فرش قرمز زیرپای سرمایه گذاران صنعت توریسم در كهگیلویه و بویراحمد

فرش قرمز زیرپای سرمایه گذاران صنعت توریسم در كهگیلویه و بویراحمد

به گزارش لذت سفر مسؤلان حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد قصد دارند با بکارگیری تمام ظرفیت ها و توان خود زمینه فعالیت بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی را در بخش گردشگری استان فراهم نمایند.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایرنا، این روزها که نگرانی از انتشار ویروس کرونا سبب تعطیلی صنعت توریسم و بیکاری فعالان این عرصه شده است فرصتی دست داده تا سرمایه گذاران و مسؤلان با استفاده از راهکارهای تجربه نشده زمینه جذب بیشتر سرمایه گذاران را در استان فراهم سازند.
آنان معتقدند که مزایای رونق گردشگری به سرمایه گذاران و شاغلان این حوزه محدود نمی گردد بلکه طیف گسترده ای از مردم از تولیدکنندگان صنایع دستی، محصولات کشاورزی گرفته تا بازاریان از قبل آن می توانند سودهای خوبی به جیب بزنند.
به همین علل مسؤلان قصد دارند تا دوران کرونا را سرآغاز تحول در حوزه گردشگری این استان قرار دهند صنعت نوپایی که کمتر از نیم قرن از عمر آن در کهگیلویه وبویراحمد می گذرد و با وجود زیرساخت های بوجود آمده همچنان نیازمند توسعه است.
وجود رودخانه های خروشان، آبشارهای سحرانگیز، دریاچه ها، تالاب های بکر، سدها، چین خوردگی ها و کوه های سر به فلک کشیده دنا و خامی در کنار جنگل های بلوط و از همه مهمتر هوای پاک گوشه ای از ظرفیت هایی است که می تواند منجر به رغبت کارآفرینان به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد شود.
اگرچه طبیعت بکر کهگیلویه و بویراحمد به بلوط های هزارساله اش می نازد، اما گونه های علفی و بوته ای متنوع دیگری مثل ارژن، گون و سرو کوهی در ان وجود دارد ضمن اینکه کبک دری، خرس قهوه ای، پلنگ، خوک وحشی، سنجاب جنگلی، راسو، گربه پالاس، سیاه گوش، گوزن زرد ایرانی و بز همچون گونه های جانوری این منطقه هستند که هرزچندگاهی شکار دوربین ها و سوژه فضای مجازی می شود.
وجود ۵۱ قله بالای چهار هزار متر در ذخیره گاه زیست کره دنا که طولانی ترین خط الرأس بالای چهار هزار متر در کشور است، فرصت بی نظیر توسعه طبیعت گردی است که در صورت جذب سرمایه گذاران می تواند بهشتی بی نظیر و رویایی بخصوص برای علاقه مندان به کوهنوردی باشد.
همه در خدمت سرمایه گذاران
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: برای پشتیبانی از سرمایه گذاران حوزه گردشگری استان محدودیت اعتباری وجود ندارد و برپایه طرح توجیهی به متقاضیان تسهیلات بانکی ارزانقیمت پرداخت می شود.
مجید صفایی افزود: سرمایه گذاران حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در هر نقطه ای از این استان می توانند بدون نگرانی از سقف تسهیلات اعطایی با استفاده از نقطه نظرات کارشناسی طرح های مورد نظر خویش را اجرایی کنند.
ظرفیت های مغفول سرمایه گذاری
وی بیان نمود: ایجاد زیرساخت های گردشگری در کنار منابع آبی و کمپ های عشایری از ظرفیت های مغفول حوزه گردشگری استان است که آن طور که باید در آن سرمایه گذاری نشده است.
مجید صفایی اضافه کرد: تابحال تنها یک مجوز ایجاد زیرساخت های گردشگری در بخش کمپ های عشایری کهگیلویه و بویراحمد صادر شده در حالیکه ظرفیت های بی بدیلی برای سرمایه گذاری در این عرصه وجود دارد.
وی ایجاد زیرساخت های گردشگری در کنار منابع آبی استان را ظرفیت مغفول دیگر سرمایه گذاری در حوزه گردشگری می داند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: راه اندازی دهکده گردشگری در منطقه سدچم شیر گچساران از مهمترین برنامه های میراث فرهنگی برای توسعه زیرساخت های گردشگری آبی است.
وی صفایی افزود: طرح مطالعاتی اجرای این طرح در چند روز آینده شروع می شود. وی اظهار داشت: ۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی طرح بزرگ دهکده گردشگری در منطقه سد چم شیر گچساران پیشبینی شده است.
صفایی عنوان کرد: در این طرح زیرساخت هایی مانند بازی های آبی، امکانات اقامتی و ورزش هایی مانند پیاده روی پیشبینی شده است.
وی بیان نمود: تابحال ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای انجام مطالعات و امکان سنجی طرح دهکده گردشگری در منطقه سد چمشیر این شهرستان اختصاص یافته است.
مخزن این سد ۲.۳ میلیارد مکعب ظرفیت دارد و دریاچه ای به طول ۴۸ کیلومتر و وسعت ۵۱ کیلومتر مربع در پس این سد ایجاد می شود.
سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است.
میراث فرهنگی در کنار سرمایه گذاران
وی اظهار داشت: برای رونق گردشگری بعد از ویروس کرونا برپایه برنامه ریزی های انجام شده فصل جدیدی از معرفی جاذبه های استان در فضای مجازی شروع شده که این خود می تواند به افزایش درآمد بخش خصوصی منجر شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: صفحه اینستاگرام به آدرسww.instagram.com/kb_cthh جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی استان را معرفی می کند.
تکمیل ۴۱ طرح در حال اجرا
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: ۴۱طرح حوزه گردشگری در استان با بیشتر از سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و ۵۶۸ فرصت شغلی مستقیم تا آخر سال آینده بهره برداری می شود.
وی بیان نمود: اردوگاه تفریحی رفاهی بی بی حکیمه(س)، تله کابین و پارک آبی یاسوج، مجتمع های گردشگری موگرمون، آبشار کمر دوغ و چشمه بلقیس همچون این طرح هاست.
صفایی تصریح کرد: واگذاری اردوگاه گردشگری در شهرستان های مختلف کهگیلویه و بویراحمد به بخش خصوصی از دیگر راهبردهای میراث فرهنگی برای توسعه و نگهداری از زیرساخت های حوزه گردشگری می باشد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: ۸۰ واحد گردشگری استان شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، رستوران های سنتی، اردوگاه های تفریحی و مجتمع های اقامتی در این استان وجود دارد.
گردشگری و راه های نرفته
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: جهت استفاده از خلاقیت ها استارت آپ های گردشگری و کسب وکارهای نوپا و خلاقانه این حوزه در استان حمایت می شود.
مجید صفایی عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد با توجه داشتن ظرفیت هایی همچون ۲۸۳ جاذبه شاخص طبیعی، ۷۷۰ اثر ثبت شده در لیست آثار ملی، ۱۶هزار هنرمند صنایع دستی شناسنامه دار و وجود بقاع متبرکه نظیر امامزاده بی بی حکیمه (س)، نیازمند مسیرهای سرمایه گذاری جدید گردشگری می باشد که استارت آپ ها یکی از این راهبردهاست.
وی از آمادگی میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد برای پشتیبانی از ایده پردازان خلاق در حوزه های استارتاپ های گردشگری و صنایع دستی استان اطلاع داد و اضافه کرد: برگزاری رویدادهای استارت آپی مجازی از اولویت های این اداره کل برای شناسایی ظرفیت های جدید است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه می توان با فعالیتهای استارت آپی و کسب و کارهای خلاقانه در حوزه گردشگری ثروت آفرینی کرد، اضافه کرد: باید از فضای مجازی هم با هدف رونق بخشیدن به استارت آپ ها بهره گرفت.
صفایی اظهار داشت: اولین رویداد مجازی استارت آپی گردشگری استان به صورت مشترک با پارک علم و فناوری، دانشگاه جامع علمی کاربردی و مرکز علمی کاربردی یاسوج یک برگزار گردید.
وی با اشاره به اینکه بعد از اعلام فراخوان این رویداد، حدود ۷۰ ایده فناورانه در سایت این رویداد به ثبت رسید، اضافه کرد: با نظر داوران از این تعداد ۱۰ ایده بعنوان استارت آپ برتر در حوزه گردشگری و صنایع دستی انتخاب گردید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: دومین رویداد مجازی استارت آپی حوزه گردشگری استان با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی و مرکز علمی کاربردی دهدشت با تاکید بر استفاده از ظرفیت های بافت تاریخی بلاد شاپور دهدشت برگزار می شود.
صفایی با یادآوری وجود ۱۴ روستای نمونه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد افزود: برای بهره گیری بهتر از ظرفیت های طبیعی این مناطق راه اندازی اقامتگاه های بومگردی در روستاها با مشارکت بخش خصوصی از دیگر راهبردهای میراث فرهنگی استان است.
وی اظهار داشت: سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند با دریافت تسهیلات ارزانقیمت بانکی اقامتگاه های بومگردی در روستاهای مستعد راه اندازی کنند.
صفایی تصریح کرد: با ایجاد این واحدهای گردشگری افزون بر ایجاد فرصت های شغلی جدید، زمینه فروش تولیدات روستائیان بعنوان سوغاتی یا برای مصرف گردشگران فراهم می شود.
صفایی اظهار داشت: هم اینک تنها ۶ اقامتگاه بومگردی فعال در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که با عنایت به ظرفیت های موجود استان امکان افزایش تعداد این زیرساخت نوین گردشگری وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با بیشتر از ۱۵هزار کیلومتر مترمربع بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خورستان واقع شده است.
این استان سالیانه میزبان افزون بر سه میلیون نفر توریست است.
استان ۷۲۰هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.


1399/10/18
23:58:14
0.0 / 5
1045
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر