معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی خراسان رضوی:

راه اندازی هتل های بیشتر در مشهد توجیه اقتصادی ندارد

راه اندازی هتل های بیشتر در مشهد توجیه اقتصادی ندارد

لذت سفر: به گزارش لذت سفر، خراسان رضوی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در مورد این که چرا هتل های بیشتری در مشهد ساخته نمی گردد تا در روزهای پیک پذیرای زئران باشد، اظهار داشت: اگر بخواهیم هتل های زیادی راه اندازی نماییم، توجیه اقتصادی آن زیر سوال خواهد رفت.



یوسف بیدخوری امروز، ۳۰ شهریور ماه، در نشست خبری ستاد دهه پایانی صفر که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار نمود: یکی از مهم ترین ایام پیک مشهد و حضور گسترده زائرین در مشهد دهه پایانی صفر است. حدود ۲ ماه است که جلسات مستمری در حوزه بحث اسکان انجام می دهیم.

وی افزود: ظرفیت اسکان ما در واحدهای رسمی حداکثر به ۱۳۵ هزار نفر می رسد. طبیعتا ظرفیت ۱۳۵ هزار نفره برای این ایام کفایت نمی کند که از همین رو تمام ظرفیت های امکان پذیر که زائر می تواند در آنجا اقامت داشته باشد را هماهنگ کردیم. اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل ورزش وجوانان و شهرداری مشهد ظرفیت های خوبی فراهم نموده اند.

وی اضافه کرد: هم اکنون اداره کل ورزش وجوانان ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر و اداره کل آموزش و پرورش ۱۵۰ هزار نفر در ۸۰۲ مدرسه و ۱۰ سالن ورزشی ظرفیت فراهم نموده اند که در سالهای گذشته یک سوم این ظرفیت مورد استفاده قرار می گرفت.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار داشت: حتی سراغ ادارات دولتی رفتیم و از آنها درخواست داشتیم تا ظرفیت های ساختمان های خویش را در اختیار ما قرار دهند. کار خوبی که سال جاری صورت گرفته اینست که اگر ظرفیتی خالی بماند می توانیم در ستاد آنرا شناسایی نماییم.

بیدخوری ضمن اشاره به این که نرخ واحدهای اقامتی رسمی افزایش نداشته است، بیان نمود: واحدهای اقامتی قیمت های خاص خویش را دارند و تمام نرخ نامه ها در دید میهمان ها قرار دارد. صحبت هایی از نرخ نامه های شناور و متفاوت شده است که هیچ نرخ نامه متفاوتی به هیچ واحد اقامتی نداده ایم.

وی افزود: هم اکنون درصد اشغال واحدهای اقامتی در مشهد خیلی بالا نیست. همیشه در زمان هایی که پیک مهمی داریم، ۲ تا ۳ روز پیش از آن افت داریم. واحدهای اقامتی زمانی توجیه اقتصادی دارند که حداقل ۵۰ درصد میانگین درصد اشغال سالانه آنها باشد؛ اگر به غیر از این باشد توجیه اقتصادی لازم ندارند. از همین رو در فصول غیر پیک که مشتری کمتری دارند، تخفیفاتی عرضه می دهند، اما این که ۲ نرخ به آنها داده شده باشد و یا نرخ نامه شناور داشته باشند، چنین چیزی نیست.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار داشت: در بعضی از ظرفیت های اضطراری مبالغ حداقلی از زائرین گرفته می شود. مدارس هم قیمت های خاص خویش را دارند که قیمت آن برای کارکنان فرهنگی و سایر عموم متفاوت می باشد.

وی در مورد این که چرا هتل های بیشتری در مشهد ساخته نمی گردد تا در این ایام پذیرای زئران باشد، اظهار داشت: اگر بخواهیم هتل های زیادی درست نماییم، توجیه اقتصادی آن زیر سوال خواهد رفت. دولت وظیفه دارد هماهنگی های لازم را انجام دهد تا ظرفیت هایی موقت و اضطراری را پای کار بیاورد تا زائرین که در اینجا حضور پیدا می کنند، بتوانند از آن استفاده نمایند.

بیدخوری اضافه کرد: در اطراف حرم طبیعتا مکانی نداریم و یا به سختی پیدا خواهد شد. واحدهای اقامتی رسمی تکمیل ظرفیت شده اند و ظرفیت خالی ندارند. هرچه از حرم فاصله بگیریم، ظرفیت های موقت و اضطراری که پیشبینی شده بیشتر است.

وی تصریح کرد: چیزی که احتیاج به مدیریت بیشتری دارد افرادی است که یا با ماشین شخصی خود به مشهد می آیند یا نمی توانند در هیات های مذهبی اقامت داشته باشند. باید بتوانیم این افراد را مدیریت نماییم که اولویت اول ما مدارس، ادارات دولتی، سالن های ورزشی و کمپ ها است. با تک تک افرادی که با شماره ۳۷۰۴۵ تماس بگیرند صحبت و فضای آماده را به آنها اعلام خواهیم کرد.





منبع:

1401/06/31
18:06:11
5.0 / 5
388
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر