پیشنهادی به بهای شكستن كمر خمیده گردشگری و هتلداری كرونازده

پیشنهادی به بهای شكستن كمر خمیده گردشگری و هتلداری كرونازده

لذت سفر: یزد در حالی خانه های مسافر به صورت قارچ گونه در یزد جولان می دهند كه اخیرا مركز پژوهش های مجلس پیشنهادی را با رویكرد ساماندهی ارائه كرده كه با انتقاد مردم و مسئولان همراه بوده و بنظر می رسد با تحقق این پیشنهاد كمر خمیده صنعت گردشگری و هتلداری زیر بار كرونا به یك باره خواهد شكست.


اخیرا پیشنهادی از جانب مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برای ساماندهی خانه های مسافر در کشور عرضه شده که این پیشنهاد با انتقاد و گلایه فعالان گردشگری یزد به خصوص هتلداران همراه بوده است.
بنا به پیشنهاد مطرح شده؛ وزارت گردشگری باید دستورالعملی را برای صدور مجوز فعالیت شرکت های خدمات اقامتی تدوین کند که متفاوت از مجوز بند "ب" باشد، همینطور وزارت گردشگری از ورود به هرگونه ایجاد فرایندهای دست و پاگیر برای فعالیتهای خانه مسافر منع شده و صرفا به سیاست گذاری و ابلاغ اصول کلی، شرایط میزبانی و نظارت بر شرکت های اقامتی باید اقدام نماید. از طرفی بنا به این پیشنهاد، شرکت های خدمات اقامتی باید تمام اطلاعات مربوط به مسافر و خانه مسافر را در اختیار اداره اماکن قرار دهند و خانه های ثبت شده در شرکت های خدمات اقامتی هم برای پنج سال از پرداخت عوارض شهری و مالیات از کسب و کارهای نوپا معاف می گردند.
«سیدامیرناصر طباطبایی» رئیس جامعه هلتداران یزد و خزانه دار جامعه هتلداران کشور در گفتگو با خبرنگار ایسنا ضمن انتقاد به پیشنهاد جدید مرکز پژوهش های مجلس در ارتباط با فعالیت خانه های مسافر، اظهار می کند: طرح خانه های مسافر فقط ضربه به بدنه گردشگری و هتلداری است که به دنبال انتشار کرونا و بحران های اخیر به شدت ضربه خورده است و اساسا طرح مذکور هم مزید این مشکلات خواهد شد.
وی اضافه می کند: متاسفانه نه تنها از گردشگری و هلتداری حمایتی صورت نمی گیرد بلکه نداشتن دانش فنی و تخصصی در این بخش بیشتر منجر به ضربه زدن به صنعت توریسم شده است.
هتل های خلوت و خانه های مسافر شلوغ
این مسئول از پیشنهاد طرح عرضه شده در مورد توسعه فعالیت خانه های مسافر و استیجاری به دلیل تأثیر خانه های مسافر در انتشار کرونا گلایه می‎کند و می گوید: خانه های مسافر نه تنها در رعایت پروتکل های بهداشتی به وضوح کوتاهی می کنند بلکه در دوران تعطیلی هتل ها و اقامتگاه های مجاز بدون هیچ نگرانی فعالیت داشتند.
طباطبایی با بیان این که هتل ها به علت عرضه مشخصات کامل مورد نظارت هستند، می گوید: متاسفانه نظارت بر خانه های مسافر به دلیل فعالیت غیرقانونی ممکن نیست و این پیشنهاد زمینه سواستفاده را فراهم نموده و ضربه بزرگی به هتلداری کشور وارد می شود به صورتی که هتل ساز و سرمایه گذار تمایل و علاقه خود به سرمایه گذاری در این بخش را از دست می دهند.

پیشنهاد طرح خانه های مسافر زمینه ی سواستفاده را فراهم نموده و ضربه بزرگی به هتلداری کشور وارد می شود
وی با بیان این که آمار ورودی خانه های مسافر هم ثبت نمی گردد، می گوید: در حالیکه هتل ها خالی هستند، خانه های مسافر پر از مهمانانی هستند که نه آماری از آنها ثبت می شود و نه نسبت به رعایت انتشار کرونا تعهدی دارند و در عین حال در اشاعه کرونا هم نقش جدی دارند.
رییس جامعه هتلداران یزد از افزایش توریسم درمانی و فعالیت خانه های مسافر انتقاد می کند و می گوید: این پیشنهاد مرکز پژوهش های مجلس ضربه سنگینی را به صنعت هتلداری وارد کرده و این صنعت را تخریب می کند.
وی با بیان این که کسب و کار نوین کسب و کار توسعه بخش است، یادآور می شود: نه این کسب و کارها نوین هستند و نه توسعه بخش و جز از زیان به صنعت توریسم هیچ مزایایی به دنبال نخواهند داشت.
تکدی گری و ناامنی دستاوردهای خانه های مسافر
اما یزدی ها هم دل خوشی از فعالیت خانه های مسافر ندارند، این مساله را از گفتگو با چند نفر از ساکنان محلاتی با تجمع مراکز درمانی و خانه های مسافر دریافتیم، مردمانی که از مدیریت نشدن زباله ها و حضور و رفت و آمد شهروندان بیگانه و مهاجران غیربومی گلایه مند هستند. محلاتی که روز به روز خالی تر از سکنه شده و به بازاری داغ برای صاحبان خانه های مسافر و استیجاری تبدیل گشته است، محلاتی که بعضاً هویت خویش را از دست داده اند.
یکی از شهروندان ساکن در بلوار طالقانی به خبرنگار ایسنا می گوید: هر چهار طرف خانه ی من یک نفر خریده و همگی را به مسافران به خصوص مراجعان جنوبی و شرق کشور اجاره می دهد و هر روز هم به تعداد خانه هایش افزوده می شود.
یکی از دیگر شهروندان هم از تکدی گری و افزایش آمار سرقت در این محلات گلایه و عنوان می کند: روزگاری کوچه قدیمی حنا محله اعیان نشینان و افراد اسم و رسم دار بوده اما حالا تبدیل به محله ای با ساکنان غیربومی و مملو از خانه های مسافر شده است.
وی ادامه می دهد: همسایه ها هم یاد گرفته اند که یکی از اتاق هایشان را اجاره دهند تا درآمدی در این وانفسای اقتصادی کسب کنند، حتی بعضی از پزشکان هم خانه های حوالی مطب شان را خریداری نموده اند و خودشان به بیماران اجاره می دهند.
این طور که به نظر می آید خانه های مسافر در یزد نه تنها مزایایی برای این شهر گردشگرپذیر نداشته بلکه علاوه بر جامعه گردشگری، گلایه عمومی را هم به دنبال داشته است. البته بعضی از مسؤلان شهر هم از فعالیت این مراکز گله مند هستند به صورتی که یکی از مسؤلان شهرداری یزد به تأثیر این واحدها در افزایش زباله های شکری و مشکل تکدی کری اشاره کرده بود و به نظر می آید که پیشنهاد عرضه شده تنها بر بار مشکلات شهرهای گردشگرپذیر و مهاجرپذیری مانند یزد خواهد افزود.
اصلاح خوب است اما نه در این شرایط
«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد هم در ارتباط با پیشنهاد عرضه شده اعتقاد دارد که این پیشنهاد در مورد مدیریت خانه های استیجاری و مسافر نباید سبب حذف دیگر مصادیق اقامت شود.
وی در اینباره به خبرنگار ایسنا می گوید: به نظر من پیشنهاد اصلاح در قانون پیشنهاد خوبی است اما در این شرایط که مجموعه های اقامتی همچون هتل ها، بومگردی ها و مهمانپذیر ها در حال ورشکستگی هستند به شدت باید مراقب بود تا به آنها صدمه ای وارد نشود.
وی با بیان این که سرمایه گذاری در بخش هتلداری تحت تأثیر عملکرد خانه های مسافر و استیجاری قرار خواهند گرفت، می گوید: متاسفانه در شرایطی هستیم که سفارش ما به سرمایه گذاری در هتل های جدید هم دست به عصا راه رفتن است و برنامه ریزی در این بخش نباید بگونه ای باشد که به واحدهای اقامتی مجاز به خصوص هتلها صدمه ای وارد شود.
فاطمی از توقف قطعی سرمایه گذاری در هتل ها و مجموعه های اقامتی به دنبال فعالیت جدی خانه های مسافر خبر می دهد و می گوید: این واحدهای غیرمجاز درحالی فعالیت آسوده ای دارند که نسبت به پرداخت مالیات و حق بیمه و حقوق کارگر هیچ تعهدی ندارند اما واحدهای اقامتی مجازو هتل ها متعهدانه حتی در شرایط کرونا و این بحران هم ناگزیر هستند.
وی از پررنگ تر شدن فعالیت مافیایی این خانه های استیجاری خبر می دهد و تاکید می کند: بعضی از بنگاه ها، رانندگان تاکسی و حتی فعالان بخش بهداشت و درمان در زمینه فعالیت مافیای در بخش واحدهای اقامتی غیرمجاز و خانه های استیجاری مشغول هستند و باید روند فعالیت این گروه منطقی تر شود.
برخی بنگاه ها، رانندگان تاکسی و حتی فعالان بخش بهداشت و درمان در زمینه فعالیت مافیای در بخش واحدهای اقامتی غیرمجاز و خانه های استیجاری مشغول هستند.فاطمی از صدمه این مافیای شکل گرفته به صنعت توریسم یاد می کند و می گوید: نه تنها گردشگری بلکه جامعه محلی هم تحت تأثیر صدمه فعالیت این خانه ها قرار گرفته که همواره شاهد گلایه مردم به خصوص محلاتی که مورد تجمع این خانه ها قراردارند، هستیم.
وی در ارتباط با تاریخچه فعالیت واحدهایی با عنوان خانه های مسافر هم اظهار می کند: «خانه مسافر» عنوانی است که وزارت میراث فرهنگی بر خانه هایی که به صورت اجاره به گردشگران داده می شود و مجوزهای لازم را در اینباره دریافت کرده اند، داده شد که البته مورد نظارت و بازرسی هم قرار می گیرند.
وی ادامه می دهد: متاسفانه انچه امروزه بعنوان خانه های استیجاری تلقی می شود، خانه مسافر با تعریف فوق نیست در حالیکه هدف وزارت میراث فرهنگی با این تعریف ساماندهی این واحدها بود.
فاطمی با بیان این که طرح خانه های مسافر با هدف ساماندهی فعالیت این واحدهای زیاد از جانب سازمان وقت میراث فرهنگی عرضه شد، می گوید: با این طرح مقرر شد تا خانه های مسافر در چارچوب مجموعه ای دارای وب سایت معرفی و با نظارت بر عملکرد آنها فعالیت کنند که در این طرح ابتدا این خانه ها به شرکتی خصوصی و سپس شرکت مادر تخصصی واگذار شد که پیشنهاد فعلی مرکز پژهش های مجلس این مسئولیت را از شرکت مادر تخصصی به تشکل های صنفی استانی وجامعه هتلداران واگذار می کند.
وی به بد سابقه بودن خانه های غیرمجاز در یزد اشاره میکند و می گوید: در استان یزد هم قبلا فعالیتهایی با هدف ساماندهی و عرضه مجوز به این واحدها انجام شد اما بسیاری از این واحدها با وجود قطع تلفن و برخورد و شناسایی و همینطور برخورد با وب سایت های غیرمجاز حتی برای دریافت مجوز هم رجوع نکردند.
نیازی به افزایش خانه های مسافر نداریم
مدیر کل میراث فرهنگی یزد با بیان این که یکسری از این واحدها با تنها قطع یک باره تلفن تعداد زیادی شناسایی شد، می گوید: تعداد این واحدها در یزد بسیار زیاد بود که علیرغم این که کرونا منجر به تضرر قابل ملاحظه ای به واحدهای اقامتی به خصوص جامعه هتلداران شده است اما این واحدها همچنان فعالیت دارند و شرکت مادر تخصصی در استان یزد برنامه هایی را برای ساماندهی مجدد این واحدها داشت که با انتشار کرونا مجوزهای قبلی و اقدامات در دست انجام متوقف گردید.
وی خاطرنشان می کند: البته مدیریت این خانه ها روند بدی نیست چون که در نهایت تشکل های صنفی که منافع آنها به واسطه فعالیت این واحدها به خطر افتاده مدیریت را به دست خواهد گرفت اما به اعتقاد جامعه هتلدارن، یزد به واسطه تعداد قابل توجهی از هتل ها و واحدهای مجاز اقامتی و مهمانپذیرها نیازی به افزابش فعالیت خانه های مسافر ندارد.
آنطور که به نظر می آید وزارت میراث فرهنگی باید مشکلات استان هایی مانند یزد که سفردرمانی و زیرساخت های گردشگری سلامت در آنها مهیاست را مشخصا در نظر گرفته و تدابیر لازم را برای پیشگیری از هر نوع اقدامی که منجر به ضرر و زیان بیش از اندازه به ذی نفعان صنعت توریسم و هتلداری می شود، به کار گیرد.




منبع:

1399/04/14
17:13:36
5.0 / 5
2656
تگهای خبر: پزشك , ثبت , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر