مرمت ۳۱ بنای تاریخی ابركوه با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال

مرمت ۳۱ بنای تاریخی ابركوه با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال

به گزارش لذت سفر یزد رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابركوه اظهار داشت: طی شش ماهه ابتدای سال جاری تعداد ۳۱ بنا و اثر تاریخی با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد ریال، مورد مرمت و اقدامات حفاظتی قرار گرفته كه بعضاً هم اضطراری بوده است.



«حمید مشتاقیان» در گفتگو با خبرنگار ایسنا همچون این طرح های مرمتی که همچنان در دست اقدام است را مرمت استحفاظی «یخچال خشتی روستای هک» در بخش بهمن خواند که در سال ۱۳۸۱ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

وی اظهار داشت: تین عملیات مرمتی به صورت امانی توسط نیروهای امانی اداره میراث فرهنگی با اقداماتی همچون برچینی کاه گل های فرسوده، استقامت بخشی و کاه گل دیواره در حال انجام می باشد.

مشتاقیان از مرمت خانه تاریخی «حاج سید حیدر عظیمی» ابرکوه هم به صورت اضطراری اطلاع داد و اضافه کرد: این خانه کهن در شمال غرب بافت تاریخی ابرکوه و در محله بازار واقع شده است که مرمت آن به صورت مشارکتی توسط نیروهای امانی اداره میراث و با همراهی مالک انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: آواربرداری، برچینی و رفع خطر، اجرای دیوارچینی خشتی همچون آیتم های اجرایی مرمت اضطراری این خانه تاریخی است که با شماره ۱۸۶۶۹ در اسفندماه سال ۱۳۸۵ به ثبت ملی رسیده است.

این مسئول همینطور به مرمت استحفاظی «باغ اسد خان شهر مهردشت» اشاره نمود و اظهار داشت: مرمت این باغ که شامل برچینی کاه گل های فرسوده، استقامت بخشی و کاه گل بام است، توسط نیروهای امانی انجام می شود.



مشتاقیان «بقعه پیرحسین» روستای مدوئیه را از دیگر آثار در حال مرمت برشمرد و افزود: مسجد محله «خواجه» و مسجد «قاضی» هم از دیگر اقدامات مرمتی جهت حفاظت از بناهای نامبرده است که توسط نیروهای امانی میراث فرهنگی در حال انجام می باشد.

وی یکی از مهم ترین اقدامات مرمتی و حفاظتی را در ارتباط با محور گردشگری «درب قلعه» و حصار شمالی شهر دانست و تصریح کرد: این محله کهن و تاریخی در شمال و شمال غرب بافت ثبتی و تاریخی ابرکوه واقع شده که متعلق به دوران اسلامی است.

رئیس میراث فرهنگی ابرکوه اظهار داشت: ازاره چینی پای دیوار با آجر به صورت خفته و همراه با بندکشی با ملات سیمان سفید و پودر سنگ، اجرای شرفی بر لبه بام با آجر همراه با ملات کشی، اجرای کاه گل ته کش و روکش روی دیوار همچون آیتم های ساماندهی این محور است.



مشتاقیان افزود: بافت تاریخی و ثبتی ابرکوه روی رشته سنگ های گوناگونی واقع شده است که کشیدگی شرقی و غربی داشته و به موازات هم قرار دارند. این بافت به علت متراکم بودن، دارای محله های متفاوتی است که حصار شمالی در حاشیه بافت تاریخی و درخلال محلات درب قلعه و نبادان قرار دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: ساماندهی حصار شمالی و تاریخی ابرکوه در تیرماه ۹۹ به صورت پیمانی با اقداماتی همچون آواربرداری، تسطیح سازی، هدایت و دفع آب های سطحی و فاضلاب، لوله کشی فاضلاب خانه های اطراف به چاه های جذبی و کاه گل کشی روی دیوارها و جرزها انجام شد.

رئیس میراث فرهنگی ابرکوه همینطور به مرمت استحفاظی یخچال خشتی فتح آباد اشاره نمود و اظهار داشت: این یخچال کهن که در جنوب شرقی ابرکوه واقع شده و در سال ۸۱ به ثبت ملی رسیده است، به صورت امانی توسط نیروهای میراث فرهنگی مورد مرمت قرار گرفت.

















منبع:

1399/08/21
14:21:57
5.0 / 5
1490
تگهای خبر: تاریخی , ثبت , روستا , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر