تاریخ ری فدای یك پارك؟

تاریخ ری فدای یك پارك؟

لذت سفر: باستان شناسان شواهدی فرهنگی، تاریخی و سازه ای معماری احیانا متعلق به دوران سلجوقی در شهر ری به دست آورده اند، آن هم درست در چند متری برج طغرل و جایی که دست کم حدود 12 ماه است فعالان میراثی نسبت به عملکرد مدیریت شهری درباره آن معترض اند.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، یک سال از اولین هشدارها و اعتراض ها نسبت به برنامه هایی که برای زمینِ خالی قرارگرفته در عرصه غربی برج طغرل و حریم قبرستان ابن بابویه مطرح می شد می گذرد، از زمانی که حصارِ دور زمینِ آن نتوانست لایه های تاریخی بیرون آمده از کناره های دیوار را پنهان کند، اما هر بار متولیان شهری و میراثی به بهانه ای از آن گذشتند.
هر چند این زمین تا سال ها پارکینگ مشایعت کنندگانِ قبرستان ابن بابویه بود، اما دست کم این کاربری کمترین تخریب و لطمه ها را به بنا و محوطه تاریخی وارد کرده بود، تا زمانی که به فکر ایجاد یک کاربری برای این زمین افتادند.
در نهایت هر چند وقت یک دفعه طرحِ جدیدی روی سر این زمینِ خاکی و خالی آوار کردند تا شاید با گرفتنِ یک کاربری از خالی بودنش راحت شوند؛ سرانجام نیز طرحِ سازمان نوسازی شهرداری تهران برای اجرایِ طرح بوستان صدوق در این نقطه تصویب گردید و شروع فعالیت کارگاه از آن همان زمان با اعتراضاتی مواجه گردید. اعتراضاتی که اولین نقطه اش به استعلام نکردن از میراث فرهنگی رسید و حضورِ ماشین های سنگین و بولدوزرهایی که در همه بخش های زمین جولان می دادند و از طرف دیگر تا چند متری زمین را گود کردند و همه حرف شان ایجاد زمین بازی برای کودکان بود. چآن هم در شرایطی که طبق ضوابط میراث فرهنگی، گودبرداری در محوطه های باستانی ممنوع می باشد، محوطه ای که میراث فرهنگی می توانست حتی این حدس را بزند که به سبب موقعیت جغرافیایی اش این خصیصه را حتما به دنبال دارد، اما پس از باخبر شدن از پروژه اجازه داد تا کارگاه در چند متری برج طغرل و قدیمی ترین قبرستان شهر ری و دومین قبرستان تهران فعال باشد! و در نهایت پس از این همه مدت و بی توجهی به ضوابطی که باید اجرا می شدند، در زمان خاکبرداری های نهایی، آثار و شواهد فرهنگی و تاریخی به دست آمده اند که میراث فرهنگی را مجبور به ورود کرده و حالا نیز سازه ای معماری که باستان شناسان قدمت آنرا حدودا سلجوقی تخمین می زنند، به دست آمده است.
سازه معماری به دست آمده در عرصه برج طغرل


منبع:

1400/03/24
09:19:54
5.0 / 5
1026
تگهای خبر: باستانی , برنامه , تاریخی , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر