کرمان ۴ فصل با ۸ اثر جهانی چشم یاری به سفر دولت دارد

کرمان ۴ فصل با ۸ اثر جهانی چشم یاری به سفر دولت دارد

به گزارش لذت سفر دیار کریمان با هشت اثر ثبت جهانی، افزون بر ۷۰۰ اثر ثبت ملی، دهها اثر واجد ارزش تاریخی و مهم تر از همه اقلیم منحصربه فرد و چهار فصلی که دارد متاسفانه آنچنان که باید مقصد سفر گردشگران نیست.


این درحالی است که طی دوره های مختلف تابحال توسعه گردشگری، این مزیت بسیار پرارزش که نه مثل معدن و سایر بخش ها روزی به اتمام می رسد و نه توسعه آن آثار مخرب به همراه دارد، اولویت اولویت دار مدیران استان نبوده است و تکیه نخست بر بخش معادن قرار داشته است.
این انتقاد تا آنجا دامنه دارد که باوجود توسعه معادن در کرمان که از آن بعنوان بهشت معادن کشور یا منطقه هم یاد می شود، هنوز گردشگریِ معدن هم جای کار بسیار دارد یا شاید بتوان اظهار داشت که در این بخش هم کاری انجام نشده است.
در وصف موقعیت منحصربه فرد کرمان همین نکته بس که در هر زمان از سال شما می توانید مظاهر چهار فصل را در آن واحد مشاهده کنید؛ به صورت مثال همین زمان که گرم ترین روزهای سال را سپری می نماییم در کرمان نقاطی داریم که شب ها بخاری روشن می کنند و در زمستان هم باوجود سرمای سوزان در بعضی نقاط، شاهد مناطقی هستیم که محصولات تابستانه آن برداشت می شود.
کرمان کویر را هم در کنار و با فاصله بسیار نزدیک از مناطق بکر کوهستانی زیبا و آبشارهای چشم نواز دارد؛ کرمان غیر از همه آثار تاریخی و گردشگری، فرهنگ مردم نواز و میهمان پذیری دارد که خود می تواند عاملی برای جذب گردشگران باشد اما این که چرا مثل چند دهه قبل، این دیار دیگر اولویت اول توریستهای داخلی و خارجی نیست خود علل مختلفی دارد و جای کار.
حال و در آستانه سفر هیات دولت به استان کرمان، بخش گردشگری شاید بیشتر از هر بخش دیگری نیازمند توجه است و این توجه هم تنها تخصیص اعتبار برای مرمت آثار تاریخی یا بهره برداری های مختلف از آثار میراثی نیست؛ که آن هم صدالبته لازم است اما آنچه از نظر کارشناسان بیشتر از هرچیز اهمیت دارد، ترویج فرهنگ گردشگرپذیری در همه اجزای دولتی، خصوصی و مردمی استان است؛ عزمی که همت مضاعف می طلبد و نگاه ویژه چونکه کرمان صرفنظر از اقلیم منحصربه فرد که هرزمان از سال چهارفصل را در آن واحد در خود دارد، آثار تاریخی گسترده و هم صنایع دستی بسیار را در دل نگه داشته است.
کارشناسان می گویند صرفنظر از کمبودها در بخش های دولتی بخصوص کمبود اعتبارات، مشکل دیگری که کرمان از آن رنج می برد نداشتن حلقه زنجیروار پیوست گردشگری و فرهنگ جذب توریست در همه اصناف و ادارات است؛ جامعه ای در بخش گردشگری پیشرفت خواهد نمود که به صورت مثال راننده تاکسی و ساندویچی آن هم آموزش های در ارتباط با پذیرایی از توریستهای داخلی و خارجی را گذرانده باشند، نگاهشان گردشگرپذیر باشد و زیرساخت های موردنیاز آن هم وجود داشته باشد؛ چیزی که در کرمان هرچقدر هم وجود داشته باشد، باز به زعم کارشناسان، احتیاج به کار مضاعف و حمایت ویژه دارد.
اما حقیقت این که دیار کریمان در حوزه میراث فرهنگی با عنایت به سابقه تمدنی کهن، غنای فرهنگی و اقلیم های متفاوت گرچه حرف های زیادی برای گفتن دارد، اما چالش های این حوزه، جایگاه مناسبی برای آن رقم نزده است.
پهناورترین استان کشور این روزها در تب و تاب سفر استانی آیت الله رییسی رئیس جمهور و هیات دولت به سر می برد تا از رهاورد دولت کار و کرامت بهره های فراوانی نصیبش شود.
حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با سابقه درخشان و ظرفیت های گرانبها و مختلف از مهم ترین بخش هایی شمرده می شود که ضمن این که در این خطه حرفه های زیادی برای گفتن دارد، چالش ها و موانع مختلفی را هم پیش روی خود می بیند.
هشت اثر ثبت جهانی شامل ارگ سترگ و تاریخی بم، باغ سحرانگیز شاهزاده، روستای اعجاب انگیز و دستکند میمند در شهربابک، بخشی از بیابان عظیم لوت و قنات های پر آب و حیات بخش گوهرریز جوپار، اکبر آباد و قاسم آباد بم، استان کرمان را بر قله آثار ثبت جهانی کشور نشانده اند و این هفت اثر را بگذارید در کنار گلیم شیرکی پیچ سیرجان که به همراه روستای دارستان و این شهرستان عنوان دهکده جهانی را از آن خود کرده است.
در کنار این هشت گوهر تابان، ثبت ملی گلیم بیدکردوییه بافت و انتخاب پنج شهرکرمان بعنوان شهر ملی صنایع دستی( راور- شهر ملی قالی-، شهربابک -شهر ملی فیروزه، قلعه گنج -شهر ملی حصیر بافی و راین -شهر ملی چاقو سازی- موقعیت بسیار ممتازی به استان کرمان در حوزه صنایع دستی بخشیده است.
وجود مناطق ییلاقی و خوش آب و هوا و جاذبه های کم نظیر طبیعی در سرتاسر استان کرمان، مسافران و توریستهای داخلی و خارجی فروانی را سالانه راهی این دیار می کند که ارزش افزوده خوبی را نصیب اقتصاد این استان می کند، با اینکه در مقابل ظرفیت های استان چشم گیر نیست.
هرچند کرمان را گوهر شرق و جنوب شرق کشور به لحاظ داشته های حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می خوانند اما به دلایلی همچون ضعف زیرساخت ها، ناشناخته بون، موانع سرمایه گذاری و غیره، این بخش عقب ماندگی ها و نقصها گوناگونی دارد که برای حل آن نیازمند طرح ها و برنامه های جدید و جدی گرفتن آن در نگاه مسؤلان و مردم است.
سفر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت طی روزهای آینده فرصت بسیار مغتنمی است که به این بهانه به سراغ چند نفر از فعالان سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برویم تا مهم ترین و اصلی ترین مطالبات آنها را از دولت بشنویم.
میراثی زخمی از بی توجهی


کرمان با وجود بناهای بسیار فراوان تاریخی گران سنگ در کنار محوطه های باستانی مختلف مجموعه پر برخی از زیبایی ها و ارزش های فرهنگی دیار کریمان را شامل می شود که باوجود همه اقدامات انجام شده با کم توجهی و معضلات مهمی مانند کمبود اعتبارات دست و پنجه نرم می کند.
امید ابراهیمی فعال و محقق حوزه میراث فرهنگی کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ظهار داشت: آثار میراثی کرمان غنی و پر تعداد هستند که میتوان به آثاری همچون ارگ بم، گنبد جبلیه، بازار تاریخی کرمان، ارگ راین، خانه حاج آقا علی رفسنجان بعنوان بزرگترین خانه خشتی جهان و غیره اشاره نمود که هر کدام جایگاه ویژه ای دارند.
وی ضمن اشاره به این که ما ده ها کاروانسرا در سطح استان داریم که باید احیا شوند اضافه کرد: قلعه اردشیر و قلعه دختر کرمان ۲ اثری هستندکه با قدمت افزون بر سه هزار ساله سال هاست به حال خود در بین زباله ها و ورود بی ضابطه افراد و خودرو ها رها شده اند و هر سال بیشتر صدمه می بینند؛ وعده های فروانی تابحال مسؤلان برای مرمت و احیای این دو قلعه منحصربه فرد خاکی داده اند و حتی مراسم رسمی برای مرمت آن گرفته اند اما باید رفت و حال نزار آنرا از نزدیک دید و به حال آن غصه خورد.
فعال میراث فرهنگی کرمان در ادامه با انتقاد از کم توجهی به این ۲ اثر سه هزار ساله خاطرنشان کرد: گاهی صحبت از ساماندهی این قلعه های تاریخی می شود اما همزمان فعالیت مجموعه های ورزشی در حریم این قلعه ها و چسبیده به آنها و هم انبار ضایعات شهرداری را روی آنها می بینیم و تنها چیزی که اتفاق نمی افتد، ساماندهی این آثار مهم باستانی است.
وی اضافه کرد: اینها ظرفیت های چند هزار ساله است که می توانند جذب توریست داشته باشند و و درخواست داریم رئیس جمهور در این سفر مصوباتی در جهت ساماندهی این آثار و اماکن تاریخی این چنینی داشته باشد.
این فعال میراث فرهنگی ضمن اشاره به ساخت و سازها در حریم اماکن و بناهای تاریخی کرمان خاطرنشان کرد: برخی پروژه های شهری قوانین و ضوابط میراث فرهنگی را زیر پا گذاشته که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
ابراهیمی گفت: بحث دیگر، مسجد صاحب الزمان(عج) است که علاوه بر وجود جاذبه های طبیعی و هم وجود آرامگاه شهید سردار سلیمانی، میتوان جاذبه چند منظوره در آنجا ایجاد کرد اما در اینجا قبرستان توسعه پیدا کرده و محوطه های باستانی پیرامون ساماندهی نشده و رها شده است.
این فعال حوزه میراث فرهنگی بیان نمود: هچنین تله کابین و ساخا هتل در بام کرمان درحال ایجاد است و تکلیفش معلوم نیست؛ هرچند شهرداری و میراث می گویند مجوز نداده اند ولی هر کار دلشان می خواهد انجام می دهند و کسی جوابگو نیست که این مهم هم باید تعیین تکلیف شند.
میراث در دیدگاه مدیران استان اولویت ندارد
وی اظهار داشت: در سطح استان کرمان، حوزه میراث فرهنگی در دیدگاه مسؤلان اولویت ندارد و جایگاه اول و دوم را به صنعت- معدن و کشاورزی اختصاص داده اند؛ درحالی که استانهای دیگر ایران از ناحیه میراث و اقتصادهای خرد و کلان درآمدهای بسیار دارند.
نبود همکاری بین بخشی
ابراهیمی با اعلان اینکه بحث مرمت بناهای تاریخی باید توجه گردد اشاره کرد: خیلی از اماکن و خانه های تاریخی رها شده اند که دلیل مهم آن علاوه بر کمبود اعتبار، اینست که بین بخش های خصوصی و دولتی همکاری بین بخشی وجود ندارد و بسیاری از خانه ها و اماکن در دست اوقاف یا شخصی است که عزم فراتر از میراث فرهنگی باید برای نجات آنها ایجاد شود.
وی تصریح کرد: در قانون بصراحت بیان شده که ارگان های دارای بناهای پرارزش و ثبت ملی باید مرمت و احیا شوند ولی متاسفانه روز به روز این بناها نابود و به فراموشی سپرده می شوند؛ از رئیس جمهور می خواهیم در مسافرت خود حتما تصمیم هایی برای مرمت و حفظ این بناها بگیرند.
این فعال حوزه میراث فرهنگی اظهار داشت: همینطور غیر از مرکز استان، اغلب روستاها و شهرها اماکن تاریخی و بافت تاریخی رها شده دارند، بنابراین شهرداری ها، فرمانداری ها و سایر ارگان ها حتی اگر امکان بهره برداری برای جذب توریست را ندارند می توانند حداقل کادر ادرای خویش را در آنها مستقر کنند که هم ساختمان حفظ و هم سبب احیای آثار می شوند.
وی همینطور خواهان توجه و حمایت جدی دولت به سازمان های مردم نهاد و فعالان این حوزه برای نظارت و مشارکت در حفظ آثار و اماکن تاریخی استان کرمان شد.
ریل معیوب قطار گردشگری کرمان


با وجود آنکه اغلب، استان کرمان را با تصویری کویری و خشک در ذهن می شناسند، اما طبیعت و جاذبه های طبیعی این استان با اقلیم های متفاوت بسیار چشم نواز است و حتی کویر این دیار هم زیبا و پر از راز و رمز است که با توجه به این مواهب طبیعی، ناشناخته بودن و ضعف زیرساخت ها گردشگری کرمان را کم رونق ساخته است.
مجید هدایتی فعال و سرمایه گذار حوزه گردشگری کرمان گفت: صنعت گردشگری جزو صنایع زیرساختی است، بنابراین هتل در منطقه ای که راه اندازی می شود برای رونق گردشگری و زیرساخت شمرده می شود، اما این زیرساخت مورد توجه قرار نگرفته است.
صنعت هتلداری چرا حمایت نمی شود؟
وی اضافه کرد: صنعت هتل داری، دیربازده ترین و پر اشتغال ترین صنایع است، بنابراین مسؤلان باید حمایت های لازم را شامل معافیت و یارانه های مالیاتی، آب، برق، گاز، بیمه و دیگر مسایل داشته باشند.
این هتلدار کرمانی با اعلان اینکه ۳۰ نیرو در مجموعه تحت مدیریتش مشغول به کار هستند افزود: ماهیانه باید حق بیمه برای مجموع این نیروها تا ۸۰ میلیون تومان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کنم؛ می طلبد که وزارت خانه هم برای هر هتل ۱۰ نفر سهم پرداخت حق بیمه دولتی را در نظر بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: همینطور در پرداخت قبوض آب و برق هم برای هتل ها که در وضعیت فعلی کم درآمد هستند، باید تسهیلاتی در نظر گرفته شود و خدمات مناسب برای سرمایه گذارانی که کارآفرینی و ایجاد اشتغال کرده اند وجود داشته باشد.
هدایتی ضمن اشاره به این که از سال ۸۳ که هتل پارس راه اندازی شد دیگر هتلی در کرمان به وجود نیامده بیان نمود: یک هتل معمولی باید در زیربنای چهار هزار مترمربع با دستکم ۵۰ اتاق راه اندازی شود که معادل سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز است و کمتر شخصی به سمت همینطور ریسکی (خطری)می رود؛انتظار داریم دولت حمایت جدی از چنین سرمایه گذارانی را داشته باشد.
بروکراسی های میراث
وی با اعلان اینکه در اداره هر هتل دستکم ۴۰ نفر به کار گرفته می شوند و این جایگاه باید مورد حمایت دولت قرار گیرد اضافه کرد: تابحال نه شهرداری نه دیگر ادارات هیچ حمایتی نداشته اند؛ علاوه بر آن مسؤلان گردشگری هم حمایتی نداشته اند چونکه بروکراسی های(کاغذبازی) میراث فرهنگی برای دریافت تسهیلات به زحمت و وقتش نمی ارزد.
این سرمایه گذار حوزه گردشگری تصریح کرد: اولین نیاز، مکان مناسب و استاندارد برای اقامت است و هر چه در این بخش از سرمایه گذاری حمایت بیشتری شود، حضور توریست و رونق اقتصادی برای سایر بخش های مرتبط را بیشتر می کند و امیدواریم مسؤلان ارشد دولت در مسافرت خود به کرمان تصمیم های حمایتی مناسبی اتخاذ کنند.
وی اضافه کرد: گردشگری کرمان از ناشناخته بودن جاذبه های آن برای گردشگران رنج می برد، در قدم اول تبلیغات برای جذب توریست بسیار اهمیت دارد و سپس باید زنجیره ای از خدماتی که گردشگران باید دریافت نمایند در استان ایجاد شود که این احتیاج به برنامه ریزی و استفاده از شیوه های مدرن نیازمند است.
هدایتی اشاره کرد: گردشگری در کرمان احتیاج به حمایت جدی از سوی مسؤلان برای سرمایه گذاری در این بخش دارد و دستگاههای مختلف باید دراین زمینه مطابق برنامه مدون و کلان همکاری کنند.
صنایع دستی کرمان پرارزش اما کم فروغ


کمتر کسی است که صنایع دستی مشهور کرمان همچون قالی، فرش، گلیم و پته را نشناسد؛ سرانگشتان صنعتگران صنایع دستی این استان همواره تولیدات مرغوب و چشم نوازی را خلق می کنند که آوازه آنها مرزهای استان و کشور را هم در نوردیده است ولی فعالان و هنرمندان این حوزه خواسته ها و مطالبات زیادی برای رونق دادن به کارشان دارند.
عقیل سیستانی هنرمند، پژوهشگر و فعال حوزه صنایع دستی کرمان می گوید: استان کرمان یکی از مهم ترین مراکز تولید، فروش و تجمع هنرمندان رشته های مختلف صنایع دستی و هنرهای سنتی در کشور است؛ هنرهای سنتی و صنایع دستی، میراثی گرانقدر، جلوه شکوهِ شاهکارهای فاخر و ماندگاری از گذشتگان و نشانه ای از شکوهمندی، عظمت و خلاقیت هنرآفرینان این مرز و بوم هستند.
وی اضافه کرد: استان کرمان یکی از مهم ترین کانون های تولید فرآورده های صنایع دستی و هنرهای سنتی در کشور است که سابقه فعالیت در بیشتر از ۱۰۱ رشته و زیرمجموعه رشته صنایع دستی دارد و برپایه آمار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در این استان در حوزه صنایع دستی بدون احتساب فرش دستباف، مشغول به فعالیت هستند.
این فعال عرصه صنایع دستی تصریح کرد: امروزه چه از رویکرد بازار، اقتصاد و تجارت به این طیف فرآورده های تاریخی و کاربردی بعنوان یک محصول صادراتی غیرنفتی کشور نگاه نماییم و چه از منظر هویّت، تمدن و فرهنگ، بعنوان تجلی گاهِ سنت های گذشته به آن بنگریم، ناگزیر باید جایگاهی خاص را برای هنرهای بی نظیر سنتی این منطقه قائل شویم.
چالش های پیش روی صنایع دستی کرمان
محقق حوزه صنایع دستی کرمان افزود: ولی متاسفانه امروزه هنرمندان این حوزه با چالش های مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که بدون شک ماحصل نبود بسترسازی، ظرفیت سازی، تسهیلگری، حمایت و سیاست گذاری درست و اصولیِ متولیان دولتی این حوزه در استان کرمان است.
وی تصریح کرد:، از همین روست که حفظ، ثبت، مستندنگاری، نشر، نمایش، ترویج و پشتیبانی از تولید، تجارت و صادرات صنایع دستی و هنرهای سنتی این منطقه بسیار پرارزش و حائز اهمیت می باشد که میتوان با اتخاذ سیاست های مناسب، گامهای مهمی برای حفاظت و توسعه این هنرها برداشت.
سیستانی ضمن اشاره به چالش ها و معضلات صنایع دستی کرمان بیان نمود: با وجود این که توسعه صنایع دستی می تواند بیشترین اشتغال مولد و پایدار را با کمترین سرمایه گذاری ایجاد نماید اما شناخت دقیقی از وضعیت و چالش های آن در استان و کشور وجود ندارد و بدرستی نمی توان سهم آنرا در اقتصاد کشور تعیین کرد.
وی اضافه کرد: نبود موزه بعنوان بستری مناسب برای فرهنگ سازی و آگاهی بخشی جلوه های بصری و ارزش های هنرهای سنتی و صنایع دستی، فقدان مراکز آموزشی فنی و تخصصی صنایع دستی در تمامی سطوح، نداشتن استاندارد در مراحل مختلف ساخت، بسته بندی و فروش دست ساخته های صنایع دستی و ضعف نظارت ها بر استانداردهای لازم در بخش تأمین مواد اولیه، تولید و تجارت محصولات صنایع دستی در استان کرمان از موانع پیش روی این صنعت شمرده می شود.
هنرمند صنایع دستی کرمان فقدان حمایت های مالی و مشوق های معنوی کافی از هنرمندان و تولید کنندگان صنایع دستی کرمان و برخوردار نبودن خیلی از هنرمندان و فعالان حوزه صنایع دستی استان کرمان از مزایای رفاهی نظیر بیمه و بازنشستگی، ضعف تبلیغات و بازاریابی، مشکلات ناشی از تحریم، نوسانات ارزی و فقدان تنوع، ناهماهنگی و نداشتت شناخت مصرف کننده در طراحی و ساخت محصولات صنایع دستی و متناسب با سلیقه بازار و ذائقه انسان امروزی ره از دیگر چالش های پیش روی صنایع دستی کرمان دانست.
وی گفت: ساماندهی، حمایت، هدایت، نظارت و توانمندسازی تولید کنندگان بومی صنایع دستی و نیروهای متخصص، پشتیبانی از هنرمندان و فعالان خلاق و نو آور، راه اندازی موزه صنایع دستی و سایر موزه های تخصصی به همراه آموزش برای افزایش توان رقابت، تولید و تجارت، همینطور استفاده از نیروهای متخصص و صاحب نظر در حوزه های آموزش، برنامه ریزی و سیاستگذاری بخش دولتی و خصوصی صنایع دستی استان کرمان برای رونق صنایع دستی پیشنهاد می شود.
سیستانی افزود: حمایت دولت یا صنایع بزرگ استان از کارگاه های صنایع دستی، تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای معرفی توسعه و ترویج صنایع دستی به منظور دستیابی به بهبودی شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هنرمندان و فعالان و تجار حوزه فرش و صنایع دستی استان کرمان، برگزاری نمایشگاه رویدادهای تخصصی و حرفه ای برای معرفی و فروش محصولات صنایع دستی، هنرمندان و صادرکنندگان استان لازم است.
وی اظهار داشت: ثبت، مستندنگاری، عرضه گزارش مکتوب و مصور از رشته های فعال، درحال منسوخ شدن، منسوخ شده و هم احیاشده استان کرمان به همراه تصاویر آثار موردنظر، پیشکسوتان و پشتیبانی از صادرکنندگان محصولات صنایع دستی بومی استان کرمان هم نقش بسزایی در معرفی و تقویت صنایع دستی کرمان دارد.
سیستانی درباره مطالبات فعالان صنایع دستی کرمان از رئیس جمهور در مسافرت استانی اضافه کرد: تابحال تغییر محسوس و اقدامی موثری از دولت در حوزه صنایع دستی و فرش دستبافت استان کرمان صورت نپذیرفته و امید است به زودی شاهد تغییرات قابل ملاحظه ای در این عرصه مهم باشیم.
وی تصریح کرد: مهم ترین درخواست هنرمندان صنایع دستی استان کرمان از رئیس جمهور در مسافرت به کرمان فراهم آوردن بهبودی شرایط اقتصادی، رفاهی و اجتماعی برای فعالان و هنرمندان این حوزه است که بتواند آرامش، رضایت، رفاه، درآمد، اشتغال و بهبودی فضای کسب و کار را در حوزه فرش و سایر صنایع دستی این استان به همراه داشته باشد.
باغ-موزه فرش و موزه صنایع دستی راه اندازی شود
این فعال حوزه صنایع دستی کرمان بیان نمود: راه اندازی باغ- موزه فرش کرمان که سال ها مورد بی مهری و وعده انجام نشده مسؤلان قرار گرفته است و هم افتتاح موزه های صنایع دستی در بافت تاریخی استان کرمان در این سفر از درخواست های فعالان صنایع دستی کرمان بشمار می رود.
وی افزود: تبدیل کاوانسرای های بلااستفاده در بازار کرمان مانند کاروانسرای کوزه گران، هندوها، آب انبار گنجعلی خان، بازار قلعه محمود و غیره به بازارچه های تولید و فروش محصولات صنایع دستی استان کرمان هم از دیگر مطالبات اصلی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی استان شمرده می شود.
پیشنهاد ۳۶۰ میلیارد تومان طرح براس سفر استانی دولت


این درحالی است که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ضمن اشاره به مصوبات سفر آتی رئیس جمهور به استان کرمان می گوید: یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پروژه برای این سفر پیشنهاد کردیم که بعد از کارشناسی ۳۶۰ میلیارد تومان در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مصوب شده است.
فریدون فعالی اضافه کرد: افزایش قابلیت های سایت های ثبت جهانی استان، کمک به زیرساخت های گردشگری، پیشنهاد طرح برای اجرا در مناطق مختلف مثل روستاها و سایت های گردشگری، تکمیل موزه جیرفت و ساماندهی موزه های استان همچون مصوبات پیشنهادی سفر آیت الله رییسی به کرمان است.
وی تصریح کرد: تلاش داریم بخش از اعتبارات مصوب شده سفر به بازارهای تاریخی استان و سایت های تاریخی مانند تپه یحیی اختصاص پیدا کند تا توازن توزیع اعتبارات برای تمامی نقاط استان حفظ شود،
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: ایجاد بازارچه های صنایع دستی بخصوص در شهرهای ملی صنایع دستی هم در دستور کار مصوبات سفر قرار داده شده است.
وی اظهارداشت: با عنایت به شرایط و ظرفیت های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، یگان امداد و محافظت از میراث فرهنگی باید تقویت شود که این مسئله با عنایت به گستردگی و پهناوری استان حتما احتیاج به برنامه ریزی و بودجه دارد.
فعالی خاطرنشان نشان کرد: باید در بحث به کار گیری منابع انسانی در حوزه میراث فرهنگی هم تجدید نظر نماییم و نیروهای متخصص و کارشناس در این عرصه جذب شوند.
وی ضمن اشاره به ضرورت ایجاد دفتر فنی حوزه میراث فرهنگی برای اجرای پروژه ها اظهارداشت: اختصاص اعتبار برای تکمیل موزه جیرفت بعنوان بزرگترین موزه منطقه جنوب شرق، ایجاد بازارچه های صنایع دستی در سطح استان، توانمندسازی محیطی جاذبه های گردشگری با اولویت های آثار جهانی بخصوص ساماندهی فضای پیرامونی باغ شاهزاده ماهان و ساماندهی بازارهای تاریخی در سطح استان مهم ترین اولویت های بودجه ای کرمان هستند.



منبع:

1401/05/18
23:17:40
5.0 / 5
827
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , استاندارد , باستانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر