معاون اول رییس جمهور:

تصور عبور از شرایط فعلی بدون هزینه نا ممكن است

تصور عبور از شرایط فعلی بدون هزینه نا ممكن است

به گزارش لذت سفر معاون اول رئیس جمهور با تاكید بر اینكه نباید اجازه دهیم بنگاه ها و فعالان اقتصادی گرفتار ورشكستگی شوند، اظهار داشت: دولت با تمام ظرفیت در كنار فعالان اقتصادی بخش های مختلف خواهد بود و آنها را تنها نخواهد گذاشت.


به گزارش لذت سفر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری قبل از ظهر امروز(شنبه) در جلسه ای با مدیران و مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینكه فعالان و بنگاه های اقتصادی زیرمجموعه این وزارتخانه نظیر هتل ها، اقامتگاه ها و بخش تولید صنایع دستی بیشترین لطمه ها را از شیوع ویروس كرونا متحمل شده اند، گفت: باید با اقدامات و برنامه ریزی های مناسب اجازه ندهیم بخش های گردشگری و صنایع دستی و زیرمجموعه های این بخش ها گرفتار لطمه شوند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش های وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباب فعالیت ها و اقدامات بخش های مختلف این وزارتخانه اشاره كرد: بخش های زیرمجموعه این دستگاه اجرایی نقش مهمی در اشتغال زایی، ارزآوری و افزایش تولید در كشور ایفا می كنند و گزارش عملكرد سالهای ۹۷ و ۹۸ این وزارتخانه بیان كننده برنامه ریزی ها و اقدامات مناسب این وزارتخانه است.
وی اضافه كرد: با شیوع كرونا، ستاد ملی مدیریت بیماری كرونا پروتكل ها و دستورالعمل هایی تدوین كرد كه برای همه بخش ها لازم الاجرا است و البته این تصمیمات و پروتكل ها با تبعاتی در بخش های مختلف نیز همراه بوده است كه یكی از اصلی ترین تبعات بر بخش گردشگری تحمیل شده و منجر به كاهش سفرها و در نتیجه ضرر و زیان هتل ها، تورها و آژانس های گردشگری شده است.
جهانگیری در ادامه با تبریك سال جدید به همه دست اندركاران و كاركنان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اظهار داشت: یكی از تصمیمات مهم دولت برای مدیریت بیماری كرونا تعطیلی بخش های اصلی خود بوده است كه در همین راستا از ۱۰ اسفند بخش آموزش كشور كه بیش از ۵۰ درصد بدنه دولت را تشكیل می دهد بطور كامل تعطیل شد و در سایر دستگاه های دولتی نیز حضور كاركنان به صورت یك سوم و شیفتی بود. البته بخش هایی از دولت نظیر بخش بهداشت و درمان و بخش هایی كه مسئول تامین نیازهای ضروری جامعه هستند به صورت سه شیفت و شبانه روزی فعالیت دارند.
معاون اول رئیس جمهور با تاكید بر اهمیت بخش های زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره كرد: بر طبق گزارش های دكتر مونسان، باوجود اینكه سال ۹۸ به جهت اتفاقات و حوادث، جزو سخت ترین سالها بود اما درآمدهای ارزی این وزارتخانه بیش از ۱۱ میلیارد دلار بوده كه عددی بزرگ است و نمی توان از آن چشم پوشی كرد.
وی همین طور با اشاره به تدوین سند استراتژیك توسعه گردشگری، برنامه اقدام ملی گردشگری و دیگر اسناد توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره كرد: تدوین این اسناد و برنامه ها اهمیت فراوانی دارند كه باید بصورت جدی دنبال شوند و در سال ۹۹ در دولت به تصویب برسد.
جهانگیری بر لزوم حمایت همه نهادها و بخش های مختلف همچون نظام بانكی از بنگاه های اقتصادی زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصرار كرد و اضافه كرد: بنگاه ها و فعالان اقتصادی زیرمجموعه این وزارتخانه كانون مهمی برای اشتغال زایی و ارزآوری هستند و باید مورد حمایت قرار گیرند.
معاون اول رئیس جمهور با اعلان اینكه شیوع ویروس كرونا همه كشورها را در بر گرفته و این بیماری به چالش بزرگ جهانی تبدیل گشته است، اظهار داشت: پیش بینی های مهمی درباب تبعات اقتصادی شیوع این ویروس در سراسر جهان انجام شده و طبیعتاً همه بخش ها و ظرفیت های مادی و معنوی كشور ما نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. مهمترین هنر مدیریت این است كه قدرت مواجهه خودرا با این بیماری و عبور از شرایطی كه كرونا بر ما تحمیل كرده است، بالا ببریم.
وی با تاكید بر اینكه موضوع سلامت و درمان مردم اصلی ترین و مهمترین اولویت دولت می باشد، اشاره كرد: در كنار این اولویت مهم، مسائل و تبعات اقتصادی ناشی از كرونا نیز اولویت مهمی است كه باید برای عبور از آن برنامه ریزی نماییم.
جهانگیری اضافه كرد: نباید تسلیم شرایط پیش رو شویم و در عین حال نباید چشم خودرا بر عوارض، تبعات و نتایج ناشی از شیوع ویروس كرونا ببندیم. باید برای جبران لطمه ها و خسارات ناشی از شیوع ویروس كرونا بر بخش های مختلف اقتصادی نظیر هتل ها، اقامتگاه ها و مراكز گردشگری برنامه ریزی جدی داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: تصور اینكه بتوانیم بدون هزینه و لطمه از این مقطع عبور نماییم تقریباً غیر امكان دارد. همانگونه كه مردم در این شرایط گرفتار مشكلاتی شده اند و هزینه می دهند، بخش خصوصی، دولت و سایر بخش ها نیز هزینه هایی را پرداخت خواهند كرد تا بتوانیم از این شرایط عبور نماییم.
وی با اشاره به اینكه البته مردم از شرایط و منابع مالی دولت آگاه هستند، اظهار داشت: ما در تحریم ظالمانه ای از طرف آمریكا به سر می بریم و رئیس جمهور آمریكا با نهایت پر رویی به خبرنگاران اعلام می كند كه ایرانیها برای لغو تحریم ها درخواستی به ما نداده اند.
جهانگیری افزود: ملت ایران چه درخواستی باید بدهد؟ ملت ایران از ابتدا اعلام نموده اند كه در شرایطی كه همه مردم دنیا با جان خود در حال مبارزه با ویروس كرونا هستند، باید تحریم های ظالمانه آمریكا برداشته شود.
معاون اول رئیس جمهور خطاب به رئیس جمهور آمریكا اشاره كرد: ملت ایران می گوید شما در كشور خودتان كه بیش از همه درگیر این ویروس هستید و جان دادن انسان ها را در پیش روی خود می بینید، بگذارید ملت ایران از منابع درآمدی خود استفاده نماید. بگذارید مردم ایران زندگی كنند و مانند سایر ملت ها برای مقابله با این ویروس خطرناك راهكارهایی عالمانه در پیش بگیرد.
وی اشاره كرد: ملت ایران می گوید تحریم ها را بردارید تا بانك مركزی به منابع درآمدی خود دسترسی پیدا كند و بتواند لزوم ها و نیازهای مقابله با كشور را تامین كند. اگر موانع را بردارید حتما بهتر می توانیم با كرونا مبارزه كرده و این شرایط را مدیریت نماییم. شما مهمترین منبع درآمدی ایران كه نفت می باشد را به روی ملت ایران بسته اید و اجازه خرید نفت ایران را به كشورهای دیگر نمی دهید.
جهانگیری در ادامه اشاره كرد: با وجود شرایط دشوار اقتصادی اما با انسجام، وحدت و هماهنگی می توانیم این شرایط را مدیریت كرده و از آن عبور نماییم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامه ریزی های دولت برای جبران لطمه ها و خسارات بنگاه های اقتصادی، اظهار داشت: دولت ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد برای بنگاه های لطمه دیده به شرط حفظ نیروی كار در نظر گرفته و ۲۵ هزار میلیارد تومان دیگر از منابع دولتی برای كمك به اقشار لطمه پذیر تخصیص داده است.
وی با تاكید بر اینكه بانك مركزی و نظام بانكی كشور با جدیت پای كار آمده و مصمم است به بنگاه های لطمه دیده كمك نماید، از پیشنهادات و راهكارهای ارائه شده از طرف نظام بانكی برای كمك به كسب و كارهای لطمه دیده قدردانی كرد.
جهانگیری در بخش پایانی سخنان خود از برنامه ریزی ها و اقدامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قدردانی كرد و اظهار داشت: مدیران این وزارتخانه و سایر دستگاه های اجرایی باید با كار شبانه روزی برای دوران بعد از كرونا برنامه های روشنی داشته باشند تا با تحریك تقاضا مانع از لطمه رسیدن به فعالان اقتصادی و بنگاه های زیرمجموعه خود شود.
معاون اول رئیس جمهور اشاره كرد: رئیس جمهور نیز با تمام توان برای مقابله با كرونا پای كار است و در تمام ایام تعطیلات عید نوروز، روزی نبوده كه چند جلسه در این خصوص برگزار نكرده باشد. باید با بكارگیری همه ظرفیت های دولت، بخش خصوصی ونهادهای مختلف به شكلی برنامه ریزی نماییم كه بتوانیم با سرفرازی و حداقل هزینه و لطمه این مقطع را پشت سر بگذاریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت بخش های مختلف زیرمجموعه این وزارتخانه ارائه كرد و اظهار داشت: با وجود اینكه فعالان بخش گردشگری و صنایع دستی در روزهای عید بیشترین درآمد را دارند اما عید سال قبل به سبب سیل و عید امسال به خاطر شیوع ویروس كرونا درآمدهای این بخش ها به میزان شایان توجهی كم شد.
علی اصغر مونسان اضافه كرد: علاوه بر سیل و كرونا، تنش های منطقه ای، برخی مسائل داخلی نیز هر كدام تاثیرات جدی بر درآمدهای بخش گردشگری كشور تحمیل كرد و فعالان این عرصه با لطمه های جدی مواجه گشته اند.
وی با اشاره به رشد ورود گردشگران به كشور در سال قبل از ۴ میلیون و ششصد هزار نفر به ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر، اشاره كرد: این عدد در سال ۹۸ به ۸ میلیون و ششصد هزار توریست افزایش پیدا كرد و پیش بینی ما برای سال ۹۹ ورود ۱۱ میلیون توریست به كشور بود كه متاسفانه شیوع ویروس كرونا اجازه تحقق این پیش بینی را نداد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به آمار جهانی سفر در خصوص درآمد بیش از ۱۱ میلیارد دلاری بخش گردشگری ایران اشاره كرد: با احتساب اشتغال غیر مستقیم این حوزه، درآمدهای بخش گردشگری به ۳۳ میلیارد دلار می رسد.
علی اصغر مونسان از تدوین سند استراتژیك توسعه گردشگری و ارائه آن برای طرح و تصویب در جلسه هیات دولت آگاهی داد و اظهار داشت: این سند نقشه راهی برای توسعه گردشگری كشور است ضمن آنكه این وزارتخانه برنامه اقدام ملی گردشگری را نیز با همكاری یونسكو دنبال می كند.
وی همین طور از تدوین سند برند ملی گردشگری با همكاری فعالان و متخصصان دانشگاهی این حوزه آگاهی داد و اضافه كرد: فاز اول این سند آماده شده و الان آماده رونمایی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینكه سندهای توسعه گردشگری منطقه ای نظیر توسه گردشگری شمال كشور نیز در حال تدوین است، اظهار داشت: تعیین كشورهای هدف گردشگری از دیگر اقدامات این وزارتخانه بوده است و برنامه ریزی هایی برای رفع موانع پیش روی ورود گردشگران كشور های هدف به ایران نیز همچون اقدامات صورت گرفته در این وزارتخانه است.
علی اصغر مونسان گفت: سازمان جهانی گردشگری سال قبل ایران را بعنوان دومین كشور در سرعت رشد جذب توریست معرفی نمود كه این جایگاه با وجود تنش ها و محدودیت های موجود جایگاهی افتخار آمیز است.
وی از افزایش واحدهای بوم گردی از ۴۰۰ واحد به بیش از ۲۴۰۰ واحد خبرداد و اظهار داشت: افزایش تنوع محصولات گردشگری از دیگر اقدامات صورت گرفته است ضمن آنكه حجم سرمایه گذاری و تكمیل زیرساختهای بخش گردشگری بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در حال انجام می باشد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همین طور گزارشی از بخش میراث فرهنگی و تعداد آثار ملی و جهانی ثبت شده ارائه كرد و اظهار داشت: در دو سال قبل ۷۶ موزه افتتاح شده كه عمدتاً در بخش خصوصی هستند وكسب و كارهای كوچك و اشتغال پایدار به وجود آورده اند.
علی اصغر مونسان به ارائه گزارشی درباب استرداد اشیای تاریخی به كشور و تعداد ثبت آثار ملی پرداخت و گزارشی نیز درباب بخش صنایع دستی، میزان اشتغال زایی و ارز آوری این بخش ارائه كرد.
وی همین طور با اشاره به دستورالعمل ها و پروتكل های در رابطه با كرونا اشاره كرد: این وزارتخانه در امتداد اجرای پروتكل ها، زائرسراها و خانه مسافرها تعطیل كرد و ممنوعیت ایجاد كمپ های موقت نوروزی نیز از طرف این وزارتخانه به استانداران سراسر كشور ابلاغ گردید.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همین طور با اشاره به تعطیلی موزه ها، اماكن گردشگری و نمایشگاه های صنایع دستی در كشور اظهار داشت: با مجموعه اقدامات صورت گرفته شاهد كاهش بیش از ۹۰ درصد سفرهای تفریحی و نوروزی هستیم كه نقش مهمی در كاهش درآمد فعالان بخش گردشگری دارد كه امیدوارم با فعال شدن بسته حمایتی دولت مانع از لطمه رسیدن به اشتغال این بخش ها باشیم.
وی همین طور خواهان امهال تسهیلات بانكی، اعطای فرصت برای پرداخت بیمه سهم كارفرمایی، اجازه تمدید زمان قرارداد با سرمایه گذاران پروژه های گردشگری و برنامه ریزی برای تحریك تقاضا در دوران پس از كرونا برای جبران درآمدهای از دست رفته فعالان عرصه گردشگری شد.
رییس كل بانك مركزی نیز در این نشست از برنامه های نظام بانكی برای اعطای تسهیلات به بنگاه های اقتصادی كه در این مدت گرفتار لطمه شده اند آگاهی داد و اظهار داشت: نظام بانكی در امتداد رسالت تاریخی خود آمادگی دارد ۷۵ هزار میلیارد تومان برای جبران لطمه ها پرداخت كند كه قسمتی از این مبلغ به عنوان سرمایه در گردش و بخشی برای تحریك تقاضا بعد از دوران كرونا خواهد بود.
در این جلسه معاونین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حوزه های مختلف صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی به ارائه گزارشی از مشكلات و مسائل پیش رو پرداختند و پیشنهادات خودرا برای جبران لطمه ها مطرح نمودند.
در این جلسه همین طور بوسیله ویدئو كنفرانس با سه استان یزد، اصفهان و شیراز ارتباط به وجود آمد و مدیران كل میراث فرهنگی این سه استان هر كدام به ارائه گزارشی درباب میزان خسارات و لطمه های ناشی از كرونا در بخش گردشگری و صنایع دستی پرداختند.





منبع:

1399/01/17
23:30:10
5.0 / 5
3844
تگهای خبر: آموزش , برند , بوم گردی , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر