چهره مشهور و جهانی ایران در حوزه مرمت میراث باستانی تاكید كرد؛

آمریكایی ها با فرهنگ و تمدن ایران مشكل دارند

آمریكایی ها با فرهنگ و تمدن ایران مشكل دارند

لذت سفر: عبدالله جبل عاملی كه در زمان دفاع مقدس كوشش های بسیاری برای توجه جهانیان به تخریب میراث فرهنگی ایران كرد، از لزوم شكایت فوری ایران به مجامع فرهنگی جهانی به دنبال تهدید تازه ترامپ گفت.



به گزارش لذت سفر به نقل از مهر، رئیس جمهوری آمریكا در تازه ترین لفاظی و گنده گویی خود بعد از رخداد جانسوز شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و از بیم انتقام سخت ایران، طی پیامی توئیتری به رجزخوانی پرداخت. دونالد ترامپ ادعا نمود كه در صورتیكه ایران به اهداف یا منافع آمریكا حمله كند واشنگتن ۵۲ هدف در داخل ایران را برای حمله متقابل مشخص كرده است.
ترامپ در ادامه ادعاهای خود اضافه كرد: در صورتیكه ایران به هر آمریكایی یا منافع آمریكا حمله كند آمریكا به ۵۲ هدف در داخل ایران (به نمایندگی از ۵۲ گروگان آمریكایی كه سال ها پیش توسط ایران گرفته شدند) حمله خواهدنمود كه بعضی از آنها برای ایران و فرهنگ آن بسیار سطح عالی و حائز اهمیت می باشد و این اهداف و خود ایران بسیار سریع و خیلی سخت مورد هدف واقع خواهند شد.
آمریكایی ها پیش تر به صدام نیز دستور بمباران شهرهای تاریخی ایران را داده بودند
اما آیا ترامپ می تواند تهدید و گنده گویی خود در خصوص هدف قراردادن مراكز و میراث فرهنگی ایران را عملی كند؟ پیش تر در دوران هشت ساله دفاع مقدس، صدام حسین نیز با گرفتن دستور از اربابان خود به زدن میراث تاریخی و فرهنگی ایران به ویژه میراث شهر اصفهان پرداخت. در آن دوران دكتر عبدالله جبل عاملی، معمار و مرمت گر مشهور آثار باستانی مدیریت مدیریت سازمان میراث فرهنگی اصفهان را بر عهده داشت. دكتر جبل عاملی با سفر به اروپا، توجه سازمان های جهانی را به تخریب آثار باستانی اصفهان در بمباران های هوایی جلب كرد و خصوصاً خط سیر بمباران از میدان كهنه به سمت میدان نقش جهان را نشان داد.
میراث فرهنگی و تاریخی ما در زمان جنگ هشت ساله بسیار آزار دید، البته ما شكی نداشتیم كه این گونه تهاجمات صدام حسین لعنتی بدون مجوز از اربابان خارجی اش نبوده است و خود او به تنهایی جرا این كار را نداشت جبل عاملی كه دكترای معماری از ایتالیا دارد از همكاران اوجینو گالدیری (معمار و مرمت گر شهیر ایتالیایی) در مرمت بعضی از میراث تاریخی اصفهان بود و بعد از جنگ نیز خود سرپرستی بازسازی مسجد جمعه اصفهان را بر عهده گرفت. خدمات وی در حوزه مرمت آثار باستانی و میراث فرهنگی، ترجمه كتاب در این عرصه ها و تربیت دانشجویان مثال زدنی است. او مرمت خانه های تاریخی اصفهان، مدرسه های علمیه بازار اصفهان، بناهای تاریخی نایین و آثار باستانی كاشان، مسجد ابیانه و مسجد جامع نظنز و… را نیز انجام داده است.
استاد جبل عاملی درباره ادعای ترامپ در خصوص هدف قرار دادن میراث فرهنگی ایران به خبرنگار مهر اظهار داشت: ترامپ از این حرف های بی اساس بسیار زده است. البته ما از زمان جنگ ایران و عراق زخم خورده تخریب میراث فرهنگی مان هستیم. در آن دوران با كمك دوستان اروپایی ام كه مشتاق میراث كهن فرهنگی و مذهبی ایران بودند و همین طور پژوهشگران برجسته خارجی كه درباره میراث فرهنگی و تاریخی ایران كتاب نوشته بودند و من را نیز می شناختند، سوژه هدف قرار دادن میراث ایران را به سازمان هایی كه ادعای دفاع از فرهنگ و میراث جهانی داشتند، بردیم و از این طریق توانستیم فشارهایی به سازمان ملل بیاوریم.
وی اضافه كرد: میراث فرهنگی و تاریخی ما در زمان جنگ هشت ساله بسیار آزار دید، البته ما شكی نداشتیم كه این گونه تهاجمات صدام حسین لعنتی بدون مجوز از اربابان خارجی اش نبوده است و خود او به تنهایی جرا این كار را نداشت. بطور قطع هدف قرار دادن میراث مشهوری در سطح جهان یعنی مسجد جمعه اصفهان با موشك، هوس بازی یك دیكتاتور نبود و پشت آن دستوری از جانب اربابان جهانی او كه مخالف فرهنگ و تمدن ایرانی بودند، وجود داشت. آمریكایی ها با فرهنگ و تمدن ایران مشكل دارند و تهدید به تخریب این فرهنگ نیز در سابقه سیاه آنها دیده می شود.
جبل عاملی افزود: در آن دوران با همان سرعتی كه هواپیمای مسافربری ایران را بر فراز آب های خلیج فارس زدند، میراث فرهنگی و تاریخی ایران را نیز بمباران می كردند و این داغی علاوه بر پیكر ایران عزیز بود. با تلاش هایی كه شد سازمان ملل و یونسكو قدم گذاشت و مامورینی را به ایران فرستاد تا اینكه در نهایت زدن مراكز و میراث فرهنگی و تاریخی ایران و در نهایت جنگ هشت ساله تحمیلی متوقف گردید.
این استاد و مرمت گر كهنه كار میراث فرهنگی ایران همین طور به عامل دیگر اختتام بمباران شهرهای تاریخی ایران اشاره نمود و اظهار داشت: برای ما مسجل بود كه صرفاً دستور یونسكو، منجر به انتها هدف قرار دادن شهرهای تاریخی ایران توسط عراق نبود. یك عامل موثر در این جریان زدن و ساقط كردن هواپیمای بمب افكن گرانقیمت عراق در كوه های بختیاری توسط ایران بود و بعد از آن عراق دیگر جرات زدن شهرهای تاریخی ایران را نیافت. باید از این تجربیات تاریخی برای امروز ایران درس گرفت.
زودتر شكایت كنید تا دیوانه دست به حماقت نزده است
جبل عاملی در بخش دیگری از این گفت و گو به اقداماتی كه ایران باید از نظر حقوقی درباره این تهدید ترامپ انجام دهد اشاره كرد: قبل از اینكه شما تماس بگیرید، دوستان و همكارانم در موسسه ایكوموس (شورای بین المللی ابنیه و محوطه ها) در ایران كه در اصل شاخه یونسكو در ایران هستند، با من تماس گرفتند تا نظر خودم را اعلام كنم. من گفتم كه بدون هیچ تاخیر و توقفی باید به یونسكو شكایت كنید و اخطار بدهید تا ساكت ننشینند. ایران باید زودتر شكایت و اعتراض كند. یعنی چه كه این دیوانه نامرد ما را به زدن مناطق تاریخی و فرهنگی مان تهدید می كند؟
در زمان جنگ با همان سرعتی كه هواپیمای مسافربری ایران را بر فراز آب های خلیج فارس زدند، میراث فرهنگی و تاریخی ایران را نیز بمباران می كردند و این داغی علاوه بر پیكر ایران عزیز بود. با تلاش هایی كه شد سازمان ملل و یونسكو قدم گذاشت مترجم كتاب «مسجد جامع اصفهان» افزود: این تهدید سوژه حساسی است. آن نامرد دیوانه تهدید می كند كه ما در حال جنگ هستیم و نمی داند كه مناطق فرهنگی و تاریخی در حوزه مناطقی جنگی به حساب نمی آیند. سازمان های جهانی قبل از شروع جنگ جهانی دوم تصویب كرده بودند كه مناطق فرهنگی و مسكونی نباید مورد حمله قرار گیرند. ایران باید سریع تر شكایت كند تا یك اجماع جهانی در مقابل آمریكا شكل بگیرد. میراث تاریخی و فرهنگی ایران كه فقط متعلق به مردم ایران نیست، به جهانیان هم متعلق می باشد و با این شكایت و شكل گیری اجماع جهانی باید متحدان آمریكا را از او جدا كرد.
جبل عاملی درانتها اظهار داشت: آمریكا سال ها بود كه حق عضویت خود در یونسكو را نمی پرداخت و با حضور این دیوانه احمق دیگر رسماً از این نهاد بین المللی خارج شد. با این اوصاف اما ما باید در مجامع فرهنگی جهان شكایت خودرا مطرح نماییم تا جهانیان جلوی این دیوانه نامرد را بگیرند.


منبع:

1398/10/16
13:10:16
5.0 / 5
4849
تگهای خبر: باستانی , تاریخی , خدمات , سازمان میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر