش مجوز معتبر فعالیت داشته باشند و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور باید صلاحیت و مهارت صنعتگر را احراز و تایید کند که البته طبق قانون صحیح بود.

فلاح بیان کرد: اما مانع این بود که برای استمرار و تمدید قرارداد بیمه ای، باید این روند کسب مجوز از دستگاه های ذیربط تمدید شود و صنعتگران باید مجدد مهارت سنجی می شدند، در طول سالهای قبل همیشه به این روند اعتراض داشتیم و حل این مشکل را از مجاری مختلف پی گیری می کردیم.

وی توضیح داد: استدلال ما این بود که سازمان فنی و حرفه ای در همه استانها کارشناس مجرب برای مهارت سنجی صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی ندارد، مثلا هنرمندی که در یک شهرستان میناکاری روی فلز انجام می دهد کارشناس فنی و حرفه ای آن شهرستان تخصص آن رشته را ندارد پس صنعتگر باید هر سال به مرکز یا استان دیگری برود پس کارگاه صنایع دستی او چند روز تعطیل می شد و باید هزینه چندین روز سفر را هم پرداخت می کرد، تا صلاحیت او احراز شود.

مدیرکل پشتیبانی از تولید صنایع دستی کشور اضافه کرد: استدلال بعدی ما این بود زمانی که یک هنرمند صنعتگر کار می کند، محصول ساخته و بازار کار هم دارد. بخش صنایع دستی استمرار فعالیت کارگاه او را هم تایید می کند، یعنی مهارت دارد و بصورت خودکار مهارت او درحال افزایش است. مهارت یک سفال گر شاغل وقتی احراز و تایید می شود کاهشی نیست، بلکه هر سال و روز به روز تجربه و مهارتش بیشتر هم می شود.

فلاح اضافه کرد: با پیگیری ها و مذاکرات هیات مقررات زدایی جلسات گوناگون گذاشت و به نتیجه رسید و تایید نمود همان بار اول که یک هنرمند صنعتگر مهارت سنجی شد و مهارتش احراز شد، در دوره های بعدی، به تمدید کارت مهارت او نیاز نیست که سازمان فنی وحرفه ای کشور هم این اصلاحیه را پذیرفت.

مدیرکل پشتیبانی از تولید صنایع دستی کشور بیان کرد: مصوبه هیات دولت درباره اصلاح بخشنامه اجرائی قانون بیمه های اجتماعی قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار یکی از گام های موثر در قالب شعار سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» است.

واحدهای صنایع دستی اخطار پلمب و تعطیلی دریافت نمی کنند

فلاح درباره لغو مجوزهای اخطار و پلمب واحدهای صنایع دستی از طرف سایر اصناف اظهار داشت: بیش از ۱۸سال این مشکل وجود داشت که به واحدهای صنایع دستی مراجعه و الزام می کردند که باید انواع و اقسام مجوزها را بگیرند و گرنه پلمب می شوند. مذاکرات مفصلی با سازمان بسیج اصناف کشور انجام شد و در نهایت تصویب گردید هیچ اتحادیه و صنفی حق ورود به مراکز و واحدهای صنایع دستی برای اخطار پلمب و تعطیلی ندارد.

مدیرکل پشتیبانی از تولید صنایع دستی کشور اظهار داشت: بر طبق تبصره ۱ ماده ۳ قانون پشتیبانی از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، (فقط) صنایع دستی را از شمول قانون نظام صنفی خارج شده است؛ این تبصره مرکز ملی فرش را شامل نمی گردد.

وی اضافه کرد: در همین رابطه و باتوجه به اینکه سال ۱۴۰۰ که از طرف رهبرمعظم انقلاب با عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گذاری شده است؛ بمنظور رفع اشکال صنعت گران و کارگاه های تولیدی که از جانب اتحادیه ها یا اصناف در سراسر کشور اخطار پلمب یا تعطیلی دریافت کرده اند با رئیس کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان بسیج اصناف و بازاریان جلسات مکرر انجام شد و برمبنای دستور رئیس بسیج اصناف و موافقت رئیس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت دستور منع مراجعه و صدور اخطار پلمب و تعطیلی واحدهای صنایع دستی صادر گردیده است.

فلاح اشاره کرد: خانواده چند میلیونی فعالان صنایع دستی کشور نیازمند حمایت تمام دستگاهها و نهادهای دولتی و خصوصی است. فعالان صنایع دستی که در این خصوص از قبل با مشکلاتی روبه رو بوده اند حالا با حل این مشکل و مانع، می توانند درخواست کتبی خودرا به ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانها عرضه کنند تا مشکلات مربوط به پلمب یا اخطار پلمب واحدهای آنان رفع گردد.



به گزارش لذت سفر به نقل از ایرنا، جامعه هنرمندان شاغل صنایع دستی کشور حدود ۵۰۰ هزار نفر است و برمبنای آمار حدود ۲ برابر همین تعداد هم بصورت آزاد در رشته های مختلف هنرهای سنتی و صنایع دستی مشغول به فعالیت هستند. بیمه بعنوان چتر حمایتی همیشه یکی از اشکالات و دغدغه های هنرمندان و صنعتگران و نبود قانون فراگیر و کمبود اعتبارات لازم از چالش های اصلی دولت برای تحت پوشش قرار دادن شاغلان صنایع دستی عنوان می شود.

رئیس جمهوری ۱۵ مهر ۹۹ در آئین رونمایی از طرح ملی بخش روستا افزایش یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری بیمه روستاییان را اعلام نمود. از آنجائیکه بخش عمده هنرمندان صنایع دستی در روستاها زندگی می کنند این اقدام می تواند بخش بزرگی از جامعه صنعتگران صنایع دستی را تحت پوشش بیمه قرار دهد که ۱۰ درصد ( ۱۵۰ هزار نفر) از این مقدار به هنرمندان صنایع دستی کشور تعلق گرفته است.

قانون قالی بافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار (کددار) در سال ۱۳۸۸ تصویب گردید و از شروع همان سال ۸۸ هزار نفر از شاغلان صنایع دستی را تحت پوشش قرار داد، به مرور و به دلیلهای مختلف ۵۵ درصد از جمعیت تحت پوشش این قانون ریزش کرد.

اگر چه شیوع ویروس کرونا و تحریم در این روزها موجب خسارت به کسب وکارهای بخش صنایع دستی گرفتار شده، در دوره ای که سیاست های اقتصادی برمبنای بودجه بدون نفت، اقتصاد مقاومتی پی ریزی شده و همین طور برای تحقق شعار تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، ضرورت دارد دولت و مجلس تدبیر کنند و اجازه ندهند چراغ بازار صنایع دستی که یکی از ظرفیت های مهم صادرات غیر نفتی است، کم فروغ شود.



منبع:

1400/02/25
11:01:15
5.0 / 5
1011
تگهای خبر: آموزش , تولید , روستا , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر